Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 6 voturi

Copilul captiv (4)


299 raspunsuri la acest subiect

#281
simali

simali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.349 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:06

Citat:
citat din mesajul lui nelia



Asa...

Simali
Am doi verisori, crescuti in puf, nu au dati parintii nici cu un pai in ei si au avut absolut tot ce-si doreau inima, au fost dragalasiti, iubiti, pupati in fundicuri... ah, ce-i mai invidiam cind mergeam pe la ei, destul de des de altfel ca sa am timp a observ toate acestea. Si cu toate acestea, isi bat copiii, ridica tonul la ei, asa, palmute si tipete cind sint 'obraznici'... de multe ori m-am intrebat de unde le vine, ca ceea ce le-a transmit parintii a fost cu totul si cu totul altceva, unchiul si matusa mea fiind pentru mine modele de parinti, din aceia carora le dadeam cite o floare pe la inceput pentru faptul ca au stiut cum sa fie, ce sa faca intr-o mare de alti parinti care nu au stiut... Si nu sint singurii din


Eu m-as abtine de la a crede una si alta, chiar si despre verisori pe care i-ai admirat in copilarie pentru ca nu ai niciodata de unde sa sti tu ce este in casa omului. Tu crezi ca verisorii mei stiau ceva despre abuzurile din casa noastra? In familie parintii nostri pozau drept cuplul perfect.

Si mai e ceva in plus, deloc de neglijat: unii copii primesc de la parintii lor mult prea mult din ceea ce VOR si mult prea putin din ceea ce au cu adevarat NEVOIE. Si acesti copii sunt privati de iubire si ca adulti vor fii dezechilibrati in relatiile cu copiii lor.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

#282
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:08

Cand a ajuns discutia la caracter si personalitate chiar m-a luat ameteala! Cat din ce avem e innascut si cat e format? Si ce mai inseamna "autentic" in conditile astea?

Dupa ce ajunsesem sa constat ,fara incantare, cate alegeri am facut setata de influente din trecut, alegeri pe care in naivitatea mea le vedeam ca foarte originale...uf!

Ca o problema nascuta din dilemele de mai sus, ce ne facem cu ai nostri copii, cum stim cand si daca gresim influentandu-i, sunt diferiti de noi se modeleaza sub ochii,din gandurile si din vorbele noastre... Cat stricam si cat ajutam? De fapt avem puterea de a-i cunoaste cu adevarat, asa in schimbare-crestere cum sunt ei si mai ales de a le respecta EU-l autentic?



Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina

#283
rrox3

rrox3

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.564 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:11

Citat:
citat din mesajul lui flower-power

Foarte interesant ce ai bolduit rox, dar si ce a bolduit nelia.



Flower [flo] o sa incerc sa gasesc niste exemple, cum mi-a cerut nelia, dar nu din trecutul meu. Daca ma gandesc mai bine sunt destule. Revin cu ele.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

#284
Delia21

Delia21

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.606 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:11

Simali...nu stiu ce speranta este...zau.dar atat cat nu suntem periculosi pentru noi insine si nici pentru ceilalti....cica suntem normali.Si mergem inainte...doar ca...obosim cu caratul...."bagajului"....multicel si greu....si...nu prea ne vine nici sa-l impartim cu ceilalti..din lipsa de incredere...de teama ca ceilalti...ne vor privi ca pe niste ciumati...sau...de ce sa-i incarcam pe ceilalti cu ale noastre...caci doar nu e vina lor...ca noi ...patiram astea...si le-or avea si ei pe ale lor....Si....cateodata...uite ca explodam...si nu ne dam seama dee la ce...ni s-a tras...ce a facut....sa ia foc bomba....caci ne uitam in jur...si nu e nici urma de foc,...de chibrit....prin preajma....si ne e teama...sa nu care cumva sa o luam razna....caci avand copii mici in jur....nu vrei sa o iei razna...vrei sa fi bine....in primul rand pentru ei.Am plans ca o prasta azi ...mult....si pe saturate....fara sa stiu de ce....poate pentru ca....sentimentul ala de neputinta...a copilului care asista la mare si marsava ....nedreptate....si nu are voie sa spuna nimic.Poate de asta....nu simt nevoia...nu pot...sa vorbesc cu tata la telefon...i dau mesaj...doar...ca i-am trimis bani,..cat....codul...si atat;nu vreau sa il las...sa moara de foame,...nu pot,...dar...se pare ca nu l-am iertat ,...cu totul.

noi aici http://community.web...m/user/lela3321

#285
flower-power

flower-power

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 971 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:14

Simali,[flo] a fugi, oricat de departe nu e solutia. Fugi atata timp cat te simti tu vinovat, cand stii ca problema n-a fost de fapt la tine motive sa fuga ar trebui sa aibe ei.

#286
rrox3

rrox3

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.564 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:19

Simali [flo] subscriu la treaba cu verisorii... In special in familiile cu studii mai multe abuzurile erau ascunse privirilor familiei extinse, colegilor si cunostiintelor. Din afara pozau in familii perfecte.
Ma bucur daca te-a ajutat putin ce am scris eu [pup]

J G [grup]

Olympia stai usor ca nu-i dracul chiar atat de negru [:D] Cum sa nu ne vedem copiii asa cum sunt ei? Cum ce mai e autentic? Crezi ca daca ceva e inascut e fals? Daca-i dobandit si internalizat subconstient e fals? Crezi ca-i adevarat doar ce-i constient? Pai tot noi, tot creierasul personal e si subconstientul si toate cele. Ce te-a debusolat? [pup]

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

#287
nelia

nelia

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.179 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:22

Delia, fetita a fost molestata din punct de vedere sexual (atingeri, minghiieri, pusa sa priveasca lucruri nepotrivite pentru virsta ei), dar era virgina, iar tatal a invocat acea lege existenta in Liban (poate cineva de acolo ar putea confirma daca si astazi este la fel, cazul se petrecea cu citiva ani in urma) conform caruia daca nu a existat penetrare, adica viol in toata regula si fata e virgina, agresorul nu e vinovat de nimic... e doar o initiere in ceea ce va urma in viata ei de femeie.[q] Ori, in Canada, este vinovat pina in virful unghiilor si pedeapsa e pe masura. Dar nu numai Libanul este tara care accepta ceva, sint tari in care copilul este inca proprietatea parintelui, asa cum este femeia in altele sau tot in acelea si nimeni nu se poate baga pe proprietatea ta.



Rox, ceea ce ai bolduit tu imi era clar si sint de acord 100%. Nu vreau sa-ti expui traumele pe net, de aceea am si scris sa dai exemple neutre, nu din viata ta, dar as vrea mult sa inteleg diferenta dintre acest fel de abuzuri, diferenta explicata de cineva care le intelege... eu nu le inteleg in totalitate, o parte le intuiesc, dar ramin unele care sint mister pentru mine, de aceea nici nu le recunosc.



Un grup de suport inseamna ca poti discuta despre orice... singurul lucru a fost ca ne-am intins prea mult.[:I] Si tot n-am inteles, mai am atitea de inteles.



Un singurul lucru mi-e clar, asa cum am spus, ca nu simtim la fel. Asta stiam eu, dar nu ma astepta la diferente atit de mari. Cei care au intrat si intra la acest subiect si scriu sau citesc, nu o fac din lipsa de timp, toti au o motivatie mai mult sau mai putin puternica sa o faca, toti au ceva ascuns, de ascuns sau fost ascuns si rezolvat, toti inteleg ceva din el. Pe unul care nu are absolut nimic, cred ca l-ar plictisi sa citeasca atitea si atitea pagini...



Numai ca, uite cit sintem de diferite! De exemplu, eu eram sincera si perfect convinsa ca toate mamele simt in momentul in care isi tin puii in brate, poate nu chiar din prima secunda, dar acolo, in primele doua saptamini, acel sentiment invadator si placut pentru faptura mica din brate. Si inca mai sint convinsa ca sentimentul exista in forma latenta, doar ca in unele situatii, se declanseaza mai greu... Dar e negru pentru mine acolo unde nu exista deloc, oricit de empatica as vrea sa fiu, sa inteleg, sa accept ca acesta nu apare si nu numai in momentul nasterii, ci chiar si mai tirziu. Adica inteleg, dar inteleg teoretic, nu stiu cum e sa fie altfel. Si reciproca e valabila... Asa ca, cred ca in urma dezvaluirilor de aici nu ne mai privim macar cu suspiciune.[:D] Iar fetele care citesc si nu au ajuns pe acolo, cind vor ajunge, vor sti ca e ok si asa si asa... iar daca nu e, stiu ce au de facut, au un punct de pornire.



LadyJ, eu vreau linkuri, desi ma oboseste limbajul clar de specialitate, dar chiar as vrea sa stiu mai multe despre psihologia personalitatii...[pup]



Gata cu abstractul...[:D]



CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU



Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)




#288
simali

simali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.349 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:25

rrox3. Nu m-au ajutat numai "putin" postarile tale.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

#289
simali

simali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.349 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:28

Citat:
citat din mesajul lui flower-power

Simali,[flo] a fugi, oricat de departe nu e solutia. Fugi atata timp cat te simti tu vinovat, cand stii ca problema n-a fost de fapt la tine motive sa fuga ar trebui sa aibe ei.


Sa-ti spun eu cum e cu "fuga": fetele care au emigrat au o scuza foarte buna sa nu se duca la mese de Craciun si de Pasti in familie, sa nu faca sluj de cate ori li së cere. "Sti mami, sunt in America, nu pot veni la masa de Pasti." Daca esti aproape ti-e mai greu si daca nu vrei sa incepi al II-lea razboi mondial in familie inghiti galusca si te duci.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

#290
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:30

Pai oare am puterea sa vad corect ce anume au nevoie, sa raspund cum si cand au nevoie? Sa insist sau sa las mai multa libertate la momentele potrivite? Sa sesizez cand ceva important nu e in regula?





Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Astăzi, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Astăzi, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -