Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 6 voturi

Copilul captiv (4)


299 raspunsuri la acest subiect

#271
miniuta

miniuta

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 200 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 21:35

fetelor, va iubesc!!!

vin si eu sa spun acelasi lucru: desi am facut copilul la treizeci de ani, mi l-am dorit enorm, m-am bucurat de fiecare zi a sarcinii, am avut o nastere usoara si netraumatizanta, tot sprijinul in spital, imediat dupa ce am nascut am facut o depresie crunta. ajunsa acasa efectiv fugeam de copilul meu mult dorit. am stat in pat si am plans ca toanta, stiam doar cum nu vreau sa fiu, nu stiam ce sa pun in loc. am avut un noroc imens cu sotul meu, care a fost acasa, si a stat mereu cu david, in timp ce eu plangeam si treceam prin atacuri de panica si crize de anxietate. ma un moment dat imi trecuse prin cap sa-l dam cuiva care stie sa-l iubeasca si ce sa faca cu el. eram la pamant. si ma ingrozeau toate acele ganduri, mi-era frica de mine si frica sa raman singura acasa. norocul meu a fost ca a venit mama urgent la mine, si in cele trei luni cat a stat ea la noi m-am pus pe picioare. stiu ca atunci, in primele saptamani, m-a ajutat enorm citind undeva despre despresii post-partum ca e ok sa nu simti nimic in prima zi, se mai intampla, nu sunt eu chiar nebuna. ca vine iubirea si cu timpul...si a venit. dar pe mine asa de rau m-a ingrozit perioada aia ca nu imi mai doresc un al doilea copil (desi candva nu concepeam sa nu am doi copii).

discutiile voastre sunt minunate si pe mine ma elibereaza de multe multe probleme....asa ca nu va temeti ca nu scrie acum multa lume, cine citeste are timp sa si scrie.

toate florile din gradina vi le-as da, daca ati fi aici!

un cerc de prieteni nu se face cu compasul

#272
Delia21

Delia21

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.606 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 21:36

Sunt defecta azi.Nu ma simt asa decat rar....dar..sunt in butoi...Adica...ma simt depresiva....foarte trista,desi nu am motiv.Avui examenele,le-am trecut bine,cea mai mica nota 8,3..si un 100% la chimie,...eu care nu credeam ca...chimia nu e pentru oameni normali...;maine de dimineata fugim la Disney pana luni dimineata;sunt la doar 2-3 ore de mers cu masina...deci ma duc sa-mi distrez copilul si...mama...sa ne simtim cu toti copii.....deci am motive de bucurie....si totusi ma simt....in butoi...si nu stiu de ce.Si trebuie sa ies...dar nu stiu de ce am ajuns in butoi....incerec sa ma fac ca..n u vad butoiul..dar ma mint pe mine.Habar nu am....ce am...de ma simt asa.In loc sa ma bucur ca am terminat cu examenele...si ca e bine..si ca maine plec acolo unde asteapta fiu-miu sa ajungem de 3 luni.Oare e un chimical imbalans...oare ma apasa...fantomele trecutului....pe care am incercat de atatea ori sa le ard..si degeaba...fantomele revin...cand vor ele.Nu vreau sa fiu suparata la nesfarsit pe trecut,..pe parinti mei...i-am iertat in felul meu...am depasit momentele.....si totusi.Are careva o mana...sa ma ajute sa ies din butoi?.Adevarul e..ca tot timpul am vrut ...sa am un moment taria sa le spun exact und si cu ce au gresit...si cat de mult,...dumnezeule...cat de mult....dar nu am avut puterea sa-i ranesc.Vreau sa cred..ca au avut puterea fata de ei insisi .La 14 ani ai sora-mi...eu aveam 7.....a dat-o tata afara pe motiv ca e "c..."...pentru ca se tinea de mana cu un baiat....apoi...a ajuns sa stea prn internate in timpul scolii...dar in vacante mergea la "prieteni"...s i prieteni.Mamei i-a fost interzis...sa o vada si sa o ajute...iar ea ca adult a acceptat asta...dar ma trimitea pe mine...cu banuti sau mancare....la ea.Si am acceptat realitatea ca atare....dar m-a facut sa cred ...ca oamenii din jurul meu...sunt niste mostrii...fca femeile sunt slabe...ca mama si accepta orice.Ca lumea e plina de capcane...si rea....si imi era teama.Imi faceam griji pentru sora mea...o admiram si ma bucuram pe deoparte pentru ea ca nu mai este sub regimul de acasa....si o intrebam mereu cand ma poate lua definitiv la ea...caci acasa nebunii se certau intr-una...nopti nedormite...amenintari de toate felurile...de la amandoi.Nu mai sunt acolo.....am facut tot ce mi-a stat in putinta sa creez o atmosfera de liniste in jurul meu si de calm....si iadul acela,...spaimele..dezamagirile...sunt cu mine.Poate de asta am si vrut sa plec cat mai departe de casa...si cu toate astea...car cu mine...oriunde ma duc...un copil timorat...un copil...care nu a fost lasat sa le spuna parintilor:sunteti nedrepti...sunteti niste montrii....cum puteti lasa un copil de 14 ,...care este sora mea....in strada...cum poti accepta sa-ti jertfesti copil...pe motiv...ca nu vrei sa te rada lumea ca divortezi si esti femeie singura...Sa ma iertati!
Nelia,te rog mult sa ma ierti...ca intreb asa ceva...dar intreb din nestiinta...cum adica o molesta dar nu....ailalta.Ceva imi scapa.A molesta inseamna ...a bate...sau ce?referindu-ma la fetita cu parinti din liban.

noi aici http://community.web...m/user/lela3321

#273
Clori

Clori

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 103 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 22:07

Delia,
Si pe mine m-a rascolit subiectul asta rau de tot. M-am recunoscut in mai multe povesti, am inceput sa-mi amintesc, sa-mi pun intrebari din nou, sa scot din nou la iveala totul... Si am simtit asa, un gol in suflet... Si nu am indraznit sa spun nimanui... Mi se parea ca, daca voi deschide gura, toate fantomele dinauntrul meu vor navali afara si nu voi mai putea sa le bag la loc si sa fac ordine cu ele niciodata!...

Apoi, mi-am revenit. Am inteles ca peste unele lucruri am trecut si nu mai are rost sa revin la vechile povesti, odata ce am demontat mecanismele de aparare create in copilarie, care ma faceau sa reactionez aiurea in anumite situatii. Iar ce nu este inca rezolvat, am sa le rezolv, incet, repede, in ritmul in care sunt pregatita sa le fac fata. Am inteles ca depresia a incercat sa ma apere, prin indiferenta, de lucrurile care erau prea dureroase pentru mine si am luat-o ca pe un ragaz de a-mi trage sufletul, de a-mi regasi puterea inainte de a porni din nou la drum.

Acum incerc sa ma bucur de fiecare zi, de fiecare floare intalnita in cale, incerc sa-mi umplu sufletul de lucrurile frumoase de pe lume... Ai incredere in tine! O sa treaca! Incearca sa te implici cu tot sufletul in programul pe care ti l-ai facut, sa traiesti bucuria impreuna cu copilul tau... Se intampla sa mai cazi cateodata. Important este sa stii sa te ridici si sa mergi mai departe! [pup]


#274
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 22:34

Delia, ai facut niste conexiuni ca mergi cu mama la Disney si uite ca de fapt mama a gresit grav in trecut si tu nu i-ai spus si te apasa asta, acum parca nu te poti bucura cu totul de ziua ce va veni ca ti-o tulbura gandul asta...



Gandeste-te ca mergi la Disney in primul rand pentru copilul tau si ea e bunica lui si n-ai loc de fata cu el sa redeschizi rani adanci din trecut. Te bucuri cu si pentru el!



Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina

#275
Clori

Clori

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 103 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 22:42

Delia,
Am vazut ca ai editat si am recitit mesajul tau si mi-a sarit in ochi fraza asta:

Citat:
citat din mesajul lui Delia21
deci ma duc sa-mi distrez copilul si...mama...sa ne simtim cu toti copii.....deci am motive de bucurie....si totusi ma simt....in butoi...si nu stiu de ce.


Poate ca asta a fost triggerul acestei stari: sa te intorci din nou intr-o copilarie care nu a fost fericita...

Am citit si ce-ai mai scris dupa ce ti-am raspuns eu... Confruntarea cu parintii la modul asta nu cred ca o sa-ti aduca ceea ce astepti. Mai degraba poate ar fi bine sa incerci sa te detasezi emotional de ei si sa stabilesti anumite limite in relatia cu ei acum, de la adult la adult. Incearca sa te desprinzi de starea de neputinta si vinovatie pe care le-ai simtit atunci cand parintii au dat-o afara pe sora ta. Incearca sa intelegi ca a fost doar un mecanism de aparare faptul ca ai ajuns sa „accepti” povestea asta pentru ca nu aveai cum sa faci sa o schimbi.

Nu stiu cat de mult de ajuta ceea ce ti-am scris...

#276
ladyJ

ladyJ

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.837 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 22:44

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Lady J, terapeuta mea spunea la un moment dat ca personalitatea e innascuta, iar caracterul se formeaza. Am citit mai sus ca tu esti mai degraba de acord cu Freud, care spune ca doar temperamentul e innascut. Intrebarile mele ar fi: care e diferenta dintre personalitate si caracter si ce curent psihologic considera personalitatea innascuta? (din pacate, eu am terminat terapia si asta e una dintre intrebarile pe care am omis sa i le pun psiholoagei mele [:D])



Mai scriu o data, mai clar [:D]

Tanti Z, caracterul este parte din personalitate si da, se formeaza.
Nu stiu de ce terapeuta ta ti-a spus ca personalitatea este innascuta, cand tot ea ti-a spus ca caracterul(parte din personalitate) se formeaza...Daca ai ocazia intreaba-o la ce s-a referit.Poate se referea la temperament, si el parte din personalitate.

Oricum, daca esti interesata de psihologia personalitatii, de multele studii si teorii, iti pot da pe privat niste link-uri pentru a te informa. Din pacate se foloseste un limbaj de lemn, dar daca esti cat de cat familiarizata vei intelege.
Tema asta este vasta, foarte vasta.

#277
Delia21

Delia21

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.606 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 22:50

fetelor mersi tare mult[flo][flo][flo].Poate ca am ....corelat excursi,mersul acolo...cu copilaria...de cosmar...si de asta...in loc sa ma bucur....au aparut angoasele....cu lacrimi....Multumesc tare mult...dar e tare bine...cand iti intelegi reactiile...si nu te suspectezi ca esti nebuna....ca iti lipseste ceva...dar nu iti poti da seama ce....si trecutul...nu poate fi schimbat....ne apartine....oricum ar fi.Multumesc tare mult[asia]

noi aici http://community.web...m/user/lela3321

#278
flower-power

flower-power

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 971 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 22:54

Foarte interesant ce ai bolduit rox, dar si ce a bolduit nelia.

Delia[pup], Clori[pup]

#279
simali

simali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.349 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 22:56

Mai Delia21, daca tu ai trecut oceanul ca sa scpi de mami si n-ai scapat, ce sperante ne mai dai noua, astea din Romania, care traim peste strada de tot si de toate? Si eu care ziceam ca un ocean rezolva macar o parte din probleme!

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

#280
rrox3

rrox3

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.564 mesaje

Postat 05 mai 2010 - 23:03

Delia cum sa te suspectezi ca esti nebuna?! [grup] E absolut ingrozitor ce povestesti despre parintii tai si mi se pare inuman de greu pentru tine sa duci toate astea in sac si in acelasi timp sa mergi cu mama sa o distrezi [q]
Si eu cred ca ai nevoie de putina distanta, de detasare de mama.
Esti sigura ca vrei sa o distrezi? De ce nu mergi doar cu copilul? Ti-ar fi mult mai usor...
Ai fugit in partea cealalta a lumii, dar ti-ai luat unul dintre agresori cu tine...
Ai grija de tine. Nu-i datorezi nimic mamei, doar tie si copilului tau [pup]

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -