Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Anii de facultate


160 raspunsuri la acest subiect

#1
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.701 mesaje

Postat 20 martie 2024 - 21:57

O sa incerc cat pot sa impartasesc info despre sistemul universitar din statul meu-California pt obtinerea de Bachelor degree si de experienta noastra personala.

E f mult de spus, sistemul e f complicat.

 

Sistemul Universitar de stat /public difera de la o facultate la alta. 

***Nu discut sistemul privat sau colegial de 2 ani. Multi care nu-si permit ,aleg aceasta optiune de 2 ani, este tarif redus chiar gratis, apoi dupa 2 ani daca vor sa continue se transfera la universitati, dar nu toate cursurile sunt acceptate, nu toate facultatile ii primesc.

 

Unii parinti care isi permit financiar , isi pregatesc copiii din liceu, sunt centre specializate care costa de la $5000/an ... pana la sume fabuloase (peste 100k- parca pe an) sa ii pregateasca,mediteze sa ia note mari la clasa, teste…si sa ii conduca pe o linie de success, si tot nu garanteaza 100% ca vor fi acceptati la anumita facultate dorita.

Multi parinti fac excursii cu copiii cam prin in clasa 11 si viziteaza multe facultati din stat sau din afara sa vada la fata locului cum sunt, unde le place mai mult copiilor.

 

La noi in stat sunt 2 sisteme universitare de stat publice. Diferentele sunt f mari (taxa de facultate, % acceptare, strictetea cursurilor, competititvitatea, rezultate etc).

Facultatile ofera (BA) bachelor in arts and humanities, altele (BS) Bachelor in stiinte si math...sau chiar pe amindoua in functie de profilul ales.

https://www.bestcoll...rnia/uc-vs-csu/

 

CSU-California State University (Cal State) - 23 facultati, taxa (tuition) mai redusa ($6000+/an ) se intra mai usor, ofera un system mai technic, practice. In functie profil se absolva dupa acumularea la 120 credite.

 

UC- The University of California-10 facultati, taxa dubla (13k+), nivel strict de intrare si absolvire, se cer in anumite profiluri si 180 credite, se bazeaza pe cercetare si laboratoare. multe sunt extraordinar de bune si concureaza cu cele private  (la care taxa de faculate e peste $60k/an).

 

 

Aplicarea la facultate se face la cam de la inceputul clasei 12, se ia in considerare notele 9-11, voluntariatul, cursuri avansate, testele de stat (sunt acum optionale), rasa, sex, nivelul de pregatire al parintilor  etc…etc 

 

Cursurile avansate (AP) care se fac in liceu sunt f importante pt ca ofera credite de facultate si in functie de ele termina mai repede faculatea. Doar liceele bune ofera AP clase, astea au o materie mai greoaie si  se tine pas rapid, nu multi fac fatza.  se da examen la fiecare materie luata AP  si numai cei care trec examen le sunt luate in considerare pt facultate.

 

Taxa de aplicatie e in jur de $70+/facultate. Cei care sunt f saraci aplica gratis, de aia unii pot sa aplice la 50 de facultati, pe cand cei care nu se califica si treb sa plateasca nu isi permit sa dea mii de $ doar pe aplicatii…asa ca aplica doar la cateva facultati si Dumnezeu cu mila.

Rezultatul se obtine  2-8luni.

 

Campusurile indiferent de facultate sunt toate sunt extraordinar de dotate, arhitectura desosebita, curate, clasele frumoase, bibloteci, terenuri/sali de sport (pe 3 nivele, cu aparate sophisticate), laboratoare, piscine, cursuri, activitati, cluburi.

 

Taxa de facultate anuala difera pt cei care vin din alt stat ori international platesc taxa normala de 3 ori. ex $13,000/an pt cei din stat versus 43,000 pt cei veniti din alt stat. In taxa asta de facultate nu intra alte taxe obligatorii  de sute $$$ (asigurare medicala  de ex $300+, uniunea studentilor $500+, etc etc…), si desigur nu include cazarea si mancarea

 

Studentii primesc(daca nu ma insel doar in primii 4 ani) multe scholarships, grants de la stat in functie de venitul parintilor, care acopera o mare parte din cheltuileile cu taxa de facultate dar nu cazare, mancare, utilitati etc.

Aproape 50% din studenti iau imprumuturi pt facultate si dobinzile sunt fantastic de mari, nu reusesc nici in 15 ani sa le plateasca, mai ales daca aleg un profil platit prost, fara cautare.

 

Cazarea in campus incepe de la $6000/an (camera cu 4 locuri) si este asigurata doar in primul an si indifferent de facultate(scumpa sau ieftina), conditiile sunt mizere (in optinia mea), camerele ff mici, bai comune cam murdare, fara bucatarie,  abia au loc sa se miste.

Mancare la cantina cel mai ieftin e $4,000+/an (nu e acopera 3 mese pe zi) plus calitatea lasa f mult de dorit.

 

Cazarea in afara facultatii e destul de dificila, chiriile sunt in functie de distanta, oras, zona, facultate $500-3000/luna(nu va imaginati palate). Sunt student care nici nu-si permit cazare, dorm prin masini. Conditiile de cazare sunt din punctul meu de vedere cam mizere, strazile /zonele f dubioase ceva ce greu mi-am putut imagina…indifferent de oras.

Multi studenti depind de masina, desi locurile de parcare sunt si astea limitate, ori de biciclete, care sunt furate frecvent, ori autobuze ( nu intotdeauna curate, si cu destui oameni ai strazi).

 

In functie de profil, clase luate, grad de difultate, clasele avansate luate in liceu, unii termina in 4 ani, altii in chiar si 6 ani. In mod exceptional sunt cativa care termina in 3 ani.

 

"The official 4 year graduation rate for students attending public colleges and universities is 33.3%.

6-year rate is 57.6%. At private colleges and universities, the four-year graduation rate is 52.8%, and 65.4% earn a degree in six years."

Viata de facultate e cam cum si-o face fiecare, cu petreceri, sex, bautura si droguri. Unii lucreaza, altii se tin de carte, altii fac pe amindoua sau chiar nimic....pt unii e mai usor pt alti f greu.

 

Dupa facultatea asta de “4 ani “ doar cativa merg la Graduate school pt Masterat unde fac online, ori in persoana, 1 sau 2+ ani in functie de profil, facultate etc. Din cate stiu parca doar 13% din populatia US au Master degree.


Editat de michelle-usa, 20 martie 2024 - 22:22 .


#2
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.701 mesaje

Postat 21 martie 2024 - 00:01

viata parintilor incepe sa se schimbe de prin clasa 9 a copiilor, cand incep sa isi faca calcule cat/cum /daca isi permit financiar sa sustina copiii mai departe.  Apoi daca si pe ce cale sa ii indrume. Copiii sa decida pe ce directie merg,clasele de liceu care trebuie sa le ia 

Voluntariatul copiilor, permisul de conducere...stresul si dramele pubertatii intind la maxim nervii parintilor. La noi a intervenit si Covidul cu schimbarile in cei mai importanti ani ai liceului.

 Recunosc si ii multumesc lui Dumnezeu ca William nu mi-a facut niciodata probleme cu scoala, mereu si-a facut temele la timp, a luat clase mai grele, a voluntariat, a facut ceva sport... 

A incercat mai multe domenii ca sa vada ce ii place; programe de design pt inginerie vreo 3 ani, dupa care a decis ca nu-i place desi era f bun la geometrie. 

Biologie i-a placu f mult, a si voluntariat la un centru autistic, dar a venit covidul si a decis ca medicina nu e pt el.

In liceu a luat clase de economie, statistica, math mai avansate...si a decis in final ca asta e domeniul care ii place cel mai mult si ii va aduce avantaje financiare in viitor.

 

Criteriile noastre au fost:

  • distanta de casa (sa nu depindem de avion)
  • clasele AP sa ii fie acceptate
  • program academic bun pe domeniu lui
  • taxa mai redusa sa ii platim totul si sa termine fara datorii
  • el a vrut competitivitate un pic mai redusa (fara multi asiatici care invata si cand dorm)
  • aproape de oras

a aplicat parca la 5 facultati a intrat la 4 din ele, printre care la una UC,  la care f putini sunt acceptati si mi-am dorit f mult sa intre. Dar a primit acceptarea tirziu cand deja acceptase une e acum si nu a vrut sa se schimbe, plus ca era o facultate f stricta, cu asiatici care invata pe branci si el vrea sa se  bucure de viata de facultate. 

Sfat auzit de la alte mamici si imi pare rau ca nu l-am urmat. Nu spuneti niciodata copilului la ce facultate vreti voi, ca ,chiar pe aia nu o sa o aleaga.

 

Noi nu am vizitat alte facultati, a fost cu covidul etc. A ales facultatea asta ca a implinit toate criteriile noastre si e si acum ok cu alegerea facuta. Eu cred ca totusi trebuia sa se duca la cea competititva....dar deh.


Editat de michelle-usa, 21 martie 2024 - 03:33 .


#3
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.701 mesaje

Postat 21 martie 2024 - 00:17

Daca , credeti ca nasterea unui copil e cel mai greu moment din viata pt o mama, asteptati pana pleaca la facultate. Absolut nimic nu te poate pregati pt asta....cel putin in opinia mea.

 

Dupa anii de stres cu alegerea si pregatirea pt facultate, apoi cu stresul cumparaturilor si a bagajului...il lasi la facultate, te urci in masina si realizezi ca din acel minut incepi un alt capitol in viata.

saptamanile care urmeaza sunt poate cele mai grele, mai ales pt mamele care au fost implicate total in viata copiilor. E un gol care nu se poate acoperii cu nimic, nimic nu mai face sens, linistea din casa e cumpita, simti ca nu ai aer si nu stii ce sa faci sa nu te mai gandesti, sa nu te ingrijorezi in fiecare minut. 

Sunt app-uri f folositoare care arata locatia, noi il avem dar e cu dus si intors. iti da pace ca stii unde e (desi , locatia se poate schimba), dar te si ingrijoreaza cand vezi pe unde e si la ce ora.



#4
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.701 mesaje

Postat 21 martie 2024 - 00:48

O sa va povestesc experienta mea.

 

Personal m-a ajutat enorm Pepper, serviciul, prietenele mai ales cele cu copiii la aceeasi facultate cu William, curatenia in casa, plimbarile si gradinaritul. Am cautat tot timplu sa fiu prea ocupata sa nu ma mai gindesc. Nu stiu ce as fi facut daca nu as fi avut job,

 

Am fost in Romania, mi-am vazut tatal, iar anul trecut pe langa cele 2 servicii ale mele care le aveam, mi-am mai  luat inca un job (in marketing) de acasa  [:)] Iar acum chiar ca sunt ocupata.

 

Nu am scris aici, dar am trecut prin multe emotii in acesti ani si acum m-a consolat cu ideea ca pur si simplu consider ca asta e viata unui parinte- sa se ingrijoreze pana inchide ochii. 

Anul 1 a fost cumplit.

In weekenduri era toata noaptea la pereceri, ori alta data (era sa fac atac de cord) a plecat cu un grup cu o masina la 1 ora distanta de facultate, la un rau,  in salbaticie.

Au fost 3 impuscaturi in masa, el era prin oras, sau la petreceri...

 

Toate facultatile, petrecerile sunt pline de droguri si bautura. Cel mai frica mi-e de acel nenorocit de drog fetanil care poate fi pus si in pastilele de tylenol. 

 

Cand statea in dormitor,intr-o cladire cu 7 etaje,  de 3 ori pe saptamana se pornea alarma de foc noaptea si trebuia sa evacueze cladirea, plus galagie la orice ora din zi si din noapte.

 

s-a imbolnavit de la mincarea de cantina, a trebuit comande diferit de la restaurante la costuri destul de ridicate.  Era disperat cand comanda cu uberul si soferul se pierdea prin oras si ii aducea mancare dupa o ora and lui i se lungeau ochii de foame.

a fost racit aproape in fiecare luna, dupa busterul de covid la 2 luni a avut palpitatii de inima vreo 3 zile(am sunat de urgenta doctorul lui)

 

Si acum se duce seara de la ora 8 sau 9 la gym si sta pana la 11 si apoi merge noapea pe jos vreo 15 min, prin zone dubioase cu oamenii strazii, etc.

 

ca sa vina acasa lua un tren la 4 dimineata, mergea pe jos pana la statie vreo 15 min, apoi statea in gara. uneori trenul venea devreme alte ori a intirziat 2 ore...de a inghetat pe peron asteptind (nu e gara, gara).

 

...maine continui cu anul 2.



#5
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.332 mesaje

Postat 21 martie 2024 - 01:11


Michelle, succes mult baiatului, face ce si-a dorit si asta e cel mai important. Anii astia trec atat de repede incat e bine ca se bucura de fiecare experienta. Felicitari si voua ca il sustineti.
Mai povesteste, luam notite.

#6
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.879 mesaje

Postat 21 martie 2024 - 11:01

 

Personal m-a ajutat enorm Pepper, serviciul, prietenele mai ales cele cu copiii la aceeasi facultate cu

Si acum se duce seara de la ora 8 sau 9 la gym si sta pana la 11 si apoi merge noapea pe jos vreo 15 min, prin zone dubioase cu oamenii strazii, etc.

 

ca sa vina acasa lua un tren la 4 dimineata, mergea pe jos pana la statie vreo 15 min, apoi statea in gara. uneori trenul venea devreme alte ori a intirziat 2 ore...de a inghetat pe peron asteptind (nu e gara, gara).

 

...maine continui cu anul 2.

Michelle, eu te am mai intrebat la orarul asta de tren, dar nu ai mai raspuns. Mi se pare ciudat sa fie singura optiune de a calatori.

 

Si cu gym ul la fel, ziceai ca are sali de sport dotate in campus. Asa de multa sala face? nu gaseste niste ore dimineata, dupa amiaza cand termina cursurile? in week end? plus ca nu e nici f recomandatat sa faci sport la ore asa tarzii. 
ma rog, fiecare le stie pe ale lui.

 

cu povesti din astea cu tabletele am auzit multe nenorociri in state. E f nasoala treaba. 



#7
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.261 mesaje

Postat 21 martie 2024 - 13:59

O sa va povestesc experienta mea.

 

Personal m-a ajutat enorm Pepper, serviciul, prietenele mai ales cele cu copiii la aceeasi facultate cu William, curatenia in casa, plimbarile si gradinaritul. Am cautat tot timplu sa fiu prea ocupata sa nu ma mai gindesc. Nu stiu ce as fi facut daca nu as fi avut job,

 

Am fost in Romania, mi-am vazut tatal, iar anul trecut pe langa cele 2 servicii ale mele care le aveam, mi-am mai  luat inca un job (in marketing) de acasa  [:)] Iar acum chiar ca sunt ocupata.

 

Nu am scris aici, dar am trecut prin multe emotii in acesti ani si acum m-a consolat cu ideea ca pur si simplu consider ca asta e viata unui parinte- sa se ingrijoreze pana inchide ochii. 

 

 

Anul 1 a fost cumplit.

In weekenduri era toata noaptea la pereceri, ori alta data (era sa fac atac de cord) a plecat cu un grup cu o masina la 1 ora distanta de facultate, la un rau,  in salbaticie.

Au fost 3 impuscaturi in masa, el era prin oras, sau la petreceri...

 

Toate facultatile, petrecerile sunt pline de droguri si bautura. Cel mai frica mi-e de acel nenorocit de drog fetanil care poate fi pus si in pastilele de tylenol. 

 

Cand statea in dormitor,intr-o cladire cu 7 etaje,  de 3 ori pe saptamana se pornea alarma de foc noaptea si trebuia sa evacueze cladirea, plus galagie la orice ora din zi si din noapte.

 

s-a imbolnavit de la mincarea de cantina, a trebuit comande diferit de la restaurante la costuri destul de ridicate.  Era disperat cand comanda cu uberul si soferul se pierdea prin oras si ii aducea mancare dupa o ora and lui i se lungeau ochii de foame.

a fost racit aproape in fiecare luna, dupa busterul de covid la 2 luni a avut palpitatii de inima vreo 3 zile(am sunat de urgenta doctorul lui)

 

Si acum se duce seara de la ora 8 sau 9 la gym si sta pana la 11 si apoi merge noapea pe jos vreo 15 min, prin zone dubioase cu oamenii strazii, etc.

 

ca sa vina acasa lua un tren la 4 dimineata, mergea pe jos pana la statie vreo 15 min, apoi statea in gara. uneori trenul venea devreme alte ori a intirziat 2 ore...de a inghetat pe peron asteptind (nu e gara, gara).

 

...maine continui cu anul 2.

Vai de mine! bine ca nu stau in state! Al meu nu a mers la petreceri si nu bea. Sint convinsa ca si in UK studentii au acces la droguri dar nu asa ca la voi. Stiu ca fentanyl-ul e o mare problema in state! Cumplit.

 

Michelle mi se pare foarte exagerat sa stea atitea ore la sala. Sa nu ii afecteze inima atita efort. Despre faptul ca merge atit de tirziu, nici nu comentez. El nu are masina? Poate ar fi mai usor si pentru el si pentru psihicul vostru, macar nu ar mai merge pe jos in toiul noptii. Nu stiu cum e cu parcarile la voi. Cit de des vine acasa, nu puteti merge voi sa il aduceti acasa, in loc sa vina el cu trenul? Noi asa am facut, ca tot asa, schimba trenul, a pierdut un tren si a asteptat o ora sa vina altul, etc. Insa el venea rar. 

 

Intr-adevar nici la noi n-a fost fantastic in primul an la camin. Mincarea de la cantina nu ii placea si aveau alarma de incendiu in toiul noptii,  de citeva ori pe saptamina, pentru ca unii fumau in camin. Apoi zgomot pe hol noaptea cu fete bete venite de la petreceri, 

Pe urma din anul 2 a stat singur intr-un apartament. Mult mai bine, chiar daca avea de mers cu autobuzul pina la universitate.


Editat de Letitia1, 21 martie 2024 - 14:41 .


#8
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.261 mesaje

Postat 21 martie 2024 - 14:36

Daca , credeti ca nasterea unui copil e cel mai greu moment din viata pt o mama, asteptati pana pleaca la facultate. Absolut nimic nu te poate pregati pt asta....cel putin in opinia mea.

 

Dupa anii de stres cu alegerea si pregatirea pt facultate, apoi cu stresul cumparaturilor si a bagajului...il lasi la facultate, te urci in masina si realizezi ca din acel minut incepi un alt capitol in viata.

saptamanile care urmeaza sunt poate cele mai grele, mai ales pt mamele care au fost implicate total in viata copiilor. E un gol care nu se poate acoperii cu nimic, nimic nu mai face sens, linistea din casa e cumpita, simti ca nu ai aer si nu stii ce sa faci sa nu te mai gandesti, sa nu te ingrijorezi in fiecare minut. 

Sunt app-uri f folositoare care arata locatia, noi il avem dar e cu dus si intors. iti da pace ca stii unde e (desi , locatia se poate schimba), dar te si ingrijoreaza cand vezi pe unde e si la ce ora.

Eu am lucrat full time pe toata durata scolii copilului, si plecarea la facultate am resimtit-o ca pe o usurare. Nu mai trebuia sa il duc la autobuz cu noaptea in cap, nu mai trebuia sa fug de la munca sa il iau din statie, nu mai trebuia sa gatesc un fel de mincare pentru el si altul pentru noi. Plus toate activitatile la care trebuia dus cind era mai mic, cumparat uniforme, facut lectii, etc. Nu mi-a venit sa cred cit timp am deodata numai pentru mine! Plecarea lui a fost o revelatie! Sigur ca eram ingrijorata, nemaifiind sub acelasi acoperis cu mine, dar stiam ca nu e genul care sa se puna intr-o situtie periculoasa. Barbatul in schimb a suferit ca un ciine. Pisica l-a ajutat mult sa treaca peste asta. Am instalat si noi un app de urmarire care ne arata locatia in care e. Mi se pare ultra folositor si parca dormi mai linistit cind vezi ca a ajuns acasa.

 

Michelle, I’ve got news for you! Daca crezi ca cel mai greu moment a fost plecarea la facultate, asteapta sa vezi cum o sa fie cind isi gaseste prietena! Nu te mai suna cu ziele! De-abia atunci simti ca un nou capitol de viata a inceput si tu (voi) nu mai esti pe locul 1 in viata lui.



#9
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.701 mesaje

Postat 21 martie 2024 - 22:19

Michelle, eu te am mai intrebat la orarul asta de tren, dar nu ai mai raspuns. Mi se pare ciudat sa fie singura optiune de a calatori.

 

Si cu gym ul la fel, ziceai ca are sali de sport dotate in campus. Asa de multa sala face? nu gaseste niste ore dimineata, dupa amiaza cand termina cursurile? in week end? plus ca nu e nici f recomandatat sa faci sport la ore asa tarzii. 
ma rog, fiecare le stie pe ale lui.

 

cu povesti din astea cu tabletele am auzit multe nenorociri in state. E f nasoala treaba. 

am crezut ca am raspuns. din cate stiu e un singur tren  care pleaca din Seattle ajunge in Los Angeles. nu stiu daca e zilnic sau cateva ori pe sapt.

alte optiuni sunt uber sau cu alti parinti ori colegi ori sa ne ducem noi sa-l luam....e la 2 ore distanta fara trafic.

 

Vine acasa cam la 2 luni, vine cu trenul si noi il ducem inapoi incarat cu mancare si cei mai trebuie.


Editat de michelle-usa, 22 martie 2024 - 01:02 .


#10
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.701 mesaje

Postat 22 martie 2024 - 00:42

cu gymul ce sa zic, acum 3 ani era ca o scobioare(nu exagerez), acum arata extraordinar, merge cam 1-2 ore pe zi, cate 6 zile pe sapt.. nu trage de fiare non stop; ba sta de vorbă cu alții, ba pe telefon a mai alternat si a jucat si basket…  are multe beneficii si sper si eu sa nu-i afecteze inima, sau sa se faca cat Arnold.
Il tine ocupat, stil de viata sanatos fara junk food, fara droguri si alchool sau sa faca alte prostii.

sali de gym sunt in campus dar el sta in afara campusului la 15 min de mers pe jos.
Prefera seara dupa ce isi face temele sa se recreeze plus ca gymul e mai liber ca ziua e f aglomerat si sunt multe fete care tin aparatele ocupate si ele stau e vorba...si e enervant sa astepte dupa ele.

Vad si la mine in zona, gymul nu e doar gym asa cum stim noi sau ne imaginam, e un loc de socializare.

 

In primele sapt am fost oripilata cand vedeam ca merge pe jos la 11 noaptea...uneori zicea ca e cu prieteni, alta data singur, dar  spune ca sa nu ma ingrijorez ca nimeni nu se ia de el la cum arata cat muntele.
Asta e...discutia asta o am poate saptamanal si pur si simplu nu am ce sa-i fac , decat sa ma rog la Dumnezeu sa-l protejeze


Editat de michelle-usa, 22 martie 2024 - 04:59 .



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -