Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

farmece,vraji, blesteme si energii negative


59 raspunsuri la acest subiect

#11
miria_cristina

miria_cristina

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.968 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 13:52

Desi sunt multi sceptici in privinta farmecelor si-a blestemelor ele exista. Existenta lor, poate mai greu de inteles sau de acceptat pentru unii este dovedita atat de stiinta, cat si de psihologie, psihiatrie si religie.

In primul rand, ca un adaus logiC la ce am zis, daca exista in Sf, Evanghelie pasaje rezervate exclusiv acestei probleme si Sf. Parinti au facut rugaciuni speciale pentru dezlegari de farmece si blesteme, de ce sa-mi fie greu sa inteleg ca exista.

Da, le puteti da alt nume, dar aceste energii malefice sunt prezente in viata noastra si ne pot face rau.

Sf. Vasile are celebrele Molifte. Si tot asa...

Am vorbit cu un medic psihiatru foarte bun, care a recunoscut ca la el au venit de-a lungul timpului oameni care acuzau vrajitoriile si ca sa-i poata trata a inceput sa invete despre aceste energii.

Nu dati cu parul in lucrurile pe care nu le intelegeti si nici nu exagerati in scepticism.

Atunci de ce se face sfestanie in casa? Sau i se citeste omului Moliftele?

Da, fiecare dogma sau stiinta numeste aceste lucruri rele in feluri diferite> vraji, farmece, blesteme, energii negative, vibratii malefice...

In plus, oricine poate observa ca un om linistit in prezenta unui agitat se "molipseste", macar pe moment, de starea aceluia.
Tot asa se intampla si cu cei rai, energofagi, care iti consuma tie energia si iti transmite starea lui negativa facandu-te in mod inconstient sa faci lucruri neplacute.

Discutii sunt o gramada pe tema asta, dar ca ideea, energiile negative, ca si cele pozitive exista in viata oamenilor si ne lovim din pacate destul de des de ele, dar neputinta de-a le sesiza ne fac "victime".

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
 • 0

#12
Tzuni

Tzuni

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.104 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 14:29

Citesc ce scrieti. Vorbiti despre Evanghelii, sfinti, molifte.... Astea toate tin de crestinism. Ce ne facem atunci cu musulmanii, budistii etc ?___________________________________________________________

Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
 • 0

#13
miria_cristina

miria_cristina

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.968 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 14:42

Si ei au, dar le numesc altfel.

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
 • 0

#14
Theiuta

Theiuta

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 669 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 14:48

Eu cred ca energii pozitive exista in fiecare religie, in fiecare rugaciune adresata din credinta si cu inima curata.Sicer, nu stiu cum sint privite aceste energii negative din prisma altor religii[?].Buna intrebare!Ma intreb daca budistii, cu felul lor echilibrat de a fi si felul lor specific de a vedea lumea, sint expusi la asa ceva? Sau musulmanii?Chiar, am putea ruga fetele care isi duc viata in tari musulmane sau asiatice, sa ne spuna!Ce stiu insa este ca si in relia budista exista anumite ritualuri facute la templu pentru alungarea ghinionului, pentru pace, belsug...Theiuta[pup]poze cu Nicolas[pup]


 • 0

#15
Tzuni

Tzuni

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.104 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 14:50

quote:
Originally posted by miria_cristina
Si ei au, dar le numesc altfel.Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Ar fi fain de studiat! Poate stie cineva ce si cum si ne spune si noua!___________________________________________________________Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
 • 0

#16
tora97

tora97

  Membru incepator

 • Membri
 • PunctPunct
 • 461 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 14:56

"cea mai mare pacaleala a diavolului este sa te faca sa crezi ca nu exista"

cred ca exista oameni cu asemenea apucaturi, insa depinde de noi sa acceptam raul pornit de ei Raul exista insa nu cred nici in ruptul capului ca poate fi mai puternic decit credintapoze multe cu noi[foto]Ana a implinit un an[foto] 2006[foto]2007[foto]

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
 • 0

#17
daniela_b

daniela_b

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 1.655 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 15:12

Cum am incetat sa cred ca nu exista vraji dar exista situatii inexplicabile

Acum vreo 6 ani, am condus pe cineva, la rugamintea cuiva, intr-un sat, la o adresa, adresa unei desfacatoare de "vraji", cu ajutorul unui prieten care are masina.
Acea desfacatoare de vraji si vindecatoare recunoscuta murise intre timp dar cineva-ul de care va povestesc a insistat sa afle daca nu cumva acea persoana a "daruit" din "harul" ei, vreunui "discipol".
Asa ca iata-ne cautind pe una tanti Nutza aiurea prin sat. La un moment dat, apare o trecere de pietoni si eu pe scaunul din dreapta zaresc o figura fugind si care bate in geam disperata strigind "danutza, danutza...". Trebuie sa va spun ca mie danutza nu-mi spune mai deloc nimeni, mai ales intr-un loc necunoscut. Cine sa ma stie pe mine de danutza?

Oprim oleaca mai incolo, tragem pe dreapta si figura ( o femeie de vreo 45 de ani) zice: "pe mine ma cauti, nu te supara".
Eu m-am uitat ca la "masini straine". Da' cine sinteti?"...
"Pai, tanti Nutza".

Atunci in mintea mea se declanseaza niste nervi de nedescris. Mi-am si inchipuit cum vecina lu' tanti Ana ( vindecatoarea de-a decedat" ii da telefon lu' tanti Nutza spunindu-i: "vezi, ca ai clienti, in masina argintie, ies acum de pe ulita, urmareste-i".

Totusi nu am stiut cum de imi spune pe nume.
Ma gindesc ca o fi auzit cum ma chema, in conversatie, cineva-ul si ...vecina i-o fi soptit la telefon ca sint dana, de aici si apelativul danutza.

Ne-am dus in fata casei lu' tanti Nutza si eu de "scirba" unor asemenea intilniri de "taina si vraja", nu ma dau afara din masina, sperind ca cineva-ul o sa-si vindece ce are de vindecat si sa plecam mai repede. "Of, cum pot unii sa-si cheltuiasca banii aiurea" ma gindeam.
Cu toate astea, cind s-a terminat sedinta, tanti Nutza a venit iar si a ciocanit in geam si-a spus: "te astept cind esti gata" si eu iar am gindit "mama, ce texte au unii...".
Probabil ca si-a dat seama din privirea mea ce gindesc si a adaugat " sau mai bine nu veni decit daca o sa ajungi la problema ta, Adela".
M-am infiorat atunci. Pe loc. Dar n-am zis nimic. Am plecat gindindu-ma ce-o fi vrut sa spuna cu asta. Au trecut 2 ani pina sa aflu cine e Adela asta de mi-a mentionat-o.
Acum stiu cine e Adela si stiu si ce inseamna ce-a spus tanti Nutza. Doar ca refuz sa merg sa desfac vrajile, repetindu-mi necontenit ca daca eu cred ca ele nu exista, apai nu exista! Nu ma duc la nicio tanti Nutza, fiindca asta m-ar pune la acelasi nivel cu Adela. Sper ca ma voi apara si singura, avind grija de sufletul meu asa cum stiu ca se poate.

Stiti ce...Acum sint convinsa ca exista niste elemente de neexplicat dar:
1. nu ma intereseaza sa le explic.
2. nimeni nu se poate atinge de "tezaurul" tau, daca tezaurul ti-e echilibrat.
3.n-o sa dau niciun ban desfacatoarelor de vraji, odata ce am stabilit ca vrajile nu exista, exista doar coincidente si energii negative usor de respins printr-o viata proprie de calitate.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
 • 0

#18
Theiuta

Theiuta

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 669 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 15:44

Ai stabilit tu ca vrajile nu exista...pentru ca nu vrei sa crezi in ele.Pentru ca nu vrei sa dai bani vrajitoarelor...Eu am dat niste exemple din religia crestina, pe care orice crestin ortodox macar putin practicant, la cunoaste.

Banuiesc ca daca tu ai stabilit ca nu exista vraji, nici nu are rost sa te indrum sa mergi la biserica pentru a te ruga pentru indepartarea lor de la tine.Iar in ceea ce priveste vrajitoarele care "dezleaga", nu se deosebesc cu nimic de cele care"leaga".Tot pe [drac] il au ca partener.Theiuta[pup]poze cu Nicolas[pup]


 • 0

#19
miria_cristina

miria_cristina

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.968 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 16:05

Tipuri de zei rai sunt> Ahriman (mitologia persana) sau Sulmus (mitologia mongola).
De asemenea, rolul zeului sarlatan sau rau este preluat de demoni, duhuri rele sau spiridusi.

Personajele din mitologia persana se împart aproape mereu în doua tabere diferite. Ele sunt fie benefice fie malefice.
Ahura Mazda (Avestan sau Ohrmazd) si Amesha Spentas sunt sursele energiei constructive, pozitive, în timp ce Angra Mainyu si Daevas sunt sursele întunericului, distrugerii, sterilitatii si mortii.

Pari (Avestan: Pairika), considerata o femeie frumoasa, dar totusi malefics în mitologia timpurie, treptat ea a devenit mai putin rea si mult mai frumoasa pâna în perioada islamica când a devenit un simbol al frumusetii la fel ca si fecioarele din Paradis. Oricum, o alta femeie malefica, Patiareh, acum simbolizeaza; prostitutia.

Si mai sunt si alte exemple de spirite, duhuri zei sau energii rele.


Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
 • 0

#20
zepellina

zepellina

  Membru incepator

 • Membri
 • PunctPunct
 • 394 mesaje

Postat 14 martie 2007 - 16:12

quote:
Originally posted by tora97

"cea mai mare pacaleala a diavolului este sa te faca sa crezi ca nu exista"
Biserica (cred ca oricare) recunoaste aceste practici, existenta energiilor negative din cele mai vechi timpuri si de ce nu ar fii si acum, pt ca avem mobile si net???
Daniela, te minti singura, insa partea buna este ca nu trebuie sa te duci la tanti Nuza, trebuie sa crezi mult, cu adevarat in Dumnezeu si sa mergi la biserica.

nadyana, sunt de acord cu Darael [flo], numai asa reusesti, prin comportamentul tau si multa rugaciune.

Imi amintesc acum de vecina mea, cam nebuna, cu multi multi caini, certata cu tot blocul...A suparat-o ex sotul,ne-a dat in judecata, se uita ft urat la mine (si pe mine m-a dat, am castigat clar procesul) si ma gandeam si eu la un moment dat ca vrea sa ne faca rau. Ii zambeam , o salutam, era ft shokata...mai mult timp, acum ...ma saluta si ea.
zepellina

 • 0


Intrebari Panica

 • Ajutor

  aeinam1
  - Ieri, 16:25

 • Transpirație excesivă

  andronacheari
  - Ieri, 12:11

 • Nu intelegem ce se întâmplă

  kri.
  - Ieri, 11:43

 • Sangerare de implementare sau avrot spontan

  k_lari1
  - oct 29 2020 17:09

 • Sângerari

  ada_al2
  - oct 29 2020 01:02

Grupuri

 • Adriana

  Adriana Stanciu
  - iun 05 2019 10:31

 • Mamici de Ianuarie 2019

  Anaysmaria
  - mai 13 2019 11:26

 • Fericire

  Matei Gabriel
  - mar 18 2019 20:09

 • Mamici de septembrie 2016

  Ralucutza1987
  - sep 17 2017 10:28

 • Bebeluși prematuri!

  Briseea
  - iul 12 2017 08:28

Bloguri

 • Atacul gazelor

  andreeacvlp
  - Astăzi, 02:28

 • Saptamana 39

  Bali1028
  - Ieri, 23:42

 • Despre minunea noastră

  Gyaamy06
  - Ieri, 22:15

 • Test de sarcina pozitiv

  dianaspe
  - Ieri, 16:49

 • Cum am aflat ca sunt insarcinata

  AngieK
  - Ieri, 08:38

Retete

 • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

  GratielaPopa
  - iun 11 2020 22:19

 • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

  GINA-MONICA
  - iun 03 2020 08:33

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13