Amestec mexican eu fac la tigaie cu unt si ulei de masline, inabusite, alaturi de orice carne / snitel / chiftele / peste.
Ce gatim astazi? Cap.105
#721
Postat 29 noiembrie 2022 - 09:06
#722
Postat 29 noiembrie 2022 - 16:59
Jen, ce e amestecul mexican, salsa sau ceapa cu ardei pt fajita , orez , fasole ?
Orice e mexican merge cu carnea mărunțită , shredded sau bucăți de vita tăiată subțire făcută repede pe gril.
Garnituri salsa , orez, fasole, guacamole si tortilla. Eu de multe ori sa tai din carbs maninc in Bowl fără tortilla.
#723
Postat 29 noiembrie 2022 - 17:12
Eu mai am si maine din curcan. Sotului ii place , eu maninc câteva bucatele la prânz…
Dulciuri nu am făcut decât acea Pecan pie dar mai mult eu am mâncat-o. William e la dieta de low sugar.
Cat a fost aici pe lângă curcan i am făcut supa de pui si una de curcan , multe fripturi de vita la grătar , piept de pui si 2 tocănițe .
Acum ca a plecat gătesc puțin.
#724
Postat 29 noiembrie 2022 - 17:21
Credeam ca daca merge la colegiu o sa se învețe sa manince orice … nici vorba , tot mofturos e si tot numai ce vrea maninca.
Vinerea trecută am fost toti 3 in vizita la niște romani din zona, făcuseră un fel de brunch , cu aperitive si salate si multe dulciuri.
F frumoasa prezentarea aperitivelor cum se poarta acum pe plătouri mari din lemn
mi a plăcut mult o salata de vinete cu maioneza (eu de-obicei o fac simpla) si salam de biscuiți in 2 culori.
william nu a mâncat decât o bucățică de salam de biscuiți… atit.
#725
Postat 29 noiembrie 2022 - 18:30
Amestecul mexican sunt legume congelate( fasole rosie, porumb, ceapa, etc). Trase la tigaie le fac , credeam ca faceti ceva mai special. Nu vreau taco , tortillas, nici sosuri, incerc sa le evit. Ideal ar fi one pot meal. Multumesc.
Editat de jenn, 29 noiembrie 2022 - 18:37 .
#726
Postat 01 decembrie 2022 - 10:38
#727
Postat 01 decembrie 2022 - 17:09
Buna idea cu taco soup, dar eu fac mai des tortilla soup pun si bucăți fărâmițate de tortilla chips.
Supele astea merg si cu carne de curcan/ pui leftovers Chiar asta fac astazi, fiind o zi ploioasa si rece, merge f bine o tortilla soup cu carne tocata de vita.
ieri am gatit, am facut ficaciori cu ceapa si ciuperci si mamaliga.
astazi mai fac piept de pui taiat subtire si marinat in lămâie, ulei de masline, usturoi. il pregatesc in putin unt, cu ceapa, ciuperci si vin marsala.
edit. Tortilla soup a ieșit delicioasa. Am pus deasupra si câteva felii de avocado, brânza mexicana rasa, smântâna si chips.
un million de calorii… nici nu mai trebuie sa fac puiul deseară .
Editat de michelle-usa, 02 decembrie 2022 - 02:06 .
#728
Postat 02 decembrie 2022 - 18:48
Michelle, eu sunt curioasa cum faci supă din leftover-uri de curcan sau alte cărnuri. De unde își ia gustul. Fierbi carnea gătită deja? Cu legume?
Eu fierb carne cruda cu os pentru supa, ca sa aiba gust bun.
Sau doar legume pentru supa cu legume.
Acum mi-am dat seama ca poti folosi "stock", supa concentrata, de pui sau vita sau legume.
Azi fac din nou ciorba de fasole, nu m-am saturat data trecuta, mi-au mancat-o toata musafirii haha. Felul doi cred ca praz cu carne.
Weekendul asta vreau sa fac sarmale cu ciuperci, la slowcooker bineinteles.
#729
Postat 03 decembrie 2022 - 18:08
Da Fleur folosesc “stock”.
Am in permanenta in congelator in pungi de 1 cupa pt supe creme si sub forma de cuburi ( făcute in tăvițele de gheata) pt sosuri, tocănițe.
#730
Postat 03 decembrie 2022 - 18:11
Ieri am făcut sarmale. Au ieșit f bune .
Ne am gândit ca de Crăciun lui William si așa nu ii plac si sa facem când nu e el.
Am pus la ele un pic de grăsimea de la curcan .
chiar când am făcut Curcanul toată zeama aia si grăsimea care s a scurs le am păstrat si mai adaug câte un cubuleț prin sosuri, gravy
Editat de michelle-usa, 03 decembrie 2022 - 18:13 .