Am facut ciorba de fasole, felul doi friptura de porc la cuptor, inabusita, cu cartofi dulci copti si brocoli la abur.

Ce gatim astazi? Cap.105
#731
Postat 03 decembrie 2022 - 21:13
#732
Postat 04 decembrie 2022 - 13:33
Week endul asta am mancat romaneste : ieri pomana porcului cu mamaliga, azi varza a la cluj. Am facut si samalele pt Craciun, le-am bagat la congelator crude. Am si 25 pe care le voi pune fierte.
Am chef sa fac un chec englezesc imbatat de Craciun. Am luat fructele confiate, le pun la imbatat acum.
Va las un biscuite de Craciun:
#733
Postat 04 decembrie 2022 - 14:02
Cartofi ungurești cu boia și chimen și carne de vita pe grătar
Ciulama de ciuperci cu pui
Ciorba de pui
Ieri: pomana porcului cu piure și salata de varza murata
#734
Postat 04 decembrie 2022 - 19:55
Azi:
chiftelute
bbq cotlete porc cu broccoli
shrimp 3 ways ( bbq, cocktail, tempura), sushi rice cu Mirin si sparanghel
#735
Postat 04 decembrie 2022 - 20:05
Când am fost in România am mâncat un fel de pomana porcului, carne făcută la ceaun cu garnitura de mămăliga sub gogoșari acri.
Doamne ce buna a fost, dar am mâncat așa de mult si cu pofta ca a 2 zi mi a fost rău. Dar nu regret
#736
Postat 04 decembrie 2022 - 20:49
Vai Michelle ce m-ai distrat :)))). Cam asa fac si eu: carte grasa de port pacuta la foc mic in tuci. Imi ramane si untura de la toata faza. mmmm ff bun a fost
#737
Postat 05 decembrie 2022 - 10:44
Si e decembrie
Mococa, arata excelent fursecurile !!! Ai fost cea mai harnica pe grup !
Eu joi am facut fasole frecata cu ciolan afumat, s a mancat cu muraturi asortate, in saramura, din butoi (nu al meu ).
Vineri am facut cele 3 foi de la prajitura Kati, care pt mine ramane deliciul absolut al copilariei: https://savoriurbane...oaie-sfaramata/ aici reteta, doar ca eu macin fin foaia, sa fie o crema delicata.
Sambata la pranz am avut mamaliga cu branza sarata si slanina.
Dupa care am gatit vesnicele paneuri de adus si la munca, vinete - dovlecel - conopida - ciuperci, facute in panada cu kefir (asa se fac ultra rapid). Am facut mancare de mazare galbena uscata, cus-cus, niste oua umplute. Si seara am reusit sa pun si prajitura la frigider.
Duminica la pranz am avut snitele porc-pui, cartofi gratinati - mini-portii facute in forme de silicon si multa salata verde.
#738
Postat 05 decembrie 2022 - 11:38
Si e decembrie
Mococa, arata excelent fursecurile !!!
Ai fost cea mai harnica pe grup !
Eu joi am facut fasole frecata cu ciolan afumat, s a mancat cu muraturi asortate, in saramura, din butoi (nu al meu
).
Vineri am facut cele 3 foi de la prajitura Kati, care pt mine ramane deliciul absolut al copilariei: https://savoriurbane...oaie-sfaramata/ aici reteta, doar ca eu macin fin foaia, sa fie o crema delicata.
Sambata la pranz am avut mamaliga cu branza sarata si slanina.
Dupa care am gatit vesnicele paneuri de adus si la munca, vinete - dovlecel - conopida - ciuperci, facute in panada cu kefir (asa se fac ultra rapid). Am facut mancare de mazare galbena uscata, cus-cus, niste oua umplute. Si seara am reusit sa pun si prajitura la frigider.
Duminica la pranz am avut snitele porc-pui, cartofi gratinati - mini-portii facute in forme de silicon si multa salata verde.
sziv, ca de obicei, te-ai intrecut pe tine! ca aici n-ai concurenta oricum. Poti sa imi dai mai multe detalii despre ce am pus in rosu? Ce ai facut mai exact cu acele legume? Multumesc.
#739
Postat 05 decembrie 2022 - 12:04
Si e decembrie
Mococa, arata excelent fursecurile !!!
Ai fost cea mai harnica pe grup !
Eu joi am facut fasole frecata cu ciolan afumat, s a mancat cu muraturi asortate, in saramura, din butoi (nu al meu
).
Vineri am facut cele 3 foi de la prajitura Kati, care pt mine ramane deliciul absolut al copilariei: https://savoriurbane...oaie-sfaramata/ aici reteta, doar ca eu macin fin foaia, sa fie o crema delicata.
Sambata la pranz am avut mamaliga cu branza sarata si slanina.
Dupa care am gatit vesnicele paneuri de adus si la munca, vinete - dovlecel - conopida - ciuperci, facute in panada cu kefir (asa se fac ultra rapid). Am facut mancare de mazare galbena uscata, cus-cus, niste oua umplute. Si seara am reusit sa pun si prajitura la frigider.
Duminica la pranz am avut snitele porc-pui, cartofi gratinati - mini-portii facute in forme de silicon si multa salata verde.
ce este mazare galbena uscata ?
#740
Postat 05 decembrie 2022 - 12:36
Letitia
Conopida o fierb cat sa intre furculita in ea, apoi o rup / tai in bucati.
Vinetele le iau mici - subtiri sa nu cumva sa aiba seminte, le curat si feliez, pun sare si las in sita la scurs. La fel fac si cu dovleceii si zucchini (pe astia ultimii cu coaja). Ciuperci am luat 12 bucati mai mici si le am taiat in 2.
Pregatesc de obicei intr un bol inalt panada: 5 oua, sare, cca 1 l kefir si faina, ca sa iasa ca o smantana, fara cocoloase. Lucrez cu 2 tigai teflon, intr una fac feliile de vinete/dovlecel si in cealalta conopida/ciupercile.
In bolul cu maglavais pun cate 15-20 felii de vinete si bucatile din restul si merg f repede asa, fara sa le tavalesc in faina si apoi ou. Le prajesc aurii si le scot pe multe servetele.
Dana ,
https://bioshi24.ro/...BSABEgLH6_D_BwE
Am avut o punga de 400 de g de mazare, am facut -o cu ceapa + amestecul meu razuit din legume pt ciorba, le am calit un pic, am adaugat mazarea (am pus o la inmoi in apa inainte cu cateva ore bune) si le am lasat la fiert, adaugand apa cat era nevoiem plus un pic de paprika iute din tub pt gust si culoare :-)
Editat de szivarvany, 05 decembrie 2022 - 13:50 .