Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ce gatim astazi? Cap.105


1089 raspunsuri la acest subiect

#1081
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.879 mesaje

Postat 29 martie 2023 - 10:17

Ochiuri cu spanac, orez cu lapte.

 

Maine m ar tenta niste ardei umpluti.



#1082
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.459 mesaje

Postat 29 martie 2023 - 10:32

Ambele suna bine, Judoka ! [bis] Sa ai spor.

 

 

Eu deja s stresata ca Pastile nu pica impreuna si voi avea de gatit si facut de 2 x toata treaba  [:(!] . Mare porcarie cu toate bisericile astea  [}:)] .



#1083
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.879 mesaje

Postat 29 martie 2023 - 11:43

Mare porcarie cu toate bisericile astea  [}:)] .

Szy,

eu nu ma stresez, gatesc amestecat traditional cu ce mai pica.

 

La aperitiv sunt chestii cumparate, gen verdeata,ridichii, ceapa verde, [il]  branza, oua vopsite. o sa fac numai o rulada de ciuperci si drob de ficat.

 

Fel principal friptura(sau de florii peste la cuptor)  cu garnituri rapide. 

 

Pasca o sa fac numai de pastele ortodox. Poate deserturi cumparate, fructe, inghetate.

Chiar nu se merita sa stau numai in bucatarie.(poate ma mai ajuta copiii cu una, alta) 



#1084
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 30 martie 2023 - 12:46

Eu am avut din friptura de porc pina ieri, ieri mi-am facut doua oua ochiuri si o salata de rosii si castraveti cu putina brionza in ea.

 

Astazi nu stiu exact, trebuie sa fac ceva pentru doua zile insa nu am nicio inspiratie, cred ca ceva paste cu fructe de mare, simbata am ton in meniu, il marinez cu ulei de masline, usturoi si maiie si fac tras la tigaie.Nu stiuu exact cu ce garnitura.

 

Am dat comanda la ferma de o pulpa de miel, ma duc miercuri s-o iau si vreau s-o pun direct la marinat, are cineva experienta cu pulpa de miel, cum se marineaza, cit se tine la cuptor?Eu nu am facut pina acum pulpa de miel, asa ca sunt incepatoare.



#1085
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.654 mesaje

Postat 30 martie 2023 - 16:32

Dana, eu fac 2 tipuri de marinada:

- una cu vin (ochiometric), apa, sare (25gsare la 1l lichid), usturoi muult, ceapa, piper, ulei de masline, piper

-una cu iaurt: 500g iaurt, 4lg ulei de masline, sare, usturoi, 1 lamaie (coaja si suc). Eu pun sare pe pulpa si o las asa cat prepar marinada, apoi pun marinada peste.


Editat de mcoca, 30 martie 2023 - 16:33 .


#1086
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.940 mesaje

Postat 30 martie 2023 - 17:23

Andacos, asa pt orice eventualitate, pulpa de miel (jigoul) iese f buna si ne-marinata. Doar frecata cu sare, piper, cimbru, rozmarin si impanata cu mult usturoi. Se infig si crengute de cimbru si rozmarin (proaspete). Eu o dau la cuptor cu un pic de apa si ulei acoperita cu hartie de copt si folie de Al pentru doua ore si apoi descoperita inca o ora.

 

Dar am vazut intr-o reteta video o marinada din patrunjel, ulei si usturoi facuta cu blenderul de mana si apoi intinsa pe pulpa crestata in prealabil.

Cred ca voi lua 2-3 pulpe mai mici si fac si una marinata sa vad cum iese, sa compar.

 

Taica-miu marineaza cu vin, cam ca in reteta Mcocai.

Conteaza si marimea pulpei, cand e mare spre berbecut cred ca merge mai bine marinata.


Editat de Fleurdelise, 30 martie 2023 - 17:23 .


#1087
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 30 martie 2023 - 17:49

Pentru cite persoane iei 2-3 pulpe, sau te-ai referit la alt fel de pulpe decit cele de miel?

 

Eu cind am comandat, am comandat pentru 4-5 persoane si mi-a spus ca o pulpa imi ajunge, undeva la 2 kg are, ca sunt micuti mielutii.

 

CMarinata cu usturoi, cimbru si rozmarin ma intereseaza si pe mine, poate pun si lamiie(cum a scris si mccoca) si mai cochetez si cu menta, insa nu stiu exact cum se comporta daca o tin 2-3 zile la marinat.


Cred ca voi lua 2-3 pulpe mai mici si fac si una marinata sa vad cum iese, sa compar.

 

 

 



#1088
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.260 mesaje

Postat 30 martie 2023 - 23:39

Cred ca Fleur se referă  la lamb shanks.



#1089
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.940 mesaje

Postat 01 aprilie 2023 - 20:55

Iau de obicei niște pulpe de miel mai mici, scurtate, din N. Zeelandă. Dacă iau de miel local, sunt mai mari, cam cum ai spus tu Andacos.



#1090
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.260 mesaje

Postat 01 aprilie 2023 - 21:11

E partea de jos a piciorului. 

Miniaturi atasate

  • 74D327C8-C2FF-4A26-8394-8707EF0B5FFC.jpeg



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -