Sambata am gatit asa: ciorba de perisoare, ardei umpluti, pui cu sos de smantana si galusti, am fiert racituri cat pestru 6 caserole mici :-) ; seara am facut un blat cu multe visine, peste care am pus siropul scurs de la ele fiert cu zahar, plus o crema de mascarpone + frisca + Nutella (a iesit o nebunieee). Ieri la pranz am facut paste cu sos de rosii.
Ce gatim astazi? Cap.105
#441
Postat 20 iunie 2022 - 08:41
#442
Postat 20 iunie 2022 - 09:33
Szi ma autoinvit la tine la paste , ca-s pasionata
#443
Postat 20 iunie 2022 - 09:57
Szi ma autoinvit la tine la paste , ca-s pasionata
Atunci te asteptam !
De obicei fac doua variante, spaghete normale pt oamenii normali si penne integrale pt mine. Nu cred ca avem saptamana fara sa fie macar o data paste, noua ne plac sub toate formele , iar mie imi place ca se fac relativ usor si repede.
#444
Postat 20 iunie 2022 - 11:03
Szi vin vin la orice fel de paste si pentru normali si pentru anormali, ma incadrez la ambele
Editat de velvet, 20 iunie 2022 - 11:04 .
#445
Postat 20 iunie 2022 - 18:10
Eu am trecut la program de vara de gatit, adica fac duminica o ciorba pentru cateva zile si gata cu fierturile. In rest gratar, salate, paste (hm, da, aici iar fierturi, dar fac rar si fierb o cantitate mai mare de paste)
Si eu folosesc paste integrale sau paste mai neobisnuite (din naut de exemplu), din cauza diabetului. Vreau sa spun ca au exact acelasi gust, daca nu mai bun, ca pastele normale si chiar aceeasi culoare dupa ce se imbiba de sos deci mancam amandoi la fel, pastele "mele".
Deci saptamana asta avem o ciorba de piept de pui cu legume, mult leustean si dreasa cu smantana lichida. Folosesc numai piept cu os pentru ciorba sau supa, e mult mai gustos decat cel dezosat. Si am mai facut doua steakuri de vita mari la gratar, am mancat 2 zile.
Desert inghetata si fructe.
Sambata am serbat ziua baiatului si azi inca mai avem din tortul de inghetata de capsuni si cheesecake.
Am luat mai multa branza ricotta (gen urda, dulce,bine scursa). Voi folosi o parte la lasagna dar imi va mai ramane cam tot pe atat. Are cineva retete cu ricotta?
#446
Postat 20 iunie 2022 - 19:51
La Multi Ani baiatului tau, Fleur! Sa fie sanatos!
#447
Postat 21 iunie 2022 - 08:31
La multi ani baiatului, Fleur !
(Tu esti cu diabet ? Si eu folosesc paste integrale si incerc sa mananc cat mai Monti, folosesc faina de naut (care s a scumpit teribil) la mancaruri si paneuri, paste de naut nu am vazut inca).
#448
Postat 21 iunie 2022 - 08:34
Am luat mai multa branza ricotta (gen urda, dulce,bine scursa). Voi folosi o parte la lasagna dar imi va mai ramane cam tot pe atat. Are cineva retete cu ricotta?
Ricotta e un fel de urda de la noi, cu gust neutru, merge sa o faci dulce sau sarata. Ori crema de branza de uns pe paine sau umplutura la clatite, placinte sau pur si simplu cu paste, ca pe vremuri. Eu sunt mare fan lactate, de orice fel, pot manca branza cu branza :-)
#449
Postat 21 iunie 2022 - 10:18
Ricotta o folosesc la canelloni, amestecata cu cantitate agala de spanac , un ou(sau fara), o ceapa, piper si nutmeg.
#450
Postat 21 iunie 2022 - 10:18
La Multi Ani copilului, Fleur!
Eu am facut aeara o supa de rosii cu galuste si salata de vinete, mai am si azi. Maine vreau sa fac ciocanele de pui la cuptor si salata de rosii langa.