Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Back to school, urmatoarea statie: Craciunul!


629 raspunsuri la acest subiect

#401
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 10 decembrie 2021 - 17:10

Servus pinguini

 

Ce bine ca e vineri  [pk]  [pk]  [pk]

 

A nins ca in povesti, pisica fericita, s-a jucat in zapada mai devreme  [:D]

 

Marcia e fericita, a inregistrat vaccinul azi in Coreea (a primit confirmarea de vaccinare, in coreeana [:D]) si luni merge sa faca booster-ul (maine face 6 luni de la doza 2 si acolo vaccinul e valabil doar 6 luni). Booster-ul va fi valabil tot 6 luni; certificatul covid il va primi atunci cand va avea permisul de sedere (care tb sa ajunga in curand). Dar confirmarea e ok, e acceptata peste tot.

 

Sunt putin trista, aseara a murit mama sefului meu; el a zburat azi de dimineata la Bilbao cu familia, duminica e ziua lui, inmormantarea e luni. E trist, chiar daca se asteptau la asta. 

 

Cam atat de pe frontul de vest, weekend fain sa aveti. Eu de-abia astept sa ma plimb prin zapada  [:)]



#402
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 10 decembrie 2021 - 17:12

Monica, multumesc  [flo2]  [pup] ma bucur ca ii e bine si ca face ce-i place.



#403
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 11 decembrie 2021 - 09:08

Buna dimineata,

 

Azi e sambata!

Pentru mari si mici: Lights On Romania (10-19 decembrie), care ajunge pentru prima dată în București. În cadrul acestuia parcurile din Sectorul 2 vor fi decorate cu instalații luminoase realizate de artiști din toată lumea. Programul și lista completă a instalațiilor și artiștilor, plus alte detalii importante, le găsești pe pagina de Facebook a festivalului.

 
Cu siguranță cea mai spectaculoasă instalație și cea care va fi cea mai fotografiată va fi Gaia din Parcul Ioanid. Este vorba de o replică de mari dimensiuni a planetei Pământ, ce va fi luminată din interior după lăsarea.
=======================
 
Pentru mai mari:
https://jurnaluldecretului.ro/

 

E vorba despre perioada decretului din 1966 si nenorrocirle aduse.

 

"Sexul era un pericol. Sexul putea să ducă la moarte. Sexul era o obligație. Dacă nu voiai sa faci sex cu soțul, erai o femeie rece. Dacă rămâneai însărcinată, era problema ta. Dacă soțul te părăsea, era vina ta. Plăcerea ta nu conta. Corpul tău nu era al tău. Singura lecție primită de la părinți: să nu ne faci de rușine. Singura lecție dată mai departe fiicei: să nu rămâi însărcinată

 

Așa își descriu multe dintre femeile pe care le-am intervievat pentru acest articol experiența sexualității în perioada comunistă. Sunt generațiile mamelor și bunicilor noastre, pentru care sexul putea să însemne pierderea controlului asupra propriei vieți, avorturi clandestine, multă suferință fizică și un risc permanentizat"

 

Am pus linkul doar ca informare, nu ca discutie. Povestile sunt adevarate, suferinta la fel. Pentru cei care nu stiu, nu au trait, nu inteleg. O pagina de istorie care trebuie inteleasa. Atat.

No comments! Please.

 



#404
anja

anja

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.397 mesaje

Postat 11 decembrie 2021 - 12:10

Viv, am citit articolul! Rascolitor! Si citind, mi-am amintit de filmul 4-3-2, care m-a tulburat tare mult si pe care nu cred ca vreau sa il mai revad.


Editat de anja, 11 decembrie 2021 - 12:10 .


#405
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 11 decembrie 2021 - 12:51

Eu nu pot citi articolul. Mama mea a trecut prin astea, de vreo doua ori a fost aproape de moarte :((. Eu am avut aceeași soarta, doar ca norocul deja avorturile erau legale, in primăvara 90. Eram studenta, in primul an…



#406
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 11 decembrie 2021 - 17:54

Eu nu pot citi articolul. Mama mea a trecut prin astea, de vreo doua ori a fost aproape de moarte :((. Eu am avut aceeași soarta, doar ca norocul deja avorturile erau legale, in primăvara 90. Eram studenta, in primul an…

Eu nu am putut vedea filmul 4-3-2, asa ca te inteleg.

E rascolitor. 



#407
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.940 mesaje

Postat 11 decembrie 2021 - 22:15

Weekend linistit la caldurica aici.

 

Ieri seara am fost la petrecerea de Craciun cu colegii, a fost fain. Am dansat pana la 12 noaptea, nu mai stiu de cand nu o mai facusem. Ne-am simtit ca niste detinuti scapati din inchisoare, dupa aproape 2 ani. A fost muzica buna, veche, au venit in sala noastra si petrecareti de la alt eveniment din sala vecina, asa buna era muzica noastra. Pe ringul de dans am purtat masti, dar a fost greu ca se udau imediat si trebuiau schimbate.

A fost fain ca au venit si o colega recent pensionata (dar mai activa ca noi toti pe ring, a fost o adevarata figura emblematica a scolii ea), o alta colega care e insarcinata si a fost retrasa preventiv in concediu medical pe toata perioada sarcinii si un alt coleg, o alta mare figura, care a "promovat" in functie de lider sindical si nu mai lucreaza cu elevii, in schimb a devenit tatic de curand. Fratele lui preda tot la scoala noastra si a devenit si el tatic recent, pentru a doua oara. Sunt doi lungani simpatici.

 

L-am lasat pe copil sa doarma la prieteni, mi l-a adus azi prietenul nostru ca sa nu vin eu cu masina pe autoruta ca fost polei de dimineata. Da, din bucuriile "iernii quebecoise". Intre timp a inceput sa ploua si sunt vreo 8 grade....nu stiu cum supravietuim la asa ierni...

 

Am dormit putin si prost dupa petrecere, cred ca am dormit pentru prima oara singura in casa dupa vreo 12 ani...

Pana a venit baiatul am facut mancare si am comandat cadouri pe Amazon. era sa fac si o prostie mare, am comandat initial o consola ps4 pe Amazonul "meu", credeam eu, cel canadian, cand colo am fost directionata pe "Amazon marketing US" care nu avea datele mele inregistrate si nu am putut folosi cardul cadou (CEL CARE I-A FOST OFERIT BAIATULUI MEU DE NISTE PRIETENE DRAGI DE AICI DE PE FORUM, CARORA LE MULTUMESC SI ACUM). Era ceva dubios. Noroc ca banca mea a refuzat tranzactia (era o mie si ceva de CAD) si mi-a trimis texto sa ma intrebe ce vreau sa fac, o anulez sau o las. Mi-a fost blocat din precautie si cardul bancar intre timp, am sunat si s-a rezolvat rapid.

Am revenit pe Amazonul canadian pe bune si am comandat o alta consola, mai ieftina, si cu asta basta.

Mi-am comandat si eu o dashboard camera pentru masina, se instaleaza pe oglinda, sper sa ma pricep.

 

Mai am de pregatit niste examene pentru elevii mei luni si marti, in rest relaxare.



#408
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.940 mesaje

Postat 11 decembrie 2021 - 22:34

Viviana, imi place holul tau minimalist.

Eu in ultimele doua apartamente in care am stat, inclusiv asta de acum, nu am hol de intrare. Usa de la intrare da direct in salon. Am doar debarale in care ascund tot, hainele de iarna, umbrelele, incaltamintea.

 

Mihaela, felicitari tie si Dianei pentru examen si respectiv admiterea la o noua facultate. Sa va fie cu noroc amandorura! Stiam si eu de Upssala ca are cea mai veche universitate europeana. Ma bucur ca sunteti mai aproape.

 

Ella, La multi ani si distractie placuta la munte si la wellness, frumos program. Sa iti conservi mereu energia care pare inepuizabila, dar nu este. Altfel spus, ai grija de tine! Imi pare rau pentru socru.

 

Parintii in varsta sunt tare fragili. Si tatal unei colege a cazut si si-a fracturat doua coaste, a avut un scurt episod de pierdere a cunostintei. Era tare suparata colega, cand esti departe de ei te simti asa neputincios.

 

Silvi, si eu zic ca Laura, sa ii acorzi mai mult atentie Crinei, are nevoie. Ei sunt aerieni. Eu nu am cunoscut pana acum copii super-constiinciosi care sa-si faca toate temele perfect singuri si sa nu uite nimic. Cu al meu am meciuri zilnic. Efectiv uita. A ajuns saracul ca vineri, cand primeste temele pe saptamana urmatoare sa-si ia acasa in ghiozdan tot continutul biroului de la scoala ca sa fie sigur ca nu a uitat vreo carte sau vreun caiet

Eu cand aud de "clase de elita", "cea mai buna din oras" ma zburlesc. Notele si mediile la sutime nu sunt elocvente. Se primesc zece cu usurinta daca 20 si ceva din copii au asa note tot timpul. Este imposibil sa fie asta adevarul. Dar in fine. Parintii au probabil un confort psihic sa stie ca al lor copil e "in clasa de elita", la "scoala/liceu de elita" s.a.m.d.

Ca eleva am fost intr-o clasa de pilosi pe vremea lui Ceasca (copii de activisti de partid, avocati, medici, judecatori. Eu cred ca avem parintii cei mai "parliti"), si nici acolo nu li se puneau doar zece pilosilor. Notele erau totusi muncite.

Iar ca profesoara nu am predat niciodata la "clase de elita" pentru ca in tara eram tanara si nu aveam acces la ele, iar in Canada nu exista notiunea.

V-am mai povestit cum se fac clasele aici in fiecare an, elevii se impart echitabil in toate cele 3-4-5 clase pe nivel, incat sa fie in numar aproximativ egal: baieti si fete, elevi dotati, medii si slabi si elevi cu dificultati medicale sau psihologice, de comportament.

 

Moon, deci ti-a placut in Laval, ma bucur. E aproape de noi, pe rive Nord, noi stam acum pe o insula mai mica langa ile de Montreal, in capatul ei vestic. Este foarte linistita zona, o ador.

Imi place sum iti faci tu probleme de Patrick, cand ei nici nu au inceput inca scoala, nu? Stai sa vezi, ca armata-i lunga, la pregatitoare se cam schimba lucrurile fata de gradinita si, chiar daca nu va deveni neaparat super constiincios, va fi foarte obosit dupa scoala :).

 

Ziki, deci hai, cand veniti sa dati o raita pe aici sa va faceti o parere? Neaparat in toiul iernii infernale. Daca va plac sporturile de iarna, nu mai e infern, e rai.



#409
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.879 mesaje

Postat 11 decembrie 2021 - 23:20

Fleur,

eterna iarna quebecoisa, evident, acum in varianta incalzire globala

 

uite acum cativa ani ce parere aveai despre iarna. 
 

Nu astept replica, las-o asa. 
https://comunitate.d...-adoptie/page-6



#410
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.940 mesaje

Postat 12 decembrie 2021 - 02:36

Fleur,

eterna iarna quebecoisa, evident, acum in varianta incalzire globala

 

uite acum cativa ani ce parere aveai despre iarna. 
 

Nu astept replica, las-o asa. 
https://comunitate.d...-adoptie/page-6

Faptul ca tu nu astepti replica nu inseamna ca nu o vei avea. Inseamna doar ca ai prefera sa nu o ai. Nerealist, tinand cont ca ai scormonit dupa un mesaj de-al meu din 2012 ca sa mi-o trantesti ca nu vrei replica.

 

Opiniile mai evolueaza, atunci cand lucrurile pozitive atarna mai mult in balanta iarna capata mai putina importanta.

 

De fapt pe mine nu ma deranjeaza, dar deloc, parerea ta despre iarna "canadiana" (termen impropriu, ca si cum ai spune "iarna americana" de la Miami pana la Boston sau Chicago). Problema ta nu cred ca a fost iarna ci faptul ca nu v-ati adaptat, nu v-ati gasit locul aici. Nu e nimic tragic in asta.

Ci fraza pe care ai aruncat-o "nu ai ce regreta Canada", reducand la experienta ta, proasta, totul despre o tara pe care eu si altii o apreciem tot mai mult pe masura ce traim mai mult timp aici. 

 

Nu cred ca este cineva care sa laude iarna in Quebec, care sa o iubeasca neconditionat. Inclusiv nativii, cu tot cu babyboomerii care inainte de prima zapada o taie in Florida unde petrec cele 6 luni reci in Quebec. 

Dar cand te duci la o statiune de ski pe o sosea bine deszapezita la caldura in masina, neplacerile iernii conteaza mai putin spre deloc. Si cand te plimbi cu metroul si cand cobori esti in orasul subteran si nu afara in frig, la fel.

Si cu masina care nu se incalzeste decat ruland 30 minute pe autoruta, opreste-te ca sperii oamenii degeaba.

Orice masina normala cu motor normal se incalzeste in maximum 10 minute pe loc, la temperaturi foarte scazute, de multe ori mai putin. Daca mai adaugi scaunele cu incalzire de la masinile  din ultimii ani, volanul cu incalzire si alte gadget-uri, dezghetarea rapida a parbrizului si a lunetei, in cateva minute ai plecat.

Chiar daca nu ai masina cu ultimele gadget-uri un om prevazator anvizajeaza macar una din solutiile: abri d'auto (un cort care adaposteste masina) ca sa n-o mai cureti si/sau demaror la distanta ca s-o incalzesti cat vrei inainte sa urci cu copiii in ea. Acum cativa ani costa $100 + taxe instalarea unui demaror la un particular, din experienta proprie. Acum s-a scumpit destul de mult, am luat in calcul dar nu am mai instalat pentru ca noua mea masina se incalzeste foarte repede.

 

Toata poliloghia asta, pentru lungimea careia ma scuz, ca sa nu se mai sperie cei care citesc si pe care chiar ii intereseaza, despre iarna din Quebec.

 

Si cu asta chiar am incheiat subiectul, chiar daca vei mai dezgropa alte mesaje de la inceputurile mele pe DC.




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -