Am facut pralinoiseul acesta ieri.
Ma poate lamuri cineva cum este cu etapele prin care trece zaharul la caramelizare?
Am folosit zahar alb si, din mai multe retete, am ales metoda cu nucile (alune si migdale) puse in tigaie, coapte ceva ca sa capete gust (fara ulei) si apoi adaugat zaharul.
S-a topit cum arata in videoul respectiv dar nu s-a recristalizat (pun videoul daca ajuta; oricum acolo se topeste, recristalizeaza pe nuci si lichefiaza pt ultima data. Abia apoi se intind nucile la racit si se macina).
Am tot asteptat sa ajunga granule, mi s-a facut teama ca il ard (ceea ce cam s-a intamplat putin...) si le-am intins asa. Nu a iesit lipicios cum ma asteptam ci tare ca o piatra (am spart cu ciocanul, pus in robot., deci perfect dupa).
Deci, a fost bine ca m-am oprit cand s-a lichefiat prima data? Cred ca da, vreau doar o incurajare :). Sau corectare