Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Educatia "sexuala" la balul bobocilor la un liceu din Cluj


91 raspunsuri la acest subiect

#31
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 09:24

kitty, ai un fix cu sarcina, avortul si copiii abandonati. nici-o vorba despre boli cu transmitere sexuala, despre promiscuitate, despre respectul de sine.

 

cu riscul sa fiu deplasata, tocmai sexul oral este safe 100%, in sensul ca nu apar sarcini nedorite in urma practicarii acestuia.

intr-o statistica a asociatiei pro-vita, in anul 2012, cel mai mare numar de avorturi a fost inregistrat in grupa de varsta 25-29 ani. la grupa de varsta 15-19 ani numarul avorturilor este de 3 ori mai mic. deci ?

elevele de liceu din ziua de azi, din mediul urban, stiu mult mai multe despre sex decat stiam noi la varsta lor, despre contraceptie - anticonceptionale, prezervativ, pastila de a doua zi, stiu ca exista medici care fac avorturi pe bani grei chiar daca pacienta e minora. au acces la informatie la un click distanta, discuta cu colegele sau prietenele, nu sunt chiar atat de nestiutoare cum crezi tu.

dimpotriva, cele care sunt tinute prea din scurt de catre parinti, care nu au notiuni de baza privind sexualitatea si modul in care le functioneaza organismul, acestea risca sa ramana insarcinate fara voie atunci cand isi incep viata sexuala. sau cele care provin din familii dezorganizate, care sunt scapate complet de sub controlul si autoritatea parintilor, sau din comunitati sarace, unde nivelul de scolarizare si accesul la educatie sunt aproape 0.

sunt atatea exemple si pe forum, femei tinere care habar nu au cum le functioneaza organismul, ce inseamna perioada fertila, cand pot face sex neprotejat pentru a nu ramane insarcinate, samd.

lipsa educatiei sexuale, atat din familie, cat si din scoli si licee isi spune cuvantul, din pacate. de aceea apar astfel de intamplari, plus contributia mass-media, care promoveaza tot felul de personaje gen piticul-porno, asistente tv care au pierdut sirul barbatilor cu care au avut relatii, tot felul de scandaluri cu amante, amanti, emisiuni gen "ochii din umbra", samd.

 

uite si opinia unui psiholog in legatura cu incidentul de la cluj:

 

"Psihologii spun că aceste comporatmente au loc la adolescenţi din cauza lipsei de educaţie sexuală în şcoli.

Raluca Anton, psiholog: “Pentru început trebuie să spunem că proba de la Balul Bobocilor este caracteristică cumva adolescenţilor, ar fi putut să facă absolut orice care ar fi avut un impact foarte mare, ei au căutat ineditul, au vrut să facă ceva deosebit, ceva spectaculos, lucru care este caracteristic adolescenţilor. Ce se întâmplă însă la vârstă asta este că ei nu gândesc pe termen lung. Ei s-au gândit că în seară respectivă va fi foarte distractiv, lucru care pentru ei, cu siguranţă, s-a şi întâmplat, nu s-au gândit la impactul pe care l-au avut. Faptul că sunt puşi la zid nişte copii, pentru un anumit comportament pe care l-au avut, şi nu ne uităm să vedem de unde vin aceste decizii pe care le-au luat. Este sistemul care a dus la acest comportament şi este faptul că nu există în momentul de faţă educaţie sexuală în şcoli, este un subiect tabu. Cred că primul lucru pe care ar trebui să îl facem este să îi convingem pe adulţii din jurul acestor adolescenţi că trebuie să vorbească cu ei despre viaţă sexuală. Dacă este să ne uităm la ce s-a întâmplat acolo, aceşti adolescent au o imagine despre viaţă sexuală care este total distorsionată. Dacă nimeni nu le explică, ei iau ce văd pe internet că o normalitate. Educaţia sexuală începe mult mai devreme decât vârstă adolescenţei.”



#32
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 10:18

Kitty, copiii de parinti care își permit să închirieze un club nu prea cred că au probleme cu copii abandonați, au multiple posibilități.

Cele care abandonează bebelușii au ori situații materiale precare, ori situații familiale, ori condiții personale mentale precare. Nu e cazul aici.

Să vorbești despre niște copii de clasa a 9 a in termenii de "individe" mi se pare din start deplasat.

Nu sunt adulți cu care sa ne răfuim. Sunt niste copii prost ghidați, adulții trebuie sa privească situația creata , să mediteze și să găsească soluții pentru a preîntâmpina pe viitor. 

Dar sa le ceri acestor copii sa se autoanalizeze și să le pui in cârcă pedepse și vinovații înseamnă că nu prea ai idee ce înseamnă dezvoltare umană și că adolescenta este o perioadă ieșită din tipare, când "individul" nu este complet maturizat, deci mult mai predispus greșelii. Din culpă, nu din intenție.



#33
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 10:27

Probabil că ești foarte tânără, dar vei înțelege cu timpul că a face ceva deplasat este tocmai ceea ce caracterizează adolescenta. Ei iau orice regulă și încearcă să o încalce/transforme, în mod demonstrativ, pentru a -și măsura forțele proprii cu adulții care au creat regulile. Asta din cauza că ei nu știu inca ce pot , cred că le pot pe toate, că sunt deasupra tuturor, că știu mai bine, că fac mai bine.

Li se pare amuzant sa șocheze, să epateze, sa.demonstreze, să protesteze. Nu își dau seama că asta are consecinte.

Tocmai ce Nu trebuie făcut în această situație este să apară adulții "comuniști" care dau ochii peste cap și își fac cruce, pentru că asta le da apa la moara. Trebuie acționat inteligent, fără mare tam tam, dar cu măsuri stricte.



#34
KittySweet

KittySweet

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 83 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 11:19

Mda.... si ne mai intrebam de ce se duce tara asta de rapa si din cauza cui... nu mai comentez... eu am opiniile mele si voi pe ale voastre ... eu in mare parte sunt de acord cu voi.... dar un scurt off topic... in ultimii ani... din cauza adolescdntilor se produc atatea accidente de masina si mor oameni nevinovati, rata abandonurilor scolare sunt in randul adolescentilor, si multe altele... droguri betii si multe alte chestii care sunt in randul lor si sunt scosi gen " deh... e la varsta in care tot ce zboara se mananca, e adolescent ce sa ii faci ....."  ok toti si toate am trecut prin adolescenta dar nu eram ca ei .... eu la 16 17 ani imi cautam job... nu sa ma ocup cu prostii din astea... si aici ma opresc cu comentariile pe acest subiect. Poate aveti dreptate , la 24 d ani sunt inca prea mica sa imi dau cu parerea...si cand o sa ajung la varsta voastra o sa vad lucrurile diferit... sau poate nu... who know...


#35
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 12:00

Acesta este rolul adultilor, sa analizeze, sa discute, sa propuna, sa faca. 



#36
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 12:48


Mda.... si ne mai intrebam de ce se duce tara asta de rapa si din cauza cui... nu mai comentez... eu am opiniile mele si voi pe ale voastre ... eu in mare parte sunt de acord cu voi.... dar un scurt off topic... in ultimii ani... din cauza adolescdntilor se produc atatea accidente de masina si mor oameni nevinovati, rata abandonurilor scolare sunt in randul adolescentilor, si multe altele... droguri betii si multe alte chestii care sunt in randul lor si sunt scosi gen " deh... e la varsta in care tot ce zboara se mananca, e adolescent ce sa ii faci ....." ok toti si toate am trecut prin adolescenta dar nu eram ca ei .... eu la 16 17 ani imi cautam job... nu sa ma ocup cu prostii din astea... si aici ma opresc cu comentariile pe acest subiect. Poate aveti dreptate , la 24 d ani sunt inca prea mica sa imi dau cu parerea...si cand o sa ajung la varsta voastra o sa vad lucrurile diferit... sau poate nu... who know...

 

Adolescentii nu răsar din neant. Provin din familii.

 

Daca părinților lor li se pare normal genul acesta de petreceri (sex mimat, alcool, etc), nu știu cita vina neaparat poate fi pusă in cârca copiilor (pentru la la 14 ani sint încă copii). Ei imita părinții in cea mai mare masura.

 

Nu adolescenții sint de vina ca se duce țara pe ripa :) :) :) caută un picuț mai adinc!

Lipsa educației la nivel de societate duce la aceste comportamente...și da, pina cind nu me hotarim sa admitem ca exista mari carente in educatie la nivel macro (nu cei o mâna de oameni de pe DC), nu vom avansa niciodată. 



#37
KittySweet

KittySweet

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 83 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 14:12

Adolescentii nu răsar din neant. Provin din familii. Daca părinților lor li se pare normal genul acesta de petreceri (sex mimat, alcool, etc), nu știu cita vina neaparat poate fi pusă in cârca copiilor (pentru la la 14 ani sint încă copii). Ei imita părinții in cea mai mare masura. Nu adolescenții sint de vina ca se duce țara pe ripa :) :) :) caută un picuț mai adinc! Lipsa educației la nivel de societate duce la aceste comportamente...și da, pina cind nu me hotarim sa admitem ca exista mari carente in educatie la nivel macro (nu cei o mâna de oameni de pe DC), nu vom avansa niciodată.

 

 

 

 

Pe unii intr-adevar lipsa educatiei ii "strica" , dar sunt cazuri si cand parintii nu au cu cine discuta, nu au copii ascultatori, si acesti copii prefera educatia din ANTURAJE !



#38
KittySweet

KittySweet

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 83 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 14:15

In acest caz intr-adevar au 90% vina parintii, daca este adevarat ceea ce se speculeaza ca parintii au fost de acord cu organizarea acestui bal si mai grav ar si participat la acest bal... e un semnal de alarma... 



#39
mianda

mianda

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.267 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 14:24

Pe unii intr-adevar lipsa educatiei ii "strica" , dar sunt cazuri si cand parintii nu au cu cine discuta, nu au copii ascultatori, si acesti copii prefera educatia din ANTURAJE !

Copiii aia neascultatori au fost educati tot de parintii lor. 



#40
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 26 octombrie 2017 - 19:03

Si din aceste "probe"  care vi se par normale... pai daca nu stiti sa oferiti decat pi... doar cu p# va alegeti...

 

ti-am citit si alte mesaje. parerea mea este ca ai nevoie de prieteni in lumea reala si de consiliere.




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Astăzi, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Astăzi, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -