Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Educatia "sexuala" la balul bobocilor la un liceu din Cluj


91 raspunsuri la acest subiect

#51
KittySweet

KittySweet

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 83 mesaje

Postat 27 octombrie 2017 - 12:54

KittySweet, din ce ai scris, mie mi s-a parut ca acele adolescente (si altele la fel) ti se par niste curve ordinare, ca sa folosesc cuvintele tale. sarcini nedorite, copii abandonati in maternitati, ghene, paduri si alte imaginatii. cine a mai raspuns pe aici nu s-a gandit la asemenea chestiuni, doar tu ai facut-o. exprimi ceea ce gandesti fara sa iti pese de repercusiuni, pai atunci sa inteleg ca n-ai avea nici o problema in a aborda o adolescenta din liceul ala daca ai cunoaste-o si a-i spune in fata ce gandesti tu despre ea.

 

Nu neaparat pe ele le-am catalogat curve... parerea mea e ca de la aceste probe pana la sex de toate felurile e un pas, si de aici intervin celelalte chestii .... abandon scolar , copii abandonati in spitale , etc , etc....Adica de la o chestie se poate ramifica in mai multe chestii.... nasoale



#52
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 27 octombrie 2017 - 13:11

Cunoști multe cazuri de abandon școlar și copii abandonați?

Eu cunosc. Nu sunt din categoria descrisă. Sunt din familii sărace, numeroase, cu probleme sociale etc. Sunt cazuri foarte rare când copii de la licee cunoscute fac copii și îi abandonează.

Deci orfanii din spitale nu sunt cauza unei slabe supraveggeri și proasta educație a copiilor medii și supramedii financiar.



#53
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 27 octombrie 2017 - 13:14

De la situația din articol se pot genera alte situații urâte de gen: hărțuire, bulling, probleme cu stima de sine , etc. Astea sunt mai probabile decât bebeluși abandonați.

Tu ce soluție crezi că ar fi? 



#54
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 27 octombrie 2017 - 13:45

De la situația din articol se pot genera alte situații urâte de gen: hărțuire, bulling, probleme cu stima de sine , etc. Astea sunt mai probabile decât bebeluși abandonați.

Tu ce soluție crezi că ar fi? 

Este unul din aspecte, asta cu bully-ingul. Cand eram eu eleva de liceu, nu prea erau la moda "chestiile" astea sexuale... nici real, nici imitatie (sau cel putin nu unde am invatat eu, poate se purta moda asta pe la alte licee).. Dar acum, se pune mare pret pe inceperea vietii sexuale la fete cat mai devreme. Doamne fereste sa mai fie vreo fata "fata mare" pe la 18-19 ani, ca este considerata de ceilalti o ciudata. Asta e bullingul din ziua de azi la tineri, din pacate (unul din ele). 

 

Eu insami am fost in urma la acest aspect (la o varsta mai mare decat cea scrisa de mine mai sus, ca deh, era pragul mai ridicat)... si hai sa zicem, nu eram neaparat "bulling" ce ceilalati... dar in orice caz eram considerata o ciudata, o salbatica, o proasta, o inapoiata.... toate astea pentru ca nu erau disponibila asa pe banda rulanta, nu acceptam tot felul de chestii de la prima intalnire (daca Doamne fereste, era vreunul neinspirat sa se vada cu mine [:-)))] ). 

Si da, recunosc ca sunt foarte suparata pe tipul asta de societate din vremurile actuale, in care sexul si relatiile sexuale sunt pe loc fruntas, cand vad sexualizarea asta precoce in randul persoanelor tinere... Dar, na, , asta sunt eu, cam inapoiata, nu tin deloc pasul cu vremurile actuale.... 

 

La TV, sa nu mai spun cum a involuat totul... ma rog, nu prea ma mai uit.... dar subiectele fierbinti sunt ce silicoane si-a mai pus nu stiu cine, cat de sexy e nu stiu care, cine a fost surprins in ipoztase incendiare cu cine si tot asa... Plus tipul ala de glume fara perdea de pe la emisiuni.

 

Cate emisiuni de cultura generala erau in anii '90? Cred ca una pe fiecare post. Cate mai sunt acum? Nuuu, ca nu mai au audienta! Bine ca au Crudu, Dragusanu, Pamela de Romania (nici nu mai stiu cine e aia, mi-a ramas doar numele in minte!) si alte asemenea valori, de la care au ce invata, n-am ce zice... cum saa etalezi si sa faci diverse....



#55
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 27 octombrie 2017 - 13:59

Nu neaparat pe ele le-am catalogat curve... parerea mea e ca de la aceste probe pana la sex de toate felurile e un pas, si de aici intervin celelalte chestii .... abandon scolar , copii abandonati in spitale , etc , etc....Adica de la o chestie se poate ramifica in mai multe chestii.... nasoale

 

hm...

 

este foarte posibil ca adolescentii de ambele sexe, de la clasa a 9-a in sus, sa faca sex "pe bune", chiar "de toate felurile".

 

ca idee, la o prima cautare...

 

De asemenea, în primele patru luni din acest an, DGASPC Neamţ a fost sesizată de spitalele din Piatra Neamţ şi Roman cu privire la 47 de cazuri de mame minore, dintre care 17 au vârste cuprinse între 14 şi 16 ani. Acestea din urmă au beneficiat de consiliere psihologică individuală. Ca urmare a evaluărilor făcute, s-a stabilit că majoritatea mamelor minore sunt responsabile şi îşi asumă rolul parental, cu ajutorul familiilor şi al partenerilor de viaţă.


#56
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 27 octombrie 2017 - 14:04

http://www.bbc.co.uk...me_minore.shtml

 

Statisticile arată că peste 20.000 de minore nasc în fiecare an, în România.

 

În 2005 au fost 20.000 de mame minore, iar un an mai târziu 28.000.

 

Statistica nu este încă finalizată pentru anul trecut, dar cifra este cam la acelaşi nivel.

 

Nu este judeţ în care să nu se înregistreze astfel de cazuri, iar medicii de la secţiile de nou născuţi spun că vârsta fetelor minore scade de la an la an.

 

“În ultimul timp numărul lor este destul de mare şi nu mai constituie o surpriză”.

 

“Noi cred că avem săptămânal una sub 16 ani. Copiii nu sunt abandonaţi în spital. Deci se nasc, chiar dacă este acest aspect al concubinajului, totuşi ei merg în familiile lor”.

 

“Cea mai mică fetiţă care am avut-o, a născut în februarie şi avea 14 ani”, spune la BBC şeful secţiei nou-născuţi de la spitalul judeţean Giurgiu, Gheorghe Samoilă.

 

Un număr mare de naşteri ale mamelor minore s-a înregistrat şi la Oradea, anul trecut.

E vorba de 118 astfel de cazuri. Nici aici mamele minore nu şi-au abandonat copilul.

 

abandonul scolar, da, e o problema.



#57
oana_s

oana_s

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 889 mesaje

Postat 27 octombrie 2017 - 14:51

hmmm..nu stiu ce sa zic...daca educatia sexuala din scoli/lipsa ei duce la manifestarile astea teribiliste sau la sexuiala precoce (sau care mie mi se pare precoce, ca am fata de 13 ani si nu concep :D)

 

Se sexeaza si se manifesta precoce si prin strainataturi de n-au treaba...

 

Cred ca mai degraba tine de educatia de acasa, sexuala si de orice alt fel.



#58
Ralucutza1987

Ralucutza1987
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 27 octombrie 2017 - 14:53

Cu cata usurinta punem pe seama tinerilor toate relele care se intampla in tara asta fara sa ne gandim de fapt care este problema de fond. Eu cred ca tinerii cu astfel de comportament sunt doar exceptia de la regula si nu regula in sine.

Foarte bine a descris pozitia adolscentului ANDAGHE intr-un post ulterior. Ei sunt intr-o continua descoperire de sine, de testare a limitelor si de incalcare a regulilor. 

Cati dintre parintii de adolescenti din ziua de astazi le vorbesc deschis copiilor lor despre sexualitate, sex, metode de contraceptie, intimitate? Statistic, doar 20% , ceea ce este de inteles cand subiectul este vazut drept "tabu" de multi dintre acestia. Cumva o perioada isi spun ca e prea mic, apoi considera ca nu e momentul si tot asa pana cand se ajunge la astfel de comportamente care isi au pana la urma radacinile in Educatia primita.

Cu orice copil/ adolescent se poate discuta atata timp cat si parintele are deschiderea si rabdarea necesara sa o si faca. 

Copiii nostri ajung la maturitate sexuala mult mai devreme decat generatia noastra ceea ce inseamna ca educatia in acest sens trebuie facuta si ea de timpuriu.

In lipsa de comunicare cu cei care ar trebui sa le fie ghizi in viata, proprii parinti, tinerii culeg informatia de unde apuca: internet, prieteni , etc., surse care stim cu totii ca sunt pline de informatii din cele mai diverse si uneori nocive.

Zicea cineva ca dezbatem cu usurita astfel de cazuri dar cand vine vorba de educatie sexuala adoptam pizitia strutului si.....asa este.

Nu toate fetele prezente la acel bal vor ajunge niste scursiri ale societatii cum nici despre sarcini nedorite  avorturi si abandonuri nu putem vorbi in 90% din cazurile de adolescenti din familii de conditie medie si peste medie.

Vrem sau nu sa recunoastem, responsabilitatea fata de nivelul de educatie al copilului o au parintii. Acei minori nu aveau ce sa caute in primul rand intr-un astfel de mediu fara supravegherea unui adult daca nu mai multi.

Asta este parerea mea si acum.....puteti arunca cu rosii.

 



#59
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.937 mesaje

Postat 27 octombrie 2017 - 19:03

Adolescentii isi incep viata sexuala din ce in ce mai devreme, este o realitate.

Problema, asa cum s a mai spus, nu este la ei. Este educatia din familie si cea din scoala, sau mai degraba lipsa educatiei in scoala.

Parintii sunt responsabili in cea mai mare masura.

 

Am fost diriginta la clase mari, am avut eleva insarcinata in cl. a 12 a (tatal fiind tot elev). Sunt lucruri care se intampla in jurul nostru, nici parintii nu pot avea control complet asupra copiilor. Dar ii pot ghida, indruma, explica toate problemele ce apar odata cu viata sexuala.

 

A arunca blamul pe tineri, pe adolescenti, nu duce la nimic.

 

Ore de educatie sexuala in scoli, adecvate varstei iar ca parinti supravegherea copiilor, nu la modul dur, comunist, ci pur si simplu canalizarea precuparilor lor spre directii benefice.

Aici tinerii fac mult sport, participa saptamanal la activitati organizate, sunt dusi si adusi de parinti si nu prea lasati de capul lor. Cel putin atat timp cat sunt la scoala. De pe la 16 ani sunt mai independenti, pot conduce o masina si se pot chiar emancipa de parinti daca o doresc.

Balurile si petrecerile organizate de scoala sunt foarte strict supravegheate de adulti iar la petreceri private nu am auzit pana acum sa se serveasca alcool minorilor. Localurile in primul trand nu ar permite asa ceva caci isi risca licenta.



#60
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 27 octombrie 2017 - 19:43

Este unul din aspecte, asta cu bully-ingul. Cand eram eu eleva de liceu, nu prea erau la moda "chestiile" astea sexuale... nici real, nici imitatie (sau cel putin nu unde am invatat eu, poate se purta moda asta pe la alte licee).. Dar acum, se pune mare pret pe inceperea vietii sexuale la fete cat mai devreme. Doamne fereste sa mai fie vreo fata "fata mare" pe la 18-19 ani, ca este considerata de ceilalti o ciudata. Asta e bullingul din ziua de azi la tineri, din pacate (unul din ele). 

 

Eu insami am fost in urma la acest aspect (la o varsta mai mare decat cea scrisa de mine mai sus, ca deh, era pragul mai ridicat)... si hai sa zicem, nu eram neaparat "bulling" ce ceilalati... dar in orice caz eram considerata o ciudata, o salbatica, o proasta, o inapoiata.... toate astea pentru ca nu erau disponibila asa pe banda rulanta, nu acceptam tot felul de chestii de la prima intalnire (daca Doamne fereste, era vreunul neinspirat sa se vada cu mine [:-)))] ). 

Si da, recunosc ca sunt foarte suparata pe tipul asta de societate din vremurile actuale, in care sexul si relatiile sexuale sunt pe loc fruntas, cand vad sexualizarea asta precoce in randul persoanelor tinere... Dar, na, , asta sunt eu, cam inapoiata, nu tin deloc pasul cu vremurile actuale.... 

 

La TV, sa nu mai spun cum a involuat totul... ma rog, nu prea ma mai uit.... dar subiectele fierbinti sunt ce silicoane si-a mai pus nu stiu cine, cat de sexy e nu stiu care, cine a fost surprins in ipoztase incendiare cu cine si tot asa... Plus tipul ala de glume fara perdea de pe la emisiuni.

 

Cate emisiuni de cultura generala erau in anii '90? Cred ca una pe fiecare post. Cate mai sunt acum? Nuuu, ca nu mai au audienta! Bine ca au Crudu, Dragusanu, Pamela de Romania (nici nu mai stiu cine e aia, mi-a ramas doar numele in minte!) si alte asemenea valori, de la care au ce invata, n-am ce zice... cum saa etalezi si sa faci diverse....

 

Problema nu e sexul sau abstinenta. Problema a fost si va ramane faptul ca adolescentii/copii pun extrem de multa importanta pe ceea ce cred ceilalti colegi despre ei. 

Educatia pe care o ofera parintele acasa trebuie sa formeze un copil/adolescent care sa aiba incredere in capacitatile personale, sa nu aiba nevoie de carje ca aprobararea anturajului pentru ceea ce fac ei. Educatia oferita acasa, trebuie sa le creeze o personalitate care sa nu aiba nevoie de x sau y sa le spuna ce sa faca ca sa fie "demni" de atentie. Trebuie invatati ca a fii "cool" sau popular nu e scopul suprem. Dar cine sa faca asta daca nu parintii?

 

In plus, pentru ca ziceai de "fata mare la 18-19 ani" privita ca o ciudata, de unde stie restul lumii care e statusul sexual al fetei aleia? Oare nu tot din cauza ca incetul cu incetul s-a uitat ideea de intimitate (si asta la toata lumea, nu pot sa va spun cantitatea de informatie pe care nu doream sa o aflu care pluteste pe retele sociale postata de adulti nu adolescenti)? 

 

In liceu sa spun sincer nu eram interesata de ideea unei relatii cu sexul opus. Probabil ca si eu eram privita ca "ciudata" dar nu mi-a spus-o nimeni in fata si sincer daca ar fi facut-o as fi luat-o ca si cum mi-ar fi spus ca vremea de afara e urata. 

Asa imi invat copii, daca cineva zice ceva urat despre tine analizeaza. Daca e ceva superficial si nefolositor tie, gen nu esti trendy, nu faci cool stuff, esti nerdy zambeste multumestei pentru opinie dar ca te simti bine in pielea ta deja. Nu lasa pe nimeni altcineva sa te schimbe in ceea ce nu esti.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Ieri, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -