Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Clubul "babelor" FIV-oase, capitolul 109


498 raspunsuri la acest subiect

#121
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 20:19

Cunosc povestea voastra Andrew,dar pana acum ce mi-a spus am putut verifica.Eu m-am exprimat ca am NK mari el a spus "toxicitate",pana la transfer mai avem mult,inca nici nu am inceput:)).Dar o varianta pe care a facuto Micaela ,nu demult a fost la fel transferul pe natural ca surplusul de hormoni au dato peste cap si a iesit.A avut in schema si antibioticul si antiviralul dar era si strangareatza la tot felul de chestii,ma refer la bacterii,microbi.Eu din astea nu am avut in ultimii 10ani,dar eu fac alergii la tot felul de nimicuri si mai degraba as urmari asta.Va tin la curent cu cel mai mic amanunt ca o privire de ansamblu e mai cu foloase decat daca ma chinui singura.



#122
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 21:11

Antibioticele si antiviralele ar putea fi de folos si in lipsa unei infectii. Bolile autoimune pot genera inflamatii si reactii alergice, deficitul de corticosteroid natural poate incurca si el lucrurile, iar antibioticele mai pot slabi un pic sistemul imunitar iar antiviralele mai regleaza si ele cate ceva pe acolo.

 

De fapt, doar ca o speculatie, nu e posibil ca reactiile alergice sa apara tocmai din cauza vreunui deficit de corticosteroid natural ? Adica acea productie de corticosteroid are rol inflamator iar deficitul de productie duce la inflamari... reactia alergica fiind o forma de inflamare pana la urma.

 

E doar un gand, n-am studiat daca o fi ceva adevar in asta, chiar am avut ceva rezerve s-o scriu, dar dupa cum spui, mai ai pana acolo si astea sunt genul de lucruri care necesita timp pentru documentare.

 

Multa bafta !!!


Editat de AndrewD, 28 februarie 2015 - 21:39 .


#123
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 21:57

Sa fie Andrew!Acea deficienta prin ce analiza as puteao urmari,a cortizolului din corp?Daca tot facem brainstorming:))



#124
loli1776

loli1776

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.202 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 22:18

Madlene in talasemia minora anemia este consecinta distrugerii hematiilor ce conțin hemoglobina anormala acea A 2 care îți apare la electroforeza. Tu ai doua populații de hematii:unele normale, altele cu Hb A2 . Prin distructia celor din urma nu numai ca scade numărul de hematii și cantitatea de hemoglobina, deci anemie,dar fierul conținut în ele este eliberat în sânge. Nu vei primi fier fiindcă anemia nu e prin lipsa de fier, se numește anemie hemolitica , hemoliza fiind procesul de distrugere a hematiilor . Vei avea un nivel al hemoglobinei la limita inferioara a normalului în cel mai bun caz dar o eventuala sarcina va putea fi dusa la capăt fără probleme din partea ăsta. Însă repet ,este o boala ereditara și așa cum am mai spus exista șanse de a transmite gena mai departe. Soțul fiind normal va transmite o gena normala , dacă din cele doua ale tale se va transmite cea normala e ok, dacă se va transmite cea afectata din combinație poate rezulta un produs de concepție cu aceeași problema ca a ta.

Editat de loli1776, 28 februarie 2015 - 22:31 .


#125
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 22:32

dea78: Habar n-am. Nu am mers pana acolo cu studierea problemei. Oricum solutia este niste prednison, asta se da frecvent in procedurile fiv, asa ca am luat-o si eu pe scurtatura.

 

Poate un endocrinolog sa stie... eu doar am citit pe undeva... sau am auzit... mai demult... imi pare rau ca n-am retinut sursa...

 

 

 

 

Am dat totusi un search rapid pe goagal si m-am blocat in n-spe hormoni si denumiri de ma uit la ele ca curca-n lemne.

 

Totusi ceva apropiat de asta am gasit aici pe site-ul unei clinici renumite in fiv-uri din Austria:

 

http://www.kinderwun...hormone_levels/

 

In pagina aia mare se gaseste cuvantul "prednisolon" doar o data dar este asociat cu infertilitatea, imediat dupa ce subliniaza importanta tiroidei si a afectiunilor subclinice (hipotiroidism, hipertiroidism).

 

Se porneste de la Sindromul Cushing si Boala Addison ce pot fi tratate cu prednisolon.

 

Glanda pituitara e cea care elibereaza cortizol, un hormon de stres. In Sindromul Cushing e vorba de o tumora de obicei benigna care impiedica glanda sa-si faca treaba bine si sa elibereze suficient cortizol.

Eu cred ca si o glanda mai lenesa poate da batai de cap similare, fara sa fie necesara prezenta vreunei tumori.

 

 

E doar o rapida scanare pe care-am facut-o acum. N-am apucat sa aprofundez inca si habar n-am cat de corect e ce-am spus. E cel mult un punct de plecare intr-un brain storming. Atat.


Editat de AndrewD, 28 februarie 2015 - 22:38 .


#126
loli1776

loli1776

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.202 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 22:43

Andrew reacția alergica are tot mecanism imun , implica imunoglobulina E care se produce în exces. Bolile autoimune care implica sistemul imun în totalitatea lui atât la nivel seric sau umoral adică imunoglobuline cât și celular cel Nk în cazul nostru au și manifestări de tip alergic erupții , afectări articulare etc. Mecanismele sunt atât de complexe și încă puțin înțelese la nivel de receptori, trigeri , mediatori , celule implicate încât e greu de pus degetul pe rana.
Alergia și inflamația merg mana în mana în multe boli Cum e astmul de exemplu. Cortizonul este tratamentul atât al alergiei cât și al inflamației deci pe undeva exista o veriga comuna.
Dea se poate testa nivelului cortizolului dar nu cred ca te va ajuta.

#127
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 22:50

Pe siteul Synevo este un profil disfunctie corticosuprarenala unde explica multe,dar in listarea analizelor nu apare.Sa vad prima oara ce zice hematoloaga si mai intreb si acolo ce as putea urmari.Prednison sau metipred am avut la toate fiv si doze mici si doze mari



#128
loli1776

loli1776

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.202 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 23:05

Dea nivelului cortizolului se poate determina numai ca secreția lui nu e constanta, fluctuează în funcție de momentul zilei și starea de stres a organismului. Practic un nivel bazal normal nu exclude o secreție inadecvata în condiții de stres și de ăsta vorbeam noi p'aci. Nu mă pricep recunosc însă cred ca mai important e Cum îl secreta organismul atunci când are nevoie de nivele mari în alergii soc și alte alea.

#129
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 23:07

loli1776: Ai pomenit de lucruri care depasesc nivelul meu de intelegere si cum ai subliniat nici comunitatea stiintifica nu poate pretinde ca a priceput totul pe acolo.
Exact cum ai subliniat exista insa un punct comun: tratamentul e cam acelasi. Ori merge, ori nu merge.
 
Din moment ce dea78 a incercat deja cu prednisolon si intralipid si n-a mers, mi se pare logic acum ca medicii ei sa incerce si altceva  asa cum si intentioneaza, dar fara a renunta la celelalte. Poate or fi utile, cine stie ? Daca rau nu fac, atunci de ce nu ?
 
 
Cred ca mi-am amintit unde am gasit informatia, desi tot nu sunt sigur: intr-un episod din serialul Dr. House.
 
Infertilitatea alaturi de alte simptome grave de alergie I-au facut sa suspecteze Sindromul Cushing, iar solutia pe moment era perfuzia cu prednisolon.
Riscul consta in faptul ca daca totusi simptomele erau date de o infectie nedepistata, atunci tratamentul ar fi agravat situatia. Idem daca era o cauza de otravire sau toxicitate.
 
Sunt cateva episoade in care asa afla care-i cauza, fiind obligat sa actioneze prea rapid ca sa poata astepta analizele de laborator: incercau antibiotic/antivirale si daca situatia nu se ameliora, atunci incercau corticosteroizi... etc, etc, etc.
 
Nici acolo n-am vazut sa aiba analize relevante pentru nivelul de cortizon din sange. Treceau direct la cautarea tumorii prin RMN sau prin tratamente successive apoi isi adaptau presupunerile in functie de raspunsul organismului pacientului la tratamente.
 
Stiu, e un film, dar documentarea pentru episoade s-a facut pe cazuri reale din arhiva unui spital.
 
PS: cred ca e important nivelul cortizonului la momentul in care apare implantarea. E o provocare pentru organism, ceva atipic fata de viata de zi cu zi si cine stie cum reactioneaza lucrurile acolo ? E nevoie si de noroc ca sa mearga prednisonul...
 
Oricum dea78, pari sa ai niste reactii atipice la stimulare+reactii alergice+infertilitate+nk-uri mari... se cam aduna dovezile indirecte ce sugereaza o posibila speculatie legata de raspunsul organismului tau in situatii de stress, adica in situatii atipice.

Editat de AndrewD, 28 februarie 2015 - 23:37 .


#130
loli1776

loli1776

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.202 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 23:20

Andrew cam ca în dr House suntem și noi: încercăm aia, nu merge, apoi cealaltă , diferența e ca el mereu rezolva cazul:)).
Am citit un articol al nemților la un moment dat despre nidatie, ce substante, celule sunt implicate , erau așa de multe și cu așa interacțiuni intre ele de mă uitam ca curca în craci vorba ta iar la final cică de fapt nu se cunoaște exact tot mecanismul:)). După câteva pagini citite cu greu și cu dureri de cap...


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -