Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Clubul "babelor" FIV-oase, capitolul 109


498 raspunsuri la acest subiect

#111
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 14:44

Am gresit luand in considerare T helper,limf T trebuia(T helper erau parte din ele) oricum ies si astea in deficit,valoarea de mijloc e 65% si la mine sunt 62%.Analiza am facuto la Sinevo au putin diferite limitele.Abordarea dr,pt asta nu-mi fac probleme oricum m-as exprima,e ok.Acum ca sa explic si de ce caut atat alte variante mai putin agresive ca antibioticele:voi face fivul pana la punctie,apoi voi congela si cand organismul va elimina "toxicitatea"(vorbele doctorului) produsa de surplusul de hormoni se va face transferul,nu ia in calcul NK pt ca "nu sunt studii dovedite...",dar ia in calcul ca se produce ceva in neregula acolo



#112
Madlene2

Madlene2

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 193 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 18:29

Problema cu tiroida o am de 4 ani. Sunt sub tratament. Inainte de analizele de acum luam de peste 6 luni euthyrox de 50. acum iau o combinatie intre 75 si 100. Bineinteles ca am un endocrinolog.

 

Andrew, nu stiu ce ti se pare atat de ciudat dar intotdeauna ( si am facut analizele astea de multe ori ) ft4 si ft3 au iesit in limite. doar tsh oscileaza in functie de doza de euthyrox.

 

In nici un caz nu ma apuc sa fac fiv cu tsh mare. analizele le-am facut in ianuarie si probabil voi face fiv in mai. in functie de analize, vom stabili.

Prolactina facuta in acelasi timp cu cele de mai sus mi-a iesit:

21.75 ng/ml                     5.18 - 26.53 ng/ml

 

 

Grija mea de acum este talasemia asta pe care am descoperit-o. Mereu imi iesea o anemie la analize, dar pana acum  nu m-a trimis nimeni la hematolog.

Ma gandesc daca e suficient tratament doar cu acid folic si B-uri.

 

Am inteles ca nu pot lua suplimente cu fier dar ma gandesc ca-mi pot lua fierul din alimente, nu?



#113
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 18:35

Adica madlene daca iei suplimente iti fac rau sau nu le asimilezi?Cam tot asa ar fii si la alimentatie,numai ca aici cantitatea e mai mica decat in suplimente



#114
Madlene2

Madlene2

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 193 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 18:40

Dea, pai asta nu inteleg nici eu. ce rahat e talasemia asta! trebuie sa ajung iar la hematolog sa-mi explice exact. Mi-a zis ca e interzis suplimentul de fier.

Dr U mi-a dat tratament cu fier 10 zile si dupa sa fac electroforeza. eu intre timp am ajuns si la un alt hematolog care mi-a zis clar ca am talasemie minora si sa nu iau fier. eu deja luasem 10 zile si am facut a doua zi analiza.

 

i-am scris si lui uscatescu sa vedem ce mai zice si ea.

 

ideea e ca stiu cat de important e fierul in sarcina si eu pornesc direct cu carenta asa fara sa fac nimic?



#115
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 18:45

Chiar nu stiu dar m-ai facut curioasa,caut pe net sa vad de ce nu poti lua fier



#116
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 18:45

dea78:

 

Mda.

 

Sunt doua tipuri de medici:

  1. cei care au gandire inchisa si spun ceva de genul: “nu s-a demonstrat, deci nu incercam”;
  2. cei care au gandire mai flexibila si spun ceva de genul: “daca exista si 1% sanse sa ajute, atunci merita incercat, cu conditia sa nu faca rau si sa nu coste mult”.

 

In prima categorie se ascund si medicii mai putin priceputi. Acestia pot fi “ghiciti” dupa cum pun problemele… adica refuza niste idei pe motiv ca nu s-a demonstrat, in schimb vin cu alte idei la fel de nedemonstrate.

 

Fiv-ul cu ovule fresh are rata de succes mai mare decat cel cu ovule congelate.

 

http://www.gynera.ro...rata-de-succes/

 

Daca doctorul tau n-are un motiv “demonstrat” pentru care opteaza pentru ovule congelate in cazul tau, atunci … trage tu concluzia…

Ideea generala cum ca stimularea ar putea scadea sansele... ok... dar la embrioni congelati e mai rau.

 

 

Madlene2: Lucrurile nu sunt simple, dar exista o relatie intre TSH si FT4. Cand TSH creste, FT4 scade si invers. Studiul din link-ul de mai jos pomeneste aceasta legatura aratand totusi ca e importanta si varsta si sexul… dar legatura ramane, chiar daca nu mai e atat de simplu de calculat:

http://www.ncbi.nlm....pubmed/23671314

 

Euthyrox are efect asupra TSH, FT3 si FT4. De fapt e un singur hormon care se transforma in ceilalti. Daca dupa doza de 75 cu 100 ai tot TSH 8, atunci ai o problema.

 

Talasemia se agraveaza prin faptul ca fierul se depune aiurea prin organism si necesita un tratament numit chelatie. Probabil din acest motiv nu e bine sa iei suplimente de fier. Un medic mai nepriceput ar fi confundat talasemia cu o lipsa de fier. In ambele cazuri hemoglobina e scazuta. Poate fi datorata lipsei de fier sau incapacitatii organismului de a asimila fierul astfel incat sa creasca nivelul hemoglobinei.

 

Uite sursa, undeva mai pe la mijlocul paginii:

 

http://medlive.hotne...nte-fatale.html


Editat de AndrewD, 28 februarie 2015 - 18:51 .


#117
Madlene2

Madlene2

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 193 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 18:54

Andrew, prima data cand am descoperit aveam tsh 16. dupa tratament cu euthyrox l-am adus si la 1.

Inainte de fiv1 il aveam 3.74. oricum foarte mare pt sarcina chiar daca era in limite. nu trebuia sa fac fiv cu tsh-ul asta.

cu siguranta exista o legatura intre tsh si ft3-4 cum spui tu, doar ca eu niciodata nu le-am avut inafara limitelor. nici cand era tsh in limite nici cand nu era.

Am facut si ecografie anul trecut. e fara noduli tiroida.

 

Legat de talasemie, sa inteleg ca nici alimente bogate in fier nu e ok sa consum?



#118
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 19:24

Legat de medicul meu Andrew,sa ne intelegem ca nu-i iau apararea dar pana acum a incercat solutii.Eu am facut 2fivuri cu el tratamente si doze diferite rezultatul fiind acelasi.Pe langa starea proasta pe care mi-o dadea clexanul ma umflam abdominal ff mult,nu era hiperstimulare ca la 4-5ovocite nu e hiperstimulare,aveam groaznice dureri de cap,eram f sperioasa si plina de cosuri.Cosuri nu am avut nici in adolescenta,nici la fivurile din Ungaria,nicicand.In concluzia lui si a unor colegi de-ai lui e ca din cauza stimularii se formeaza o anumita "toxicitate" in corp,aveam varianta de stimulare usoara pt un ovo si transfer imediat sau sa facem o stimulare mai puternica si congelare.Nu calitatea embrionilor era baiul ci ca organismul ii respinge.Acum am aflat ca la cel de-al doilea fiv facusem EI si mi s-a administrat si intralipid,credeam ca e doar glucoza,dar eram prea adormita sa observ.Sunt constienta ca embrio s-ar putea pierde la dezghetare,dar si daca m-as duce in alt loc ce alta abordare as primi?!Sa dau indicatii doctorilor sau sa mi se propuna aceleasi chestii.Daca era hapsan dupa bani ma taxa la fiecare control,eco,cand calcam in cabinet,dar pana acum nu a fost asa si atunci inclin ca-i pasa si ca vrea sa gaseasca o rezolvare.Binenteles ca fivul nu va fii gratis,dar daca era numai in interesul lui nu insista sa astept sa vina un coleg din Belgia sa se confrunte. Transferul s-ar face pe un ciclu natural cand endo ajunge la o dimensiune ok,surprindem ovulatia pt a avea corp galben...Acum vedem ce-o fii,sansele cu fresh le-am incercat de 4ori mai incerc si varianta cu congelate,daca nu iese nici asta mai am planuri de rezerva


Editat de dea78, 28 februarie 2015 - 19:32 .


#119
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 19:28

Uitasem madlene,nu e indicat nici alimentele cu fier mult sa fie si de asemenea suplimentele care contin vit C pt ca faciliteaza absortia fierului care se depune pe organe,aiurea, eliminarea lui neputand organismul sa o faca



#120
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 20:00

dea78:

 

Tu stii mai bine ce-i cu doctorul tau. Intradevar simptomele pe care le descrii sunt de luat in considerare.

 

 

Totusi tin sa-ti povestesc cum l-am "evaluat" eu pe Dr.Economou ca fiind "de incredere" la inceput.

 

M-a impresionat faptul ca nu m-a taxat deloc pentru consultatii, a stat ore intregi sa ne explice teoriile, ne-a raspuns la mail-uri de fiecare data, chiar suna la laborator cand eram noi de fata ca sa grabeasca un pic lucrurile sa nu fim nevoiti sa ne prelungim sederea in Atena, ne-a dat si alte analize pe care sa le facem in tara, ne-a sfatuit in legatura cu analizele, ne-a acordat si reduceri la pretul analizelor, preturile erau similare sau mai mici decat in alte parti...

 

Tot timpul ne-a incurajat sa ne facem analizele in tara, ca sa nu mai cheltuim cu drumul, promitandu-ne ca ne va oferi expertiza pe mail gratis. Evident el stia ca nu vom gasi laborator care sa faca acele analize deoarece sunt foarte putine in lume si lucreaza dupa alta metodologie.

 

A luat-o pe sotia mea de mana spunandu-i ca are un feeling pozitiv in ce-o priveste... sa aiba incredere... asa a castigat-o de partea lui, luand-o la sentiment si spunandu-i ce vroia sa auda.

 

Am simtit ceva in neregula la detaliile mici, foarte mici. Asta m-a facut sa fiu suspicios si l-as fi verificat mai devreme daca nu se opunea indarjit soata.

 

Ce mare specialist e ala care la concluzii face referire la rezultate diferite de cele din analize, nu se exprima bine in engleza desi se presupune ca e un specialist care a publicat mult in engleza si a citit mult din engleza, nu stia sa scrie un cd pe computer (l-am invatat eu) si altele...

 

Totul frumos si bine pana cand am verificat in tara nivelul de nk-uri si am observat ca nu se schimbasera deloc, desi in Grecia pareau progrese promitatoare. Adica de la 29% le adusese la 11%, doar in in Ro au iesit tot 29%.

Atunci am inteles ca ne-a luat banii pe analize, ne-a dat rezultate din burta, iar cand l-am confruntat cu dovezile a inceput sa devina nervos, sa incerce sa explice tot mai schiop, se contrazicea de la o zi la alta, folosea termeni care i-au facut sa rada pe cei de la Institutul Victor Babes care m-au ajutat sa-i pun niste intrebari de specialitate la care a dat-o-n gard.

 

Sunt multe clinici pe la noi care incearca sa faca un brand mai credibil folosindu-se de imaginea unor medici/clinici din afara cu renume mai mare. Asta nu-i face neaparat seriosi ci doar foarte priceputi in a lua ochii.

 

In final tu stii mai bine, dar eu cred ca merita incercata si o strategie care sa includa ceea ce se poate pentru nk-urile alea, mai ales daca medicul tau ajunge la concluzia ca n-are ce sa strice.


Editat de AndrewD, 28 februarie 2015 - 20:07 .



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Ieri, 10:22

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -