Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 4 voturi

Clubul "babelor" FIV-oase, capitolul 107


384 raspunsuri la acest subiect

#171
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 16:38

Revin cu painica,a iesit buna,de pofta a fost musai sa o tai calda,s-a cam lipit de cutit,acum vedem cum o fii rece.Grosimea nu e mai mare de 5cm pt ca citisem ca e posibil la mijloc sa nu se coaca,coaja superfaina cu putin susan,yumiii.Si mi-am mai amintit de garnitura la carnea de pasare tot cartofi cu prune uscate,sare,putin ulei,la cuptor.Pupici



#172
anxiao

anxiao

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.293 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 17:52

Ce pofta mi-ai facut de paine Dea! Yummy!:)) pt ca uneori avem pofta de cartofi prajiti, tai cartofii ca pt prajit, ii pun intr-un bol, adaug ulei de masline (putin), cimbru, sare, piper si ii asez in cuptor pe hartie de copt. Puteti aduga si usturoi. Noua ne plac mult asa. PS: ii amestecati bine in bol:p

Editat de anxiao, 17 decembrie 2014 - 17:53 .


#173
anxiao

anxiao

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.293 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 17:55

Mai merge orez fiert un pic, lasat dupa aia la abur sub capac ( ca sa nu devina pasta), pus in tigaie cu ou si curry. Yummy! E clar, mi-e foame:(

#174
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 18:12

Noi suntem un popor la care cartoful e baza,dar si-n Germania din auzite,cam multe masa fara cartof nu prea e.La mine de exemplu de Paste langa miel as face spanac,dar foamea astia imi sar in cap...fara pireu?In restul anului nu-i iert si la miel fac spanac,sau fasole verde.Langa porc as mai pune placinta cu varza(mai multa varza)poate fii dulce sau acra.Trebuie sa-ti inregistrez reteta anxiao,ca n-am papat cartofi prajiti din concediu:))



#175
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 20:30

MeAlex: Eu vad si ceva pozitiv in reactiile societatii la tragediile astea, pe langa partea nasoala ce tine de reactia retardata a autoritatilor.

 

In multe domenii, initiativa si solutiile par sa vina mai mult de la oamenii obisnuiti decat de la autoritati. Asta e un semn de sanatate si vitalitate la nivelul oamenilor obisnuiti. Adica tot oamenii obisnuiti fac diferenta cateodata si tot ei insufletesc societatea.

 

Vad asta si la accidente dar si la modul in care unii oameni confrunta problemele pe care ni le arunca viata in fata, cum ar fi chiar problema infertilitatii. Avem multe succese care se datoreaza prea putin sistemului medical si mai mult gandirii individuale si colective a unor oameni obisnuiti, pe care i-a provocat si invatat nevoia... fara diplome si premii, fara cine stie ce pregatire profesionala, dar cu o pregatire naturala mostenita sub forma de initiativa si inteligenta, aptitudini ce ies la iveala in momentele de provocare.

Chiar si in alte domenii vad acest lucru. De ex. la service, cand mi-am dus masina, in ditamai reprezentanta mi-au venit cu o solutie pe care mi-au prezentat-o cu mandrie ca fiind o solutie noua scoasa din centrele de cercetare-dezvoltare ale producatorului (Renault).

 

Metoda insa n-a fost dezvoltata in laboratoare, ci in sevice-urile de cartier, unde metoda a fost folosita cu succes si apoi adoptata si raspandita cu multi ani inainte sa afle de ea si specialistii cu diplome si salarii mari...care au preluat-o, au ambalat-o stralucitor si i-au pus un pret de parca ar fi de diamant.

Pana atunci, "specialistii" priveau ideea ca pe ceva periculos, care strica motorul, nu trebuia incercat... bla, bla, bla,... va suna cunoscut ? E fix la fel si in domeniul medical si nu numai.

 

Faptul ca specia omeneasca are in sange capacitatea de a infrunta problemele, la nivelul societatii... mie mi se pare un semn de sanatate si vitalitate a speciei. Cand vom ajunge sa depindem total de institutii pentru inovatii... inseamna ca mai avem putin si devenim vite fara creier si initiativa.

 

E adevarat insa ca si institutiile au fost create tot de oameni pentru a oferi asistenta organizata si profesionala, teoretic superioara actiunilor individuale si partial haotice aflate la indemana oamenilor obisnuiti ce se trezesc pusi in situatii critice.

Ce n-a reusit inca societatea noastra, este sa curete aceste institutii de cancerul ce le mananca si le face atat de ineficiente: coruptia si nepotismul.

Din aceste motive, oricati bani si resurse se aloca, nu vor putea fi atat de eficiente pe cat sunt la altii, ajugand sa fie chiar mai ineficiente decat un pescar cu o rabla de barca si pregatire prea putin specializata pe operatiuni de salvare.


Editat de AndrewD, 17 decembrie 2014 - 20:42 .


#176
MeAlex

MeAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.077 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 22:41

Andrew, sunt de acord. Chiar spuneam admirativ ca oamenii sar sa isi salveze semenii...iar unii mai salveaza si animale! Cred in faptul ca schimbarea vine de la fiecare, dar e la nivel mic...Si nu vad solutia problemei nepotismului...

 

Dea, Anxiao, nu vreau sa mai asociez carnea cu cartof sau orez, nu e conform Monti si am vazut pe pielea mea ca nu imi cade bine. Imi suna f bine o salata de sfelca cu hrean si lamaie!

 

Ari, numai maine nu-i poimaine, nu [flo] ?


Editat de MeAlex, 17 decembrie 2014 - 23:35 .


#177
AndrewD

AndrewD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 679 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 01:25

MeAlex: Eu vad doua posibile solutii, dar amandoua sunt pe termen lung, mult peste durata noastra de viata:

 

1. Fie invatam de la altii, ceea ce ma cam indoiesc, deoarece se pare ca si pe vremea dacilor erau cam aceleasi metehne... iar daca nu s-au schimbat pana acum inseamna ca sunt mai rezistente (lenea, coruptia si nepotismul) decat cultura, limba, religia, etc., adica tot ce s-a schimbat de pe vremea dacilor pana azi;

 

2. Fie prin selectie naturala: e plina istoria de popoare mari sau mici, mai ales mici, care au disparut din istorie de proaste ce-au fost, lasand locul altora mai adaptate realitatilor.

 

PS: Stim cam cum erau vazuti tracii si ramura lor, geto-dacii, multumita lui Herodot care a scris:

 

"După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrînt".

"Dar unirea lor e cu neputinţă şi nu-i chip să se înfăptuiască, de aceea sunt ei slabi"

"La ei, la traci, trîndăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca cîmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă". 

 "La traci există următoarea rînduială: îşi vînd copiii pentru a fi duşi peste hotare"

 

Suna cunoscut ? Si acum, ca si atunci, nu ne pricepem sa ne alegem liderii. De aici si ineficienta. Prin comparatie Imperiul Roman s-a ocupat de jafuri dar macar a facut-o in stil mare, multa vreme avand lideri priceputi in ceea ce faceau si automat au avut si rezultate.

 

La daci, nepotismul i-a facut sa proiecteze gresit cetatile de care depindea apararea teritoriului. Adica au facut o bariera de cetati foarte puternice, dar un geniu al proiectarii a amplasat rezervorul de apa al cetatilor in afara cetatii, la indemana asediatorilor. Fara apa, asediatii nu puteau rezista mult.

Probabil ca proiectantul a ajuns sa ocupe acea functie fiindca era baiatul lui tata... iar pretul platit a fost disparitia Daciei si a poporului respectiv.

Cat de stupid suna asta ? Cumva cam la fel cu modul de reactie al autoritatilor noastre in fata unor situatii de urgenta ?

 

Sa pui rezerva de apa in afara unor cetati foarte puternice e cam la fel cu a avea o barca de interventie cu motor puternic... dar fara cheie s-o porneasca. Au trecut multe imperii pe aici, dar acest aspect de ineficienta nu l-a schimbat nimeni.

 

Societatea investeste mult efort si resurse in crearea unor mecanisme complexe si utile, indiferent daca e vorba de cetati sau dotari moderne si scumpe ale sistemului de interventii in situatii de urgenta... si intervine baiatu' lu' tata si anuleaza complet utilitatea acelor investitii.

E plina istoria noastra de astfel de exemple.

Nu ma mai lungesc, dar la fel e azi cu autostrazile, la fel a fost cu fortareata Bucurestiului creata chiar inainte de primul razboi mondial, fiind cea mai puternica de acel tip din Europa... iar dupa ce s-au consumat resursele poporului pe multi ani pentru a o crea... au dezactivat-o chiar inainte de razboi cu cateva luni. Cand au intrat fortele inamice in Bucuresti, nu le venea sa creada ce prosti am fost... ei nici nu planuiau sa atace bucurestiul de teama fortaretei, si au luat-o fara lupta.

Oare cum or fi fost numiti generalii armatei romane, cei care au luat astfel de decizii si cati soldati viteji au murit ca prostii din cauza deciziilor conducerii ?


Editat de AndrewD, 18 decembrie 2014 - 02:06 .


#178
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 08:34

MeAlex,mami tu n-ai specificat ca vrei Monti,era alta varianta in afara de pireu,noi ne-am gandit la cartof,alta varianta de gatire.Deci vrei ceva gen salata,ar mai fii varza acra sau dulce,dovleac copt cu scorti(as incerca),sorela face o salata din morcov,gulie,varza rosie,lamaie,toate rase langa carne sau paste.Pupici babute,o zi super



#179
MeAlex

MeAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.077 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 11:43

Andrew, problema mea e cum ma salvez in conditiile date...Momentan, alegem sa stam in globul de sticla, sa ne tinem departe de stiri, de mizerie si rautate. Dar nu stiu cat de eficienta e varianta asta. Incerc sa schimb cat pot, gandind ca schimbarea incepe din fiecare..Si apoi, ma gandesc la viitorul copilului...dar asta e alta poveste.

Filosofez acum, dar chiar sunt lucruri care ma apasa.

 

Dea, asa e, nu m-am exprimat clar. Incerc sa respect cat mai mult principiile sanatoase de la Monti, nu 100%, dar cat mai aproape. Lupt sa scap de asocierea carne-cartof/orez-paine, e obicei prins in copilarie si e tare adanc inradacinat!



#180
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 18 decembrie 2014 - 12:00

Cand eram copil,mami meu nu ne lasa sa papam orez,cartofi cu paine,nu cred ca auzise de Monti,dar era probabil stresata din cauza obezitatii din ambele familii.Nepotelul meu s-a obisnuit si el si face scandal acasa cand primeste paine la cartofi,orez si carne,el explica "trebuie sa mananc mai multe vitamine,legume,nu sa ma indop de paine"...Va pupicesc babute




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Ieri, 10:22

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -