Azi am facut peste la cuptor( somon) ,pilaf si sos de dovlecei . Pe maine ar trebui o ciorba, dar nu stiu de care...
te rog imi spui si mie cum faci sos de dovlecei?
Postat 27 august 2015 - 09:23
Azi am facut peste la cuptor( somon) ,pilaf si sos de dovlecei . Pe maine ar trebui o ciorba, dar nu stiu de care...
te rog imi spui si mie cum faci sos de dovlecei?
Postat 27 august 2015 - 09:56
Sigur! Dovleceii curatati de coaja si taiati inbucatele mici se fierb sau soteaza ( cum vrei) cand sunt aproape gata se adauga un pic de pasta de rosii dulce si cremoasa si niste usturoi tocat so mai dai un clocot. Daca vrei sos se blenduiesc sau paseaza , dar eu mai las si asa , cu bucatele. Fireste , sare, piper, la servire patrunjel ori ce verdeata preferi . Eu prefer dovleceii cu coaja verde deschis dar ieri am avut din ceilalti .
Postat 27 august 2015 - 15:44
Sigur! Dovleceii curatati de coaja si taiati inbucatele mici se fierb sau soteaza ( cum vrei) cand sunt aproape gata se adauga un pic de pasta de rosii dulce si cremoasa si niste usturoi tocat so mai dai un clocot. Daca vrei sos se blenduiesc sau paseaza , dar eu mai las si asa , cu bucatele. Fireste , sare, piper, la servire patrunjel ori ce verdeata preferi . Eu prefer dovleceii cu coaja verde deschis dar ieri am avut din ceilalti .
multumesc mult JENN ...eu is mai gurmanda le as pune si un strop de ulei maslinos...sau daca as avea talia 38 poate putina smintinica
Postat 27 august 2015 - 15:57
Si eu folosesc acest sos sa condimentez paste sau pe langa carnea la grill.
Azi fc un pilaf cu masline. ...ca la Moldova .
Pe langa castraveti murati.
Mai am niste carne de pui de la gratar condinentata ...as baga. O in cuptor. ...
Postat 27 august 2015 - 22:22
Am vazut Michelle. Multumesc mult. O sa incerc cu kaizerul. Invat si eu din greseli.
Eu am afumatoare si am esenta de lemn, am cires, oak si hickory. E foarte faina, o pun pe aragaz (sau BBQ cu gaz afara) apoi pun esenta de lemn care arata ca un talas si apoi pun un gratar pe care pun carnea apoi pun capacul si las acolo in functie de cit de afumata vreau carnea. Afumatoarea mea e americana. E faina dar nu prea o folosesc de aia am zis ca-i pacat, ca uite cite chestii faine pot face.
nu imi pot imagina ccum sa afumi carnea in casa 6 ore...nu mai iasa mirosul , fumul in veci.
neaprat sa faci afara.
sotul nu foloseeste talaj...foloseste bucati de lemn, aschii...
noi avem afumatoare cam ca asta:
http://www.walmart.c...dingMethod=p13n
Postat 27 august 2015 - 22:25
astazi fac shrimp cu fetuccini (pasta facuta in casa ) alfredo.
maiine vreau sa fac peste prajit cu capers sos (e un deliciu)
Postat 27 august 2015 - 22:33
astazi fac shrimp cu fetuccini (pasta facuta in casa ) alfredo.
maiine vreau sa fac peste prajit cu capers sos (e un deliciu)
Da mai multe detalii la shrimpsii aia!!!
Eu va privesc de pe gard [:-)))]am mincare de ieri si o sa am si miine!!!!
Postat 27 august 2015 - 22:42
Da mai multe detalii la shrimpsii aia!!!
Eu va privesc de pe gard [:-)))]am mincare de ieri si o sa am si miine!!!!
simplu , simplu.... prajescc 2 min shrimp in unt si apoi ii scot.
in untul ramas mai adaug niste olive oil, , ceapa verde, usturoi, ciuperci, seasonings...
adaug putin vin alb si o cana de cream ...las citeva min. ...foc mic sa nu fiarba.
adaug shrimp si patrunjel si gata.
Postat 27 august 2015 - 23:27
nu imi pot imagina ccum sa afumi carnea in casa 6 ore...nu mai iasa mirosul , fumul in veci.
neaprat sa faci afara.
sotul nu foloseeste talaj...foloseste bucati de lemn, aschii...
noi avem afumatoare cam ca asta:
A mea e micuta si iese fum, dar nu mult iar hota absoarbe foarte bine. Dar pun afara de data asta daca las 6 ore.
Postat 27 august 2015 - 23:31
Foarte buna reteta de shrimpi Michelle, o sa fac si eu.
De obicei eu prajesc chorizo, usturoi, ceapa, shrimpi si un pic de bulion si servesc cu paste peste care rad parmezan.