Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ghetar: Taclale de Pinguini


511 raspunsuri la acest subiect

#461
MAMY13

MAMY13

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 83 mesaje

Postat 17 aprilie 2014 - 02:18

Mamica Buflea , hai c-o sa fie bine !  [flo2]  [pup]

Bine ca ati dus copilul la spital si bine ca aveti asa dotari !



#462
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 17 aprilie 2014 - 02:59

Buflea, ce bine ca ati mers la spital! De-acum numai spre bine poate sa mearga! Sigur ca esti ingrijorata, si eu as fi, sint de la distanta pentru Alex, sper sa incepa un antibiotic si sa isi faca efectul cit mai repede si tu sa te linistesti. Acum ca zici, imi amintesc ca am avut si noi o fetita in anturaj care a avut un picior umflat, rash si tot, a stat citeva zile la spital, cu intravenos, e bine acum, nici o urmare, isi vede de trebusoarele ei. Imi pare rau ca nu m-am gindit aseara, am pus si eu mina umflata pe seama sportului si am luat in serios testul negativ la strep pe care l-a facut la pediatru. 

 

Tin pumnii tare!

Simonna



#463
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 17 aprilie 2014 - 03:55



Schizofrenie spun multi psihiatri ca ar fi fost . Intr-una dintre crize si-a taiat urechea si a trimis-o pachet iubitei care locuia intr-un bordel . Daca nu ma insel , in perioada Arles .

Iar faptul ca in pictura lui predomina galbenul ,  duce la presupunerea ca ar fi avut si diabet . 

Van Gogh este pentru mine numarul unu absolut in materie de pictura , dragoste la prima vedere ,datata haaaat ,in vremea liceului .

Eu l-am descoperit mai intai prin biografia lui Irving Stone si abia mai apoi prin albume .

Imi amintesc si eu albumele acelea de pictura . O faza nostima am avut parte sa traiesc la multi ani dupa ce am plecat din Romania ,cand, reintoarsa in vacanta , primul lucru facut in oras a fost sa intru intr-o librarie . Humanitas mi-a iesit in cale prima si acolo erau niste persoane foarte pestrit imbracate care cumparau la greu albume de arta . Cred ca asa de mare mi-a fost mirarea ,ca domnisoara de acolo mi-a soptit in barba : asta e moda acuma , le pun in vitrina langa bibelouri .  [pk]

 

Eu stiam ca gauguin a fost destinatarul urechii taiate. Si da, a fost dement si stralucitor, nu avea formatie de pictor- scoala adica, a inceput ca adult. Asa parca mi-a spus jumatatea ca a invatat la scoala.

 

il intreb cu galben si diabet, o fi invatat pe la semiotica


Editat de Aqai, 17 aprilie 2014 - 03:59 .


#464
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 17 aprilie 2014 - 03:57

Pfuuu ..cica stam overnight aici ...deja am inceput sa ma ingrijorez. Vor sa ii faca un MRI la bratul ala ca sa nu fie nu stiu ce lichid la joints ...

 

 

O sa fie o aventura pentru el pana la urma si se va umfla in pene la scoala

 

sunteti pe maini bune, incearca sa te odihnesti putin



#465
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 17 aprilie 2014 - 04:23

Suntem tot la spital ...am incercat sa scap de MRI-ul asta si cica nu, e bine sa-l faca ...

Ma cam ingrijoreaza ...oare banuiesc ei altceva, de ce insista sa i-l faca ? Daca o fi ceva mai grav ...vreo tumoare ceva ?

 

I-au pus perfuzie ...si pentru ca avea febra si nu bause lichide, frateeee, nu am inteles, nu ii pompa sangele pe vene cu putere, nu se vedeau venele ... Dupa ceas, 20 min s-au chinuit doua asistente sa ii puna perfuzia si in final i-a pus-o doctorul ...cand ii umblau cu acul pe sub piele am crezut ca lesin. O vorba n-a scos dragul de el, doar respira sacadat ...dar in rest, nimic. Sunt foarte mandra de el ...



#466
katy

katy

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.246 mesaje

Postat 17 aprilie 2014 - 06:09

Buflea MRI se face ca sa vada cartilagiile si tendoanele pentru ca tesuturile moi nu se vad la X-ray sa fie siguri ca nu e vreo inflamatie a tendonului. In ziua de azi MRI ul este ca radiografia acum 30 de ani e rutina . Cum e mana tot asa rau il mai doare nu o misca ?  Sanatate curajosului de Alex. 



#467
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 17 aprilie 2014 - 06:22

Neata
Am dormit cu gandul la Alex :)
Habauc era ala de va lasa acasa in situatia aia. Stati cuminti ca se face bine. Si nu te mai prosti cu tumorile.

Mamy, si eu il ador pe VanGogh. Visul meu e sa ajung la Rijks Museum.... Poate se si indeplineste...:)

#468
Zenit

Zenit

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 219 mesaje

Postat 17 aprilie 2014 - 06:29

Buna seara /ziua / dimineata de la Toronto
Paste Fericit va doresc…la mici si mari….la familii de-aproape si de departe…. sanatate si s-auzim de cit se poate de bine de la primavara asta incolo!
Am citit (rasfoit mai corect) … ultimele pagini. Atit s-a putut. Probabil am pierdut lucruri interesante, dar vin altele !

Vin cu informatii si sper sa foloseasca.
Sunt valabile pentru Canada, dar nu cred ca in alte parti e mult diferit.
ADD/ADHD este conditie medicala si e diagnosticata de medic (psihiatru). In scoala se stie de un copil ca are ADD/ADHD numai daca scoala e informata. Nu este adresata.
Learning disability - LD (MID, LD, DD, dyslexia, etc) este associat cu procesul de invatare si e diagnosticat de psiholog.
ADD/ADHD
Poate sa nu fie evident in manifestari… dar deloc. Hiperactivitatea e perceputa de altii, multe altele nu sunt, deci ADD nici nu se prea observa.
Dupa caz, poate creea disfunctionalitati in clasa. Afectind procesul de invatare a celorlalti  26-30 de copii.
Apar plingeri (de obicei parintii celorlalti copii) … si conducerea scolii mediaza cu familia: “asta e o conditie medicala ce trebuie adresata”….  s.a.m.d  ….
Starile conflictuale nu sunt intotdeaunate rezolvabile de profesorul de clasa. Nu mereu. Uneori da, alteori ba. Doi parinti si tot nu se inteleg cu “unul” copil …cu tot cu sisteme de premiere/constringeri/recompense. Un  profesor focusat pe predarea materiei nu are dreptul sa mute resursele la un singur copil, ca scoala are si ea un rol, si ceilalti copii au si ei dreptul lor de a invata…. Mai ales cind copiii stiu ca poate face orice, dar absolut orice ca la scoala oricum nimeni nu-i ia caii de la bicicleta....ca asa e.
Ca profesor si mai ales ca om faci ce-ti sta in putere…. tii ochii pe copil, aplanezi conflicte, aia-aia…. dar cind din senin se-apuca sa rastoarne banci si tu nu stii cum sa-i scoti pe-ailalti din clasa, si te-asezi de scut cu trupul tau mic pina ies toti, si-i distragi atentia tremurind, pina primesti ajutoare, e nashpa rau, am patit-o…. A venit mama-sa la scoala, ne-a spus ca e pe medicatie dar nu o ia, s-a uitat blind la mine si mi-a zis” Ti-a fost frica rau, nu-i asa?” La care eu: “Pai mi-a fost mai doamna, ca eu n-am stiut sa fie ceva cu el, si nici nervi n-a avut vreodata si nici nu stiu de la ce-a pornit, si asteptam dupa ce-a rasturnat vreo 4 banci sa-mi trosneasca si mie una, deja lucram la testament”. Mama-sa: ”Aaaa, pai s-a suparat dimineata, stiam eu c-o sa-l apuce…” Deci vorbim de copil de 17 ani, 15 cm mai inalt ca mine, si de 2 ori mai mare, ca eu is din rasa aceea migniona.
Am citit ca din ce in ce mai multi copii sunt diagnosticati cu “acquired ADHD”….. si ca responsabile ar fi ecranele (TV, PC, tel) … ca centrul vizual e foarte aproape de nu’s ce loc important in creier. Acuma, stim si noi cum e cu studiile …. trebuie sa fie sursa credibila…. si eu doar am dat mai departe ce am citit, e informatie.
Fi-miu zice ca in lumea medicala se considera ca ADHD-ul ar fi excesiv diagnosticat.
Asta e deci tot o informatie primita si data mai departe, sursa e mai credibila, ca e jurnal de specialitate.
LD (Learning Disability)
Diagnosticat in scoala ca urmare a unui process cunoscut ca IPRC. Evaluatorii sunt psihologii school-boardul-ui. (Re)evaluarile se fac de 2 ori pe an. Se elaboreaza/ revizuieste  un Individual Education Plan (IEP), care cuprinde nevoile copilului, punctele forte si cum se pot adresa (se numesc “accomodations”…. sau “modifications”- dar asta numai in caz de DD-developmental delay…..astea sunt cazuri foarte rare…. copilul nu poate functiona fara un asistent personal, programa ii e modificata, primeste certificat de absolvire, dar nu diploma pentru post-secondary, adica pentru universitate, colegiu sau uncenicie).
De obicei copilul vine la liceu cu un IEP de la scoala elementara. Sunt si cazuri cind din cine stie ce motive copilul nu are IEP. Dar, ca profesor vezi ca ar cam avea nevoie. Soliciti la Guidance un SBST (School Base Support Team). Este o intilnire cu toti profesorii copilului, conducerea scolii si profesorul lui de Guidance. Se discuta situatia si daca 6 oameni spun ca ar fi cazul sa-l recomande la comitetul ala de-i spune IPRC, copilul va fi evaluta de psihologi si dupa toate testele si cunostintele lor, decid ca ar fi, ar fi LD, MID, etc. Se elaboreaza un IEP. Dar de psihologi specializati. Nu este o etichetare, nu e "labelled". Este un extra-suport, pentru ca inseamna ca in urma evaluarii acel copil invata altfel…. si are puncte slabe, si are puncte forte si sa adresam acele calitati care le are, la ce este el mai tare, deci dupa nevoile lui. Ca sa aiba succesul de care ar fi capabil fara sa se chinuie sau sa renunte.
Cum se ofera suportul asta? Extra timp la teste, tehnologie asistata, clasa separata pemtru  teste/examene, directii suplimentare, loc in clasa preferential, foaie de formule, dictionar, etc. etc….dupa caz….Copilul are si un profesor care il monitorizeaza, ii zice Special Education teacher… dar si profesorul asta are inca 30-40 de copii, si ii monitorizeaza in general, ca progress, nu pe o materie anume.
Profesorul de clasa e pe o materie anume. Numarul de copii  la clasa e acelasi indiferent de citi copii si ce multiple exceptionalitati au.
Semestrul trecut am avut o clasa de 28 de copii (clasa 11, college preparation, matematica) din care 8 aveau IEP (5 cu LD, 1 cu MID, 1 cu behavioural, 1 care era surd si o  interpreta facea semne la tot ce explicam sau comunicam cu copilul) plus 2 ESL (nou veniti, deci English as a Second Language), si 1 cu combinatie  ADHD / LD (lua medicatie dupa aducere-aminte si chef, in general nu… dupa o luna a plecat in alt oras).
Deci o treime erau cu o exceptionalitate de un fel sau alta. Si cam asta e media.
Resursa umana educationala (profesorul) e aceasi… tot un profesor la 26-30 de copii (se poate merge pina la 32, eu am acum 32, 31, 25, doar ca-s toti de university si nu-s asa multi cu IEP’s).
Se face cam tot ce se poate dar cu resurse alea care sunt, si umane si materiale. Dar oricum e un pas (pasi) inainte fata de-acum 20 de ani….si se va mai face, dar nu dintr-o data…. Scoala e un loc unde fiecare copil are nevoi, materia trebuie predata, resursele (umane, materiale) sunt si ele alocate cu limite, inca se decopera despre  cum functioneaza creierul, si zilnic inca se afla lucruri noi si noi…sunt  multe variabile, ca totul e diferit cu explozia asta informationala si tehnologica.

Alte exceptionalitati  ca autismul, Asperger, Tourette …etc  sunt conditii care afecteaza  modul de invatare, desi nu sunt chiar LD, e diferit…. Si ele sunt adresate in scoala. Tot  prin IEP.
La fel si gifted. Este considerata o stare de exceptionalitate a copilului si copilul are nevoi care sunt adresate tot intr-un IEP elaborat pentru el. Sa nu se plictiseasca, sa nu devina scoala o povara si sa se lase de ea ca se plictiseste. Exista cazuri de combinatie learning disability cu gifted sau alte combinatii amestecate. Se numeste multiple exceptionalities. Exista cazuri  cind la teste psihologilor le iese ceva-ceva…… dar nu face parte din nici un tipar. Se elaboreaza un IEP cu needs/strenghts dar la rubrica identificare  ei pun “not identified” sau “behavioural”.
Pentru ca ceva este, dar nu se incadreaza ferm la nici o categorie. In timp se clarifica….sau nu…sau se clarifica la doctor. Poate fi orice, poate fi unADHD, pot fi multe… poate ca in timp se aranjeaza, si nu mai e nimic….sunt atitea boli neidentificate…. exista oameni cu forme  de schizofrenie de care n-au stiut o viata, si-au functionat/ functioneaza in parametrii aparent normali …..  Asa cum foarte probabil printe noi, prietenii si familiile nostre avem persoane cu un learning disability, ADD/ADHD, bipolar disorder niciodata diagnosticate… s-au zbatut cu boala cum au putut si ei si familiile lor , cine sa se ocupe de asta la vremurile alea?
Acum stim, si mai avem inca multe de stiut.
Dar nicum o persoana din sistemul de educatie nu poate/nu are caderea sa identifice un ADD/ADHD, LD, autism sau orice altceva … nu are pregatirea necesara. Asta e numai treaba doctorilor psihiatri sau a psihologilor, dupa caz. Nu a educatorilor.
Daca cineva va diagnosticheaza  copilul dupa ureche cum am citit eu aici, aveti dreptul sa spuneti ca “pardon, n-aveti competenta, sunt specialisti care fac asta”.
Daca stiti ca aveti un copil care cere atentie, pentru binele lui si a celorlalti, familie, colegi, prieteni, e bine sa colaborati cu lumea implicata in dezvoltarea lui. Fie ca a fost diagnosticat sau nu. Nu este o stigma, este doar altfel …  toti suntem dintr-un punct de vedere sau altul “altfel”…la unii se vede, la altii nu.
Daca scoala pare ceva care considerati ca le-ar altera posibilitatile, exista optiuni alternative… multe ….Totul spre binele copiilor… adica toti, si mergind la scoala, si cu optiuni alternative, si cu nevoi speciale si fara. Ai nostril sunt toti.
E frumos sa fii profesor … ai senzatia aia de “copiii nostri” … efectiv ii simti cum se-agata  si ti-asteapta sprijinul la nevoie. Chiar daca de multe ori ei nu ne-o spun, ba ni se opun. La urma toate trec, si tot copiii nostri ramin [:)]

 

P.S. De cind am citit pina la postat au aparut mesaje cu Alex al lui Buflea. Sanatate si refacere lina!

Buflea nu-ti fie teama de MRI... daca 1 la o mie e sansa sa suspecteze ceva sa le scape se practica treaba ai "better safe than sorry".

MRI am facut odata sa imi gaseasca un umar dizolocat  ...ca nu trecea durerea de citeva luni. Si alt MRI si ca  se rupsese un muschi la celalalt umar si tot asa nu trcea durerea. Numai cu MRI au descoperit de ce durea.


Editat de Zenit, 17 aprilie 2014 - 06:48 .


#469
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 17 aprilie 2014 - 06:39

 Neata...Buflea,dar astia stiu sa diagnosticheze vreun pojar,rubeola,rujeola?

 

MA GANDESC CA DACA ALEX n-a fst vaccinat poate a facut una din bolile astea....spunea cineva ca in Canada e ep[idemie de ceva......

 

Multa sanatate sportivului.

Un titru de anticorpi la boli?Balaurii astia se pot fixa oriunde in organism.Eva a avut citomegalovirus..l-ar fi dus pe picioare daca nu-i descoperea mama niste gangloni imensi pe cap si de acolo am pornit investigatiile.La ea s-a fixat pe ficat,avea transaminazele 600....o fi ceva de genul asta.S-o fi fixat pe articluatii balaurii.....


Editat de eumada, 17 aprilie 2014 - 06:41 .


#470
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 17 aprilie 2014 - 06:55

zic si eu...pare as ade mult o boala a copilariei.......




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -