Didi reteta de batoane:
Ingrediente
3 banane mari si coapte
2 cani si jum de fulgi de ovaz (1 cana = 250 ml)
2 linguri seminte de in
2 linguri seminte de floare soarelui (crude)
2 linguri seminte susan
4 linguri de merisoare (sau stafide, sau cateva caise uscate tocate marunt, sau fulgi de cioco)
Preparare
1. se faramiteaza bananele cu furculita (de preferat sa fie coapte bine si la temperatura camerei)
2. se adauga fulgii, semintele si restul ingredientelor dupa pofta
3. se pun la cuptorul incins (180 grade) si se lasa 15-17 minute
Eu le dau o forma de mici si apoi ii aplatizez putin, ies un fel de batoane ovale.
Dupa ce i-ati facut incercati sa nu-i acoperiti ca sa nu se inmoaie.
In afara de banane si fulgi de ovar restul ingredientelor se pot alege dupa pofta inimii, singura grija e sa iasa oarecum aceeasi consistenta a aluatului sa nu se desfaca batoanele.