Am trăit s-o aud şi pe asta... În secolul al XXI-lea, într-o ţară (din Africa, ce-i drept...) se plătesc taxe pentru ţipetele scoase în timpul travaliului... Este vorba despre Zimbabwe, unde femile sunt envoie să plătească 5 dolari pentru fiecare ţipăt pe care îl scot în timpul naşterii.... Ce părere aveţi de o astfel de chestiune oribilă, după mine???

Taxa pe travaliu
Postat 19 iulie 2013 - 09:34
Postat 19 iulie 2013 - 09:54
Ce sa le ceri alora daca sunt salbatici?! Am vazut un documentar de acolo cu nasterile, ce mizerie, ce conditii, exact ca vitele erau tratate si tinute. Nu au medicamente, murise o femeie de septicemie ca nu au avut antibiotice sa ii dea, pana au ajuns de nu stiu unde , a murit biata fata. Era o asistenta, moasa de fapt din UK acolo si ea povestea tot ce se intampla. Era voluntar am impresia si documentarul s-a filmat cat a stat ea acolo, cand s-a intors in UK isi aducea aminte de conditiile si de practica de acolo si se gandea la mamicile din UK ca aveau la dispozitie toate tehnicile moderne, medicamente de ultima generatie, epidurala si cate si mai cate si africancele erau tratate ca vitele si nu aveau nici macar o banala penicilina ... Groaznic :(
Postat 19 iulie 2013 - 18:25
Hmm, face parte din categoria "Cate pot sa suporte oamenii". De la africani nu vad de ce te mira? Viata lor e redusa la pura supravietuire si pentru asta omul e dispus sa accepte multe.
Femeile alea sunt obisnuite cu privatiunile, cu violenta sunt obisnuite sa li se incalce drepturile (in fapt banuiesc ca mult nici nu stiu ce drepturi au).
Eu inca ma mai mir de cat de multe sunt dispusi sa suporte romanii fara sa deschida gura. Si in Romania te-ai astepta ca lumea sa stie care sunt drepturile unui cetatean, dar uite ca nu e chiar asa.
Postat 19 iulie 2013 - 21:44
Am vazut ca sursa povestii e http://www.transpare.../gcb2013/report insa multi o califica drept ne-credibila. In plus, nuanta e ca se amendeaza tipetele de alarma falsa, "taxa pe travaliu" fiind o formulare inexacta.
Postat 19 iulie 2013 - 21:55
stati sa credeti toate prostiile, nu taxeaza nimeni tipatele in zimbabwe ....si a mai vazut si Africa antibiotice...
Postat 19 iulie 2013 - 22:25
Sunt convinsa ca a vazut Africa antibiotice, eu nu ma refeream la toata Africa, ci anumite tari sau chiar anumite orase/sate, sa fim seriosi ca nu e lapte si miere pe acolo. Iar documentarul ala nu cred ca era facut de neprofesionisti, care eventual sa si minta. Asa cum si la noi in anumite comune/sate , chiar orase mai mici, nu exista minimul de asistenta sanitara, deci cu atat mai putin in Africa.
Postat 19 iulie 2013 - 23:37
Dar cand nu e vorba despre noi putem propaga acelasi gen de stiri fara sa stim adevarul?
Ca toata Africa si Zimbabwe isi cauta o identitate dupa ani de dominatie a civilizatiei europene. Nu au antibiotice in ultimul sat si inca cred in vraci dar taxa pe tipete zau ca nu am vazut.
Postat 31 ianuarie 2014 - 17:34
nu pot sa cred asa ceva.....totusi in ziua de azi orice e posibil
Postat 31 ianuarie 2014 - 21:07
Ce sa le ceri alora daca sunt salbatici?! Am vazut un documentar de acolo cu nasterile, ce mizerie, ce conditii, exact ca vitele erau tratate si tinute. Nu au medicamente, murise o femeie de septicemie ca nu au avut antibiotice sa ii dea, pana au ajuns de nu stiu unde , a murit biata fata. Era o asistenta, moasa de fapt din UK acolo si ea povestea tot ce se intampla. Era voluntar am impresia si documentarul s-a filmat cat a stat ea acolo, cand s-a intors in UK isi aducea aminte de conditiile si de practica de acolo si se gandea la mamicile din UK ca aveau la dispozitie toate tehnicile moderne, medicamente de ultima generatie, epidurala si cate si mai cate si africancele erau tratate ca vitele si nu aveau nici macar o banala penicilina ... Groaznic :(
Asta e din categoria: "S-afurat un portofel in Romania!" Si vine lumea si zice "Ce sa le ceri alora ca sunt tigani hoti!?"
Postat 31 ianuarie 2014 - 21:08
Ma intreb ce spun statisticile despre cati oameni mor cu zile in spitale in Romania, din cauza lipsei de medicamente. Asta e tot din cauza ca romanii sunt salbatici???
Etichetat si cu tipete, travaliu, taxa, spital, nastere, maternitate, zimbabwe, nastere naturala, coruptie, sistem sanitar
GENERATIA DESPRECOPII →
Nasterea unei stele →
S-a mai nascut o stea: experiente de la nastere povestite de mamici - ghid pe judetele RomanieiCreat de
redactor
, 07 sep 2022
![]() |
|
||
GENERATIA DESPRECOPII →
Nasterea unei stele →
Ziua pe care nu o uita nici o mama - CONCURSCreat de
redactor
, 21 nov 2021
![]() |
|