Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Bobocei de sept-oct 2012 (25)


248 raspunsuri la acest subiect

#221
Olivette

Olivette

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.214 mesaje

Postat 11 iulie 2013 - 05:52

Neata,

O cafea?

Ieri mandra mea n-a dormit decat o singura data, 11.30-13.00, asa ca seara la 21.30 a picat lata. Rezultatul? Trezit la 5.30. S-a mai matzait prin pat si la 6.30 gata! Asa ca acum astept sa i se faca somn din nou.

Anca, la noi si primii 2 au iesit fara sa stim, dar am zis ca doar acolo am avut noroc. Cred ca din cauza asta a dormit asa agitata in ultimele 2 saptamani. Se tot foia si miorlaia. Dar se linistea imediat la san. Doamne-ajuta sa fie asa si la restul! Prefer sa suga de 20 de ori/noapte, decat sa faca febra, sa planga de durere...

Andreea, cata dreptate ai. Si cate mame saracele asculta de sfaturile binevoitorilor. Si pe mine ma bombardau cu sfaturi sa nu o mai tin atata in brate, sa nu o mai las sa doarma pe mine... ca se invata. Si le ziceam: pai de ce am facut copil? Nu sa stau de el? Mai vorbesc cu diverse cunostinte care au bebei si le intreb cum e sa fie mamici. Si-mi spun ca frumos, dar si greu. Si aud asta de la mame ai caror bebei dorm toata noaptea, la ei in camera.... Eu nu percep deloc ca e greu. Mi se pare cel mai minunat lucru din lume!
Recent am vazut pe Fb o poza a unei cunostinte, cu bb pus intr-un carrier din ala grn suspensor :(. Nu prea am eu multe texte cu ea, dar mi-a fost mila de copil si am intrat in vorba cu ea. si la un moment dat i-am zis ca si eu primisem unul din ala, ma pregateam sa-l folosesc, dar am citit un articol si m-am razgandit. Ea era f incantata ca bb sta cu fata la lume, si vede si el tot ce se intampla! Dupa ce a citit articolul a zis ca a cam pus-o pe ganduri. Macar atat. Dar ma gandeam eu asa ca imi facusem o impresie despre ea numai uitandu-ma la pozele pe care le pune. Si ieri mi-a confirmat ca aveam dreptate. Era mandra ca bb doarme de mic la el in camera, in patutul lui, ca sta in carucior pt ca daca plange, ei il lasa, ca nu il prea iau in brate ca sa nu se invete... Mi-era mila de el.

#222
Olivette

Olivette

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.214 mesaje

Postat 11 iulie 2013 - 05:57

O noutate: are pitica o jucarie preferata! Un catel! Ea pe afara e f atenta la catei. Ieri i-am dat un catel de plus adus de Dani. Asa se bucura de el, se alinta cu el, il smotoceste...
Aaaaa, si toata dupa amiaza a zis mama intruna :D imi venea sa o mananc!

#223
Anca2B

Anca2B

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 449 mesaje

Postat 11 iulie 2013 - 07:24

Neata!

 

Multam de cafea, Oli! E binevenita! [:)]

 

Am avut o noapte mai agitata decat de obicei (era si normal!), dar mai buna decat ma asteptam. L-am studiat cu atentie si pot spune ca mai avem 3 (TREI!) dintisori pe drum!!! [fal]

Trebuie sa ies ca ma striga...

 

O zi faina! [flo2]



#224
nu_mai_stiu

nu_mai_stiu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 675 mesaje

Postat 11 iulie 2013 - 07:44

"Aşa de orbiţi suntem că există în Anglia chiar şi o Asociaţie Naţională a Parinţilor cu Copii care nu Dorm. Funcţionează aparent după modelul Alcoolicilor Anonimi,îmbărbătând victimele bebeluşilor plângăcioşi cu compasiune si consolări de genul: „În-tr-un final tot cresc.” ; „Faceţi cu schimbul cu soţul sau soţia, ca măcar unul dintre voi sădoarmă cate puţin.”; „Nu-i strică unui bebeluş să fie lăsat să plângă, dacă ştiţi că nu are probleme.” Cea mai bună  recomandare a lor este totuşi: „Daca toate celelalte încercări dau greş, nu-i face rau nici să-l lăsaţi să doarmă cu voi în pat.” Nu răsare nicicum propunerea de pace şi încrederea în bebeluşi, care – în mod unanim şi explicit – anunţăunde e locul lui."

 

 

Un citat din cartea pe care am mentionat-o ieri


Editat de nu_mai_stiu, 11 iulie 2013 - 07:45 .


#225
nu_mai_stiu

nu_mai_stiu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 675 mesaje

Postat 11 iulie 2013 - 08:09

" Noţiunea că natura a evoluat o specie care să sufere de indigestie de fiecare dacăcând bea laptele matern, nu a fost, se pare, pusă la îndoială de experţii civilizaţi.„Râgâiala”, bătutul pe spate cu putere când este ţinut vertical pe umărul cuiva seconsideră a-l ajuta să „scoată aerul pe care l-a înghiţit”. Bebeluşul adeseori vomită înacest proces. Atât de stresaţi cum sunt bebeluşii noştri, nici nu e de mirare că sunt în modcronic bolnavi. Tensiunea, loviturile, arcuirea, flexarea şi ţipetele sunt simptome aleaceluiaşi discomfort profund şi constant. Bebeluşii Yekuana nu cer niciodata tratamentspecial după hrănire – întocmai ca şi puii altor animale. Poate că o parte din explicaţieconstă în faptul că ei sug mult mai des în timpul zilei şi nopţii decât li se permite bebeluşilor noştri civilizaţi. Este mai probabil, totuşi că întregul răspuns constă încondiţia noastră permanent stresată, fiindcă şi atunci când bebluşul Yekuana era îngrijitde un copil pe toată durata unei zile, neavând aşadar acces la mamă după dorinţă, tot nuarăta vreun semn de colici."



#226
nu_mai_stiu

nu_mai_stiu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 675 mesaje

Postat 11 iulie 2013 - 08:14

"În incinta maternităţilor occidentale există şanse mici de consolare din partealupilor. Nou-născutul, cu pielea urlând după atingerea ancestrală a cărnii fine, călduroase,vii este învelit într-o pânză uscată, lipsită de viaţă. Este pus într-o cutie unde este lăsat,chiar dacă plânge, într-un mediu care este în mod special fără mişcare (pentru prima datăîn întreaga lui experienţă, lungă de ere de evoluţie sau de o veşnicie de binecuvântare înuter). Singurele sunete pe care le aude sunt cele ale altor victime ale aceleiaşi inefabileagonii. Sunetul se poate să nu însemne nimic pentru el. El plânge şi plânge; plămânii lui, proaspeţi în aer sunt umpluţi de disperarea din inima lui. Nu vine nimeni. Încrezător înarmonia vieţii, cum şi trebuie să fie prin natura lui, face singurul act pe care-l poate face,adică plânge în continuare. Într-un final, după o viaţă de om fără timp, adoarme extenuate."

 

 

Ultimul citat,promit.....va las sa cititi cartea



#227
carmen

carmen

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.091 mesaje

Postat 11 iulie 2013 - 09:15

Buna dimineata,

Eu vreau cafea Oli, ca m-am trezit devreme plus 2 treziri asta noapte. Sa stii ca si Paul ieri a dormit o singura data 12,30-14,30 si mi s-a mai intamplat asta de doua ori pana acum. E drept ca aseara a picat pe la ora 21,00 si s-a trezit plangand pe la 21,30, l-am linisitit, am stat cu el si a readormit. Trezirea la 07,3o finala, asa ca e posibil sa adoarma pe la 11,30.

Paul ma provoaca la cucu-bau, ori isi pune mainile pe fata si apoi le ia ori se ascunde pe dupa patut sau vreun perete. Asta face din proprie initiativa. Acum o luna arata cu degetul diverse chestii, acum nu o mai face si nici BRAVO BRAVO nu mai face.

 

Voi ii puneti pe olita, nu ca s-ar obisnui ei dar macar asa de chestie. Eu nici nu am olita, Ana era deja obisnuita la varsta asta sa stea pe oala imediat dupa ce se trezea dimineata.

 

Ref la al 2 copil [bib] , cred ca sunt singura din odisee (cel putin cele care mai scriem) care are 3 copii, va spun ca e o delectare sa ii ai pe fiecare in parte. Nu e greu si nu e usor, dar e frumoooos peste masura. Eu cred ca poti avea si 5-6 si tot esti fascinat si indragostit pana peste urechi de fiecare dintre ei. Ana zilele trecute ne-a spus ca noi (adica eu si husbandul) avem mare noroc cu Paul, ca el ne mentine tineri, altfel ne-am fi babit [:-)))] , si stiti ce? nu pot sa o contrazic [soricel] . Cand mai am timp si daca nu uit am sa va scriu si din perlele Dariei.

 

Va puup.

 

Gabi, ce mai face Stef? Ai mai verificat cum sta cu fierul?

Oana, cum e Sofiuta la cresa?

Mira, sunteti bine? Tu cand incepi serviciul?

Norma, ai hotarat unde stai in Thasos? Eu i-am spus sotului ca vreau si eu si acum spune: vino cu variante de cazare si analizam [zid] .



#228
tzitziri

tzitziri

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.911 mesaje

Postat 11 iulie 2013 - 09:34

Mda....eu nu sunt de acord cu toate curentele astea moderne. Adica eu cred ca fiecare alege ce i se potriveste si indiferent ce cale as vrea sa urmez, voi gasi cel putin 2-3 carti  care sa ma sustina in alegerea mea, scrise de oameni de bine: doctori,psihologi, pediatri, etc.

 

Eu l-am alaptat pe David.Evident ca atunci m-am 'hranit'' si imi mergeau la suflet toate articolele legate de alaptare.Si ziceam mereu: ''ce desteapta am fost ca l-am alaptat. Ca uite, bebelusii care sunt hraniti cu lpsunt mai bolnavi,mai plangaciosi,mai de neconsolat,etc''. Si mi se parea ca sunt foarte ''tare'' ca ma facut asta si copilul meu are din start un inceput ''bun'' pentru ca a fost alaptat.

Soarta mi-a dat una dupa ceafa si am constatat, cu ajutorul (as zice ''datorita'') Sophiei ca toate chestiile care mi se pareau naspa la copiii nealaptati, nu i se aplica ei. Ei si altor multi bebelusi nealaptati. E cuminte, nu a fost bolnava decat o data mai semnificativ, in rest muci care trec cum au venit  (David pana la varsta ei trecuse, cu toata alaptarea, prin cateva episoade de enterocolita si vreo doua episoade febrile), e mult mai comod decat credeam la drum lung (cu David ziceam ca uite ce comod e ca nu mai car dupa noi sterilizator si biberoane. La Sophia zic:uite ce comod e ca nu mai cere din 15 in 15 minute san).

 

Eu nu vreau sa initiez aici discutii pro-alaptare. Din pacate, cum ziceam,eu am trait pe pielea mea ambele variante (extreme): copilul alaptat pana la 3 ani si copilul nealaptat (deloc!). Si Sophia demonteaza multe din miturile pro-alaptare (alea cu copilul mult mai sanatos, mult mai linistit, etc) la fel cum eu demontez unele din aceleasi mituri (cu reducerea riscului de cancer de san).

 

Acum....eu cred si m-am convins ca sunt unele chestii si principii care se aplica poate doar in cazuri exceptionale, dar unele carti si articole, din dorinta de a demonstra cu tot pretul ceva, le vor ridica la rang de regula. Eu nu cred ca nou nascutul lasat in patut fara mama cateva ore va fi traumatizat pe viata si ca i-am dat un start ''prost''. Si nu mai cred in unele din principiile astea de crestere. Eu cred ca trebuie sa ascultam ce ne cer copiii, cu cateva limite si ca exista chestii bune cam in ambele tabere, indiferent despre ce subiect e vorba.Si ca adevarul e, de multe ori, la mijloc.


Editat de tzitziri, 11 iulie 2013 - 09:34 .


#229
tzitziri

tzitziri

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.911 mesaje

Postat 11 iulie 2013 - 09:41

A nu se intelege ca o las pe Sophia sa planga....Sophia doarme noapte intreaga (de la 8 pana la 6 dimineata) de la 2 luni. Chiar nu am si nu am avut problema asta cu ea. Si mai are 2-3 somnuri in timpul zilei.

 

Dar nu mai cred ca e asa de rau sa aplici o varianta care se poate potrivi si care pe termen lung se poate dovedi mai benefica decat alte variante care rezolva temporar o problema si mai incolo te intrebi de ce le-ai aplicat.

 

Carmen, Sophia e bine la cresa. Mananca,doarme,se joaca.Nu plange deloc dimineata cand o lasam. Mai plange dupa amiaza cand o iau (incep sa cred ca nu ii mai place acasa [:)] ). Dar se vede ca a dormit si a mancat ca e linistita si se potoleste repede. Ieri cand ma fost sa o iau la 4.30 dormea. Eram si eu curioasa cum doarme - era in camera de dormit unde era liniste si pace (era de fapt o muzica pentru bebelusi in surdina) si era asa racoare si bine. Si ea dormea intr-un bouncer dat pe spate...Era asa o senzatie de bine [:)]



#230
carmen

carmen

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.091 mesaje

Postat 11 iulie 2013 - 10:37

Oana, ce frumos povestesti despre conditiile de la cresa Sofiei, ma bucur ca ai gasit una care sa te faca pe tine sa te simti OK cu mersul la servici. cam cum mai sunt mesele de lapte ale Sofiei? cate si ce cantitate?

 

si eu sustin ca fiecare mama trebuie mai intai sa isi cunoasca copilul si sa raspunda nevoilor lui. La fel ca tine si mie mi s-a demontat un "eu asa voi face" si anume acela cu dormitul in patut. Daria a fost copilul care a preferat sa doarma in patut, nu in brate si nu in pat cu noi. Paul se simte asa de bine lipit de mine sau intre noi in patul mare si daca asa se simte bine asa il las. Are timp sa doarma singur [:)] .

 

Dimineata nu prea am avut fructe proaspete asa ca i-am dat doar iaurt cu banana. La pranz am sa ii fac niste legume cu un galbenus.

 

Eu nu am steamer, cum as putea sa gatesc pestele altfel?




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -