Multumesc pentru urari, fetelor!
Romina, e bine sa tii cont de ceea ce-ti dicteaza organismul in sarcina in ceea ce priveste efortul...
Eu una am fost foarte incantata de cum au decurs lucrurile, a fost o atmosfera extraordinara! Am marsaluit la greu, s-a mers incet, cu ritmul sustinut de tobe si vuvuzele si scandari, toti oamenii erau pasnici si foarte civilizati si se simtea in aer un civism autentic, curat. Glumeam cu sotul meu si ziceam ca il facem activist de mic pe bebe :) De asemenea am vazut foarte multi parinti, cu copii mici, in carucioare, purtati, de mana... Fain, in concluzie!
Asa, si acum sa va zic reteta de cheesecake :) Va garantez, asa ceva de bun, mai rar!
Ingrediente pt 8 portii (chiar daca sunteti 4, va recomand sa le faceti pe toate 8 ca sigur o sa mai vreti o portie ):
Stratul 1:
-100 g unt
-200 g biscuiti mai buni
Stratul 2:
-400 g crema branza (gen Philadelphia)
- 2 oua
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Strat 3:
- 400 ml smantana
- 50 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie (eu de data asta am incercat cu 1 lingurita de ulei de cocos in loc de vanilie si ai iesit deasemenea f bun, mai mergea un pic)
Topping: dulceata de fructe de padure (eu am avut dulceata de afine si a fost... divin)
Preparare:
Stratul 1:
- biscuitii se zdrobesc intr-un mojar pana se obtine un pesmet omogen
- se topeste untul la foc mic
- se amesteca 1 min pe foc untul topit cu pesmetul de biscuiti
- se tapeteaza fundul unui vas termoizolant cu aceasta compozitie, intr-un strat bine nivelat (eu folosesc un vas termoizolant mai intins, dar am incercat o data si unul gen castron si a fost ok - in functie de dimensiunile vasului se genereaza si dimensiunile straturilor)
Stratul 2
- desfacem crema de branza intr-un castron, spargem ouale, adaugam proportia de zahar pudra aferenta si lingurita de esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza crema si devine catifelata
- se adauga compozitia in vasul termoizolant pestre primul strat, cu grija astfel incat sa nu amestecam cele 2 straturi, se niveleaza
- se coace la cuptor aproximativ 20 min, in cuptor preincalzit, flacara mica
- stratul de crema trebuie sa ramana alb-galbui
- e important sa se inchege bine, nu sa se rumeneasca
- se lasa la racorit
Stratul 3
- smantana + proportia de zahar aferenta + esenta de vanilie se amesteca intr-un castron cateva minute, pana se topeste zaharul
- cand tarta din cuptor s-a racit, se intinde ultimul strat deasupra, nivelandu-se
- se mai lasa la cuptor cam 10 min
- se lasa la racit apoi se pune la frigider aprox 8-10 ore (in functie de frigider se poate scoate si mai repede, eun-am mai rezistat si am scos-o dupa vreo 3 ore. n-am regretat :)) )
- cele trei straturi trebuie sa fie ferme, intregi la taiere.
Pofta buna!