Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Totul despre vaccinuri (2)


58 raspunsuri la acest subiect

#1
roxanaz

roxanaz

  Membru VIP

 • Moderators
 • 26.452 mesaje

Postat 13 ianuarie 2009 - 11:44

continuarea de la capitolul 1

Calendarul de vaccinare valabil de la 1 ianuarie 2009:

hepatic B, BCG - primele 24 ore pana la 4-7 zile - in maternitate
diftero-tetano-pertussis acelular-polio injectabil - 2 luni
diftero-tetano-pertussis acelular-polio injectabil - 4 luni
diftero-tetano-pertussis acelular-polio injectabil, hepatic B - 6 luni
diftero-tetano-pertussis acelular; rujeolic-rubeolic-urlian, polio oral - 13-15 luni
diftero-tetano-pertussis acelular - 4 ani
rujeolic-rubeolic-urlian - 7 ani
polio oral - 9 ani
diftero-tetanic (de tip adult); rubeolic (dpoar ptr fete) - 14 ani
diftero-tetanic de tip adult - 24 de ani si ulterior odata la 10 ani

(Ordin pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate in anul 2008 - Programul national de imunizari; Ordin MSP 574/31.03.2008)

#2
roxanaz

roxanaz

  Membru VIP

 • Moderators
 • 26.452 mesaje

Postat 18 februarie 2009 - 20:11

Ce este Prevenar?ildi29 Trimis la - 18/02/2009 : 17:46:18 -------------------------------------------------------------------------------- Ce este Prevenar? Prevenar este un vaccin. Este o suspensie injectabila care contine particule ale bacteriei denumite Streptococcus pneumoniae (S. pneumoniae). Pentru ce se utilizeaza Prevenar? Prevenar se foloseste pentru vaccinarea sugarilor si copiilor cu vârsta cuprinse între 2 luni si 5 ani împotriva bolilor cauzate de S. pneumoniae. Printre acestea se numara sepsisul (infectie la nivel sanguin), meningita (infectia membranei care înveleste creierul si sira spinarii), pneumonia (infectia pulmonara), otita medie (infectia urechii medii) si bacteriemia (prezenta bacteriilor în sânge). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. Cum se utilizeaza Prevenar? Schema de vaccinare utilizata depinde de vârsta copilului si trebuie sa tina cont de recomandarile oficiale: • La sugarii cu vârsta cuprinsa între 2 si 6 luni sunt necesare trei doze. Prima doza se administreaza de obicei la vârsta de 2 luni, cu un interval de cel putin o luna între doze. A patra doza („de rapel”) este recomandata în al doilea an de viata. În mod alternativ, în cazul în care Prevenar se administreaza în cadrul unei scheme de imunizare generala a sugarilor (atunci când toti sugarii dintr-o zona sunt vaccinati aproximativ în aceeasi perioada)pot fi administrate doua doze la un interval de cel putin doua luni, urmata de o doza de rapel la o vârsta cuprinsa între 11 si 15 luni. • La sugarii cu vârsta între 7 si 11 luni sunt necesare doua doze, cu un interval de cel putin o luna între doze. A treia doza este recomandata în al doilea an de viata • La copiii cu vârsta între 12 si 23 luni sunt necesare doua doze, cu un interval de cel putin doua luni între doze. • La copiii cu vârsta între 24 luni si 5 ani este necesara o singura doza Vaccinul se administreaza; sub forma de injectie intramusculara în coapsei, la sugari, sau în brat la copiii mici. Dragele mele sper sa va ajute la ceva acest articol .Noi facem vaccinul in aprilie.

#3
roxanaz

roxanaz

  Membru VIP

 • Moderators
 • 26.452 mesaje

Postat 18 februarie 2009 - 20:19

Ce stiti despre vaccinul DTP intre 30-35 luni? SuperMami_1 Trimis la - 13/02/2009 : 17:51:28 -------------------------------------------------------------------------------- Am vorbit zilele trecute cu pediatra lui Rares si mi-a zis ca s-a scos din grila vaccinul respectiv.Noi nu am facut grila clasica(de la stat),ci cele cumparate infan....rix. E printre voi vreo mamica sa-mi confirme acest lucru?Dr mi-a zis sa faca doar pneumococicul...bineinteles platit..Banuiesc ca nu m-ar minti pediatra, ca doar ii iese si ei ceva la vaccinul cumparat...dar cred ca e visatoare si slab informata...in rest e foarte de treaba si competenta... mi-ar parea rau sa o pierd... gabitaco Trimis la: - 13/02/2009 : 18:10:14 -------------------------------------------------------------------------------- acum se face la 4 ani...dupa noua schema de vaccinare: Potrivit noii scheme de vaccinare, in primele 24 de ore de la nastere, micutii trebuie sa fie vaccinati impotriva hepatitei B. La patru zile, cel tarziu, a saptea de la nastere, se face vaccinul impotriva tuberculozei. Urmeaza ca la doua luni de viata si la sase luni, micutii sa fie imunizati impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (DTPa), hepatitei B si poliomielitei (VPI). La 13 si 14 luni se repeta vaccinul DTPa impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, se face cel impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului (RRO) si cel impotriva poliomielitei (VPO), de data aceasta, oral. La patru ani se repeta DTPa ( impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive), in clasa I se repeta vaccinul RRO ( impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului), in clasa a III-a se face iar imunizare impotriva poliomielitei (VPO). In clasa a IV-a, fetitele fac vaccinul impotriva cancerului de col, iar in clasa a VIII-a se face ultimul vaccin inclus in schema de vaccinare obligatorie, cel difterotetanic si rubeolic. SuperMami_1 Trimis la: - 13/02/2009 : 18:20:06 -------------------------------------------------------------------------------- unde gasesc si eu schema noua de vaccinare, Gabi?Am senzatia ca nu a facut un vaccin? Merci mult de raspuns gabitaco Trimis la: - 13/02/2009 : 19:27:56 -------------------------------------------------------------------------------- nu stiu daca am voie sa pun link. Da si tu o cautare pe google...SCHEMA NATIONALA PENTRU VACCINURI OBLIGATORII ...si o sa o gasesti usor. roli25 Trimis la: - 13/02/2009 : 21:38:24 -------------------------------------------------------------------------------- Asa ne-a spus si noua pediatrul. La 4 ani. SuperMami_1 Trimis la: - 18/02/2009 : 17:34:38 -------------------------------------------------------------------------------- merci mult pentru raspunsuri Roli, asa mi s-a spus si mie, la 4 ani dar nu am gasit nimic pe net despre asta Lala_D Trimis la: - 18/02/2009 : 17:54:56 -------------------------------------------------------------------------------- http://www.adevarul....mbrie-2008.html

#4
MissParker

MissParker

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 2.935 mesaje

Postat 17 martie 2009 - 21:52

Am citit pe prima pagina in articolul pentru vaccinare urmatorul text:

Pentru fiecare tip de vaccin administrat copiilor, exista o varianta ce nu contine timerosal. Va recomandam sa va informati pe forumul parintilor de la Desprecopii.com.

Va rog sa-mi dati si mie informatii despre aceste variante de vaccinuri fara timerosal. Multumesc anticipat. [flo]


Edit: Revin cu un link despre mercurul din vaccinuri si as dori totusi un raspuns ref. la variantele de vaccinuri fara timerosal despre care se vorbea in articolul de pe prima pagina.


Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
[9cer] Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** Slide show David
Participam si noi la concursul Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2


#5
sirimie

sirimie

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.561 mesaje

Postat 19 martie 2009 - 21:21

Din cite inteleg la link-ul pus de tine, nu se mai foloseste mercur in vaccinuri si nici thimerosal in vaccinurile pentru copii mici.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgall...t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

#6
MissParker

MissParker

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 2.935 mesaje

Postat 19 martie 2009 - 21:36

Citat:
citat din mesajul lui sirimie
Din cite inteleg la link-ul pus de tine, nu se mai foloseste mercur in vaccinuri si nici thimerosal in vaccinurile pentru copii mici.
Nu e tocmai adevarat, uite ce scrie pe prima pagina a forumului:In general, vaccinurile administrate copiilor au continutul de timerosal aproape zero. In afara de vaccinul antigripal, toate vaccinurile administrate copiilor nu contin timerosal. Unele formule de vaccin antigripal nu au timerosal iar altele au. Deci vaccinurile pediatrice aproape ca nu contin timerosal. Timerosalul este un conservant care impiedica germenii sa creasca prea mult. Deci cantitatile mari de vaccin, care presupun doze multiple, 20 sau 30 de doze, contin un conservant pentru a le feri de contaminarea cu bacterii. Conservantul a fost introdus deoarece oamenii pot muri din cauza vaccinurilor contaminate.Eliminarea timerosalului din toate vaccinurile ar insemna construirea unor facilitati suplimentare care sa poata prepara vaccinurile in mod diferit. Astfel, au fost facute schimbari majore incepand din anul 1999 pentru renuntarea la timerosalul din vaccinuri, dar este un proces ce dureaza ani. Desi nu exista dovezi relevante ca timerosalul face rau, preocuparea legata de el a dus la acest proces de durata.Unele companii de farmaceutice trec prin aceasta tranzitie. Nu cauta un alt conservant, ci cauta capacitati de productie pentru a face schimbarea.Insa in acest moment, pentru fiecare tip de vaccin administrat copiilor, exista o varianta ce nu contine timerosal. Va recomandam sa va informati pe forumul parintilor de la Desprecopii.com.De aceea urmez recomandarea si ma informez pe acest forum despre variantele acelea fara timerosal. Cine ma poate ajuta cu informatii concrete?
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
[9cer] Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** Slide show David
Participam si noi la concursul Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2


#7
roxanaz

roxanaz

  Membru VIP

 • Moderators
 • 26.452 mesaje

Postat 20 martie 2009 - 00:09

- infanrix hexa nu contine timerosal (http://www.emea.euro...a/200500en6.pdf tabel 1 pag 2)
- tritanrix hep B il contine (http://www.emea.euro...b/033296en6.pdf pag 1)
- infanrix penta nu il contine (http://www.emea.euro...a/199800en6.pdf tabel 1 pag 2)
engerix B il contine (http://www.emea.euro...xB/149301en.pdf pag 7 "6.1. list of excipients")
iar asta e declaratia EMEA asupra folosirii thiomersalului in vaccinuri

Roxana

#8
miereamara

miereamara

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 6.205 mesaje

Postat 20 martie 2009 - 01:29

Miss Parker uite aici, majoritatea vaccinurilor pt copii nu contin thimerosal:
http://www.vaccinesa...u/thi-table.htmAn amazing journey


Photo Album

FineArt gallery#9
sirimie

sirimie

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.561 mesaje

Postat 20 martie 2009 - 14:46

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz
Ce este Prevenar?
Prevenar este un vaccin. Este o suspensie injectabila care contine particule ale bacteriei denumite Streptococcus pneumoniae (S. pneumoniae).
Pentru ce se utilizeaza Prevenar?
Prevenar se foloseste pentru vaccinarea sugarilor si copiilor cu vârsta cuprinse între 2 luni si 5 ani împotriva bolilor cauzate de S. pneumoniae. Printre acestea se numara sepsisul (infectie la nivel sanguin), meningita (infectia membranei care înveleste creierul si sira spinarii), pneumonia (infectia pulmonara), otita medie (infectia urechii medii) si bacteriemia (prezenta bacteriilor în sânge).


Am o intrebare: are sens sa ii fac Prevenar daca are deja Streptococcus pneumoniae? Un doctor mi-a zis ca da, altul ca nu.

Multumesc frumos pentru raspunsuri!


Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgall...t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

#10
roxanaz

roxanaz

  Membru VIP

 • Moderators
 • 26.452 mesaje

Postat 20 martie 2009 - 15:12

Citat:
citat din mesajul lui miereamara
Miss Parker uite aici, majoritatea vaccinurilor pt copii nu contin thimerosal:http://www.vaccinesafety.edu/thi-table.htm An amazing journey Photo AlbumFineArt gallery
acolo e vorba de compozitia vaccinurilor din US, care este diferita de cea din Europa. de exemplu, Engerix B care nu contine thimerosal in US il contine in Europa.sirimie, cum adica are streptococcus pneumoniae? a facut analiza sputei si a rezultat pozitiva?Roxana


Panic Questions

 • Geanta bebeluÈ™ului

  Ranya21
  - Astăzi, 16:53

 • Vaccinul

  iurii
  - Astăzi, 07:45

 • Nastere cezariana

  Tina01091995
  - Ieri, 10:13

 • Copil

  Darius Gabriel
  - mai 22 2022 16:31

 • ConstipaÈ›ia la bebeluÈ™i

  CARMENA91
  - mai 21 2022 10:55

Groups

 • Mămici la început de drum

  Daniela 988
  - oct 09 2021 18:39

 • Adriana

  Adriana Stanciu
  - iun 05 2019 10:31

 • Mamici de Ianuarie 2019

  Anaysmaria
  - mai 13 2019 11:26

 • Fericire

  Matei Gabriel
  - mar 18 2019 20:09

 • Mamici de septembrie 2016

  Ralucutza1987
  - sep 17 2017 10:28

Last Blogs

 • Ne apropiem de termen

  MihaLarisa
  - Astăzi, 19:12

 • Dormitul pe burta suna a vis acum

  Anamariavoinea
  - Astăzi, 18:55

 • Bebelusa foarte activa

  Annydarry
  - Astăzi, 17:39

 • BebeluÈ™a a venit

  Ranya21
  - Astăzi, 16:24

 • Am venit pe lume

  Renata13
  - Astăzi, 14:39

Recipes

 • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

  GratielaPopa
  - iun 11 2020 22:19

 • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

  GINA-MONICA
  - iun 03 2020 08:33

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

 • Laura25Poza lui %s

  Laura25
  ii multumeste lui

  Fleurdelise
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • ioanaPoza lui %s

  ioana
  ii multumeste lui

  Tonia Antonia
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • Laura25Poza lui %s

  Laura25
  ii multumeste lui

  laura78nico
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • monicaboPoza lui %s

  monicabo
  ii multumeste lui

  laura78nico
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • Laura25Poza lui %s

  Laura25
  ii multumeste lui

  monicabo
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -