Hildegard, superb tortul tau, de flori ce sa mai spun...o splendoare. Spune-mi te rog cum faci florile atat de perfecte? Ma gandesc ca ai ceva forme insa unde se gasesc?
Prajituri si torturi (2)
Deschis de
Hildegard
, apr 28 2007 21:41
199 raspunsuri la acest subiect
#31
Postat 28 mai 2007 - 10:40
#32
Postat 28 mai 2007 - 10:57
Frumos!
Bravos!
Sa inteleg ca ti-ai tras forme si pistile de flori?
Adriana
#33
Postat 28 mai 2007 - 11:14
Cele 2 flori de mar le-am primit de gata...restul de flori le fac cu diverse forme de la Wilton primite din America si in curand am sa primesc mai multe forme de la wilton sa pot face mai multe flori:narcise,crini etc....si am sa am si pistile De abia astept.
Daca ai ustensile poti face torturi frumoase.
Criss, daca ai ustensile de flori ele iti ies perfecte.
Multumesc
de-ale gurii
Daca ai ustensile poti face torturi frumoase.
Criss, daca ai ustensile de flori ele iti ies perfecte.
Multumesc
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
#34
Postat 28 mai 2007 - 11:41
Am facut de rusalii pentru noi prajitura Aba ca Zapada.
Aceasta e reteta. Nu stiu de unde o am.
ALBA CA ZAPADA
Aluat:
2 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 3 pliculete zahar vanilat, sare, 1/2 lingurita amoniac; Crema: o cana lapte fiert, 6 linguri faina, 1 1/2 cana de zahar, 1 pachet margarina
Coca se imparte in trei si se coace pe fundul tavii. Pentru crema: o cana de lapte se bate cu
6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar si 1 pachet margarina. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga esenta de rom. Se umplu blaturile.
Nota:
Eu am facut portie mai mare si am copt 7 foi
POZA:
AICI SI AICI
de-ale gurii
Aceasta e reteta. Nu stiu de unde o am.
ALBA CA ZAPADA
Aluat:
2 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 3 pliculete zahar vanilat, sare, 1/2 lingurita amoniac; Crema: o cana lapte fiert, 6 linguri faina, 1 1/2 cana de zahar, 1 pachet margarina
Coca se imparte in trei si se coace pe fundul tavii. Pentru crema: o cana de lapte se bate cu
6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar si 1 pachet margarina. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga esenta de rom. Se umplu blaturile.
Nota:
Eu am facut portie mai mare si am copt 7 foi
POZA:
AICI SI AICI
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
#35
Postat 28 mai 2007 - 12:20
Sa folosesti cu placere formele..eu inca ma chinui cu forfecuta..cutitase..
Adriana
#36
Postat 28 mai 2007 - 12:41
Adi, pai cica este la Bucuresti Wilton dar sunt scumpeee si de mine departe....dar si daca ar fi scumpe tot mi-as lua cate ceva din cand in cand ca am devenit maniaca...
Am gasit pe internet un site din Constanta care arata tot felul de scule ca cele de la wilton, le poti cumpara online dar nema pret, adica n-au afisate preturile. Eu le-am trimis mail dar n-am primit nici un raspuns. De ex. au suport rotativ pe care l-as vrea tare mult...au cutitele alea lungi, varfuri....etc.
Nu stiu ce firma sunt astea! dar bune ar fi pentru noi.
Acuma in iunie sau iulie mai capat ceva scule de wilton...sunt curioasa de mor!
Eu sunt necajita ca nu as am vrut io sa fca tortul...io mi-am dorit un cos mareee de flori....dar n-am avut ce face cu transportul asta.
Daca iti mai zic, ca acum pe duminica am alt tort pentru nepoata mea, de zi onomastica....si acela va fi cu trandafirii aia care i-am pus in paginile anterioare si pe culinar. si tot glazurat va fi dar de data asta vine cineva dupa el. Mi-e teama de mor...sa tina pana acolo in local. respectiva la 30 km.
Ce zici tu Adi, sa-l fac dreptunghiular ca ar incapea gramada de trandafiri care o am facuta....si sa pun trandafirii asa pe diagonala. Ce sfaturi imi dai?
La imbaracat cu pasta de zahar nu ma bag ca inca n-am facut dar o sa incerc odata....
de-ale gurii
Am gasit pe internet un site din Constanta care arata tot felul de scule ca cele de la wilton, le poti cumpara online dar nema pret, adica n-au afisate preturile. Eu le-am trimis mail dar n-am primit nici un raspuns. De ex. au suport rotativ pe care l-as vrea tare mult...au cutitele alea lungi, varfuri....etc.
Nu stiu ce firma sunt astea! dar bune ar fi pentru noi.
Acuma in iunie sau iulie mai capat ceva scule de wilton...sunt curioasa de mor!
Eu sunt necajita ca nu as am vrut io sa fca tortul...io mi-am dorit un cos mareee de flori....dar n-am avut ce face cu transportul asta.
Daca iti mai zic, ca acum pe duminica am alt tort pentru nepoata mea, de zi onomastica....si acela va fi cu trandafirii aia care i-am pus in paginile anterioare si pe culinar. si tot glazurat va fi dar de data asta vine cineva dupa el. Mi-e teama de mor...sa tina pana acolo in local. respectiva la 30 km.
Ce zici tu Adi, sa-l fac dreptunghiular ca ar incapea gramada de trandafiri care o am facuta....si sa pun trandafirii asa pe diagonala. Ce sfaturi imi dai?
La imbaracat cu pasta de zahar nu ma bag ca inca n-am facut dar o sa incerc odata....
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
#37
Postat 28 mai 2007 - 12:47
Adi, am uit sa-ti mai zic...
Primul tort care era pregatit pentru cosul mare era deja dat cu crema d eunt deasupra si de aceea nu l-am mai putut glazura....l-am lasat asa si acum e in frigi. azi vreau sa-l imbrac in frisca si ramane pentru noi.
Vad io cum il ornez...cu ceva varf si mai am margarete de alea dar mici ca alea mari le-am pus pe tortul socrelei.
A....si inca ceva...sunt niste floricele mici rosii si albastre pe tortul cu flori, si pe acelea le-am primit. Am uita sa zic!
Sa sti ca am fost tareee obo cu atetea blaturi coapte
Da...si ca sa-mi fie mai usor acum am sa cumapar pentru tortul asta de duminica blaturile la tort....de cicolata. Fac numa crema si decorul!
Gata te-am ametit destul....
de-ale gurii
Primul tort care era pregatit pentru cosul mare era deja dat cu crema d eunt deasupra si de aceea nu l-am mai putut glazura....l-am lasat asa si acum e in frigi. azi vreau sa-l imbrac in frisca si ramane pentru noi.
Vad io cum il ornez...cu ceva varf si mai am margarete de alea dar mici ca alea mari le-am pus pe tortul socrelei.
A....si inca ceva...sunt niste floricele mici rosii si albastre pe tortul cu flori, si pe acelea le-am primit. Am uita sa zic!
Sa sti ca am fost tareee obo cu atetea blaturi coapte
Da...si ca sa-mi fie mai usor acum am sa cumapar pentru tortul asta de duminica blaturile la tort....de cicolata. Fac numa crema si decorul!
Gata te-am ametit destul....
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 6 luni)
#38
Postat 28 mai 2007 - 14:30
Veronica,se poate glasa in ciocolat si tortul imbracat in crema de unt.
De ce ai facut alt tort si nu l-ai glasat pe ala?
Am auzit si eu ca sant in Buc la Wilton tot felul de chestii..dar eu nu ajung pe acolo,mi-as dpori macar o carioca de scris pe tort..:) ca tare m-am chinuit cu cornet cu ciocolata la ultimul tort,asta ca sa nu mai spun de formele ptr floricele,ca mie mi-a luat o gramada de timp sa fac o margareta..adica petalele..pana le-am taiat din foarfeca...iar floricelele alea mici(lacramioare),am facut bilute mici,le-am turtit cu un bat cu cap rotund si am taiat la fiecare in parte petalele cu o forfecuta de unghii(pe care o fol numai la asta,bineinteles)
Pentru nepoata ta,poti sa faci tortul dreptunghiular..si sa pui florile in mijloc,dar intr-o forma ronmbica alungita..sa iasa ca un ornament de alea ce se pun pe mese la ocazii.in asa fel incat sa ramana goale doar colturile tortului.Iar in colturi sa pui cate o floricica(margarete as pune) dar chiar pe colt,sa fie orientata floarea spre exterior si sub fiecare floare cate un volanas.
Se fac foarte usor din pasta de zahar(sau martipan),decupezi un rotund(cu forma de fursec) apoi decupezi centrul cercului cu unul mai mic si-ti iese un cerc gol,pe care-l tai sa-ti iasa o bentita rotunda si ,cu un betisor o subtiezi sa-ti iasa volanele.,apoi o pui exact sub floare.
Eu m-am jucat cu asa ceva cand am facut tortul carte si era cat pe ce sa-i pun in colturi volane de astea..dar nu se facea,ca era totusi carte.
Nu-ti fac probleme de transport,cartea mea a plecat la Bacau,pe o zi caniculara si n-a patit nimic.
Adriana
#39
Postat 28 mai 2007 - 14:46
quote:daca zici de cei de la Kuky's nu vand decat firmelor, nu si persoanelor fizice. am incercat si eu sa iau de la ei anumite chestii dar nu s-a putut. Roxana
Originally posted by Hildegard Am gasit pe internet un site din Constanta care arata tot felul de scule ca cele de la wilton, le poti cumpara online dar nema pret, adica n-au afisate preturile. Eu le-am trimis mail dar n-am primit nici un raspuns.
#40
Postat 28 mai 2007 - 15:11
quote:Pai Roxana,nu ai nici o cunostinta care sa aiba firma? Sa-ti faca factura pe firma lui..doar nu e obligat s-o inregistreze in contabilitate.. Adriana
Originally posted by roxanazquote:daca zici de cei de la Kuky's nu vand decat firmelor, nu si persoanelor fizice. am incercat si eu sa iau de la ei anumite chestii dar nu s-a putut. Roxana
Originally posted by Hildegard Am gasit pe internet un site din Constanta care arata tot felul de scule ca cele de la wilton, le poti cumpara online dar nema pret, adica n-au afisate preturile. Eu le-am trimis mail dar n-am primit nici un raspuns.