BANANE CARAMELIZATE[b][
4 PORTII 12MINUTE
1 baton de scortisoara rupt bucati
100 gr nuci sau alune taiate
4 banane taiate in doua pe lungimen
4linguri de unt
5 linguri zahar tos
150ml rom.
Se preaincalzeste cuptorul.Intr-un vas rezistent la caldura se presara scortisoara si nucile(alunele).se pun bananele deasupra intr-un strat si peste ele se aseaza cate o bucatica de unt.Presaram zaharul si stropim cu rom.se lasa la cuptor pana se caramelizeaza zaharul.SE poate servi si cu frisca dupa ce s-au racit...dar...aveti grija...cand...cum...si ...cu cine...[:D]
Prajituri si torturi (2)
Deschis de
Hildegard
, apr 28 2007 21:41
199 raspunsuri la acest subiect
#191
Postat 27 noiembrie 2007 - 18:26
#192
Postat 28 noiembrie 2007 - 15:45
#193
Postat 28 noiembrie 2007 - 19:59
Da ,e bestiala!am gasit-o intr-o revista 'ioana'.Si mai am cateva faine specifice de craciun tot din ioana daca vrei le pun.
Iza&Matei 21-09-2004
#194
Postat 29 noiembrie 2007 - 02:19
bananele ceramelizate se pot servi si fierbnti cu inghetata de vanilie sau cocos ca sa se topeasca si sa fie ca un sos[pofta]
Iza&Matei 21-09-2004
#195
Postat 29 noiembrie 2007 - 02:33
Cataif
foaia:-3oua
-270gr faina
un praf de sare
siropul:
-200gr zahar
-150 ml apa
.50 ml rom
umplutura:
-1kg de frisca
din oua si faina se preagatesc taitei subtiri(se face foaie subtire se ruleaza si se taie fideluta)se pun la uscat. Dupa ce s-au uscat taiteii se presar intr-o tava mare.se cocc la cuptor ca 15' pana se rumenesc putin.in acest timp zaharul se fierbe in clocote se pune romul dupa care se stropesc taiteii cu acest sirop.Se mai lasa la cuptor pana ce se absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie Foaia se lasa la racitin tava ca sa se intareasca dupa care se taie in jumate.
O jumatatea se taie in patrate de 5/5 cm iar pe jumatatea cealalata se pune un strat de 3-4 cm grosime de frisca.pe ea se aseaza patratelele in ordinea in care au fost dupa forma lor trecand cu cutitul prin friscasi se taie si foaia de dedesubt.se pudreaza cu zahar sau cu cocos ras.
Iza&Matei 21-09-2004
#196
Postat 29 noiembrie 2007 - 02:36
Asta e reteta nobila...e foarte veche!!! cica se facea pe vremuri in casele boierilor...[cool]o incercam si noi oameniide rand?
Iza&Matei 21-09-2004
#197
Postat 29 noiembrie 2007 - 19:14
mai veronica da esti artista tata!!de cate ori ma uit la trandafirii tai ma minunez!!te ajuta si ustensilele e drept dar ai talent si iti si place sa creezi!!!braaaavooo
Iza&Matei 21-09-2004
#198
Postat 29 noiembrie 2007 - 21:43
Matiz,multumesc de aprecieri!
SCHIMB CAPITOLUL!!!
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
SCHIMB CAPITOLUL!!!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
#199
Postat 29 noiembrie 2007 - 22:17
Nu stiu de ce in primul capitol din 19 pagini s-au facut 29, habar n-am. Sper sa nu se mai decaleze paginile la linkuri!
Am vazut asta de mult dar azi am corectat tot.
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Am vazut asta de mult dar azi am corectat tot.
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
#200
Postat 29 noiembrie 2007 - 22:23