Si eu am scos la decongelat niste creveti roz si voi face o salata. Pun si surimi rondele, maioneza, putin ardei gras si cartofi fierti cubulete. Iese ca o salata orientala. E f. buna.
Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Cum prepar crevetii? Idei?
Deschis de
Nora
, oct 27 2006 14:06
33 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 28 octombrie 2006 - 12:23
#12
Postat 28 octombrie 2006 - 12:32
Daca sunt creveti mai mari :
Crevetii ii cureti ii dai prin pesmet si ii prajesti in ulei incins
sau daca sunt niste creveti mai mici ii mai poti face cu orez si cu legume (fried rice)
sau alta idee ar fi :
-sa amesteci ou cu faina intr-un bol
-in alt bol sa pui creveti,bucreti de padure sau ciuperci
-Dupa ce amesteci bine oul c faina i-l pui peste ciuperci si peste creveti si ei cu lingura si pui in ulei incins .Dupa ce se prajeste pui pe farfurile si pui putina zeama de lamaie .
#13
Postat 28 octombrie 2006 - 12:41
In prima pagina este creveti dati prin pesmet http://recipe.gourme....co.jp/C000501/
iar aici este cu ou cu faina cu almond si niste frunze care in tara la noi nu se gasesc dar merge si fara frunzele alea si in loc de ele adaugi ciuperci
http://recipe.gourme....co.jp/T003410/
#15
Postat 28 octombrie 2006 - 12:49
sau asa ceva cu maioneza dati prin pesmet si apoi prajiti in ulei
http://recipe.gourme....co.jp/E900307/
#16
Postat 28 octombrie 2006 - 13:00
-1 avocado
-1 lingura zeama de lamaie
-jumate lingura ulei de salata
-creveti
-putina sare sare
-o lingura mare de sake (sau vin alb)
Creveti ii fierbi in apa cu sare
Avocado il tai si i-l amesteci cu zeama de lamaie si ulei
Pe o farfurie pui avocado taiat creveti fierti
iar deasupra faci un sos din maioneza cu sare si piper si pui peste
Asa arata http://recipe.gourme....co.jp/U010538/
#17
Postat 28 octombrie 2006 - 13:03
Carp streamer prawn fly roll
http://recipe.gourme....co.jp/U010453/
#18
Postat 28 octombrie 2006 - 13:34
la tzanc subectu.
io am roz, cumparati din Cora de l araionu de peste proaspat si au zi cap. Capul trebuie sa il scot inainte sa ma apuc sa ii gatesc?
As incerca sa ii prajesc dati prin faina si ou si apoi sa ii papam o parte cu lamaie si o parte cu maioneza cu usturoi.
deci.. le tai sau nu capul?
sarumana
Freia si Alexa
Terapia pentru Ema pe DC
io am roz, cumparati din Cora de l araionu de peste proaspat si au zi cap. Capul trebuie sa il scot inainte sa ma apuc sa ii gatesc?
As incerca sa ii prajesc dati prin faina si ou si apoi sa ii papam o parte cu lamaie si o parte cu maioneza cu usturoi.
deci.. le tai sau nu capul?
sarumana
Freia si Alexa
Terapia pentru Ema pe DC
#19
Postat 28 octombrie 2006 - 15:03
Wow, ce de idei, multumesc foarte mult. Abia astept sa mancam iar creveti ca sa pot folosi din retetele voastre!
Sa va povestesc cum am facut:am facut un sos cu ceapa, rosii taiate bucatele (decojite, bineinteles) si usturoi, plus tot felul de condimente, ce-am gasit si eu prin casa si cum m-am priceput, apoi cand sosul era practic terminat am adaugat crevetii si i-am lasat max 5-6 minute, numai sa intre sosul in ei. Vroiam sa-i servesc cu orez dar nu mai aveam asa ca am pus repede niste cartofi in cuptor, la copt.
A iesit foaaarte bun, m-a laudat sotul meu. Am baut si-un vin frantuzesc tare bun, am incercat eu sa fac o , doar ca dragul de el era asa de obosit, incat cred ca avea cam acelasi efect o lasagne semipreparata, congelata si aruncata in cuptorul cu microunde. Sau poate nu... Ma rog, eu m-am straduit, i-o fi facut placere, totusi
Freia, eu as taia capetele
Nora
#20
Postat 28 octombrie 2006 - 18:28
Freia daca ii faci asa prin pesmet nu le tai capul iar daca ii faci prin ou si faina poti sa le tai capul .Aici in Japonia creveti mai mici se mananca cu tot cu cap eu una nu-i mananc cu cap