Multumesc frumos Akella
Am sa fac o proba, sa vad ce iese. Ma gandeam sa le tin in frigider.
in camara, pentru iarna
Deschis de
mirelaispir
, iul 20 2006 03:20
269 raspunsuri la acest subiect
#231
Postat 16 august 2007 - 20:43
#232
Postat 22 august 2007 - 15:28
Cine se pricepe la zacusca?
zeririlouiza
Va rog sa ma ajutati si pe mine, vreau sa fac zacusca, eu pana acum am mai facut dar nici o data nu am consrvato la borcan, cum e mai bine sa fierb borcanele, sa le pun la cupto, toate retetele zic celofan pentru legat eu am borcane cu capac se poate inchide si fierbe?
Alynutza
Din pacate eu nu mai pot manca zacusca, desi e delicioasa si imi place tare mult. Prin urmare nici nu mai pun. Mama pe vremuri punea in felul urmator: fierbea zacusca pana era gata. Borcanele curate le incalzea bine in cuptor (foc mic mic si borcanele puse in cuptorul rece sa nu explodeze), apoi punea zacusca in borcanele fierbinti (scotea tot cate unul din cuptor pe masura ce le umplea). Ea le lega cu celofan, atunci nu aveam atatea borcane cu capace cu filet. Eu cred ca poti linistita sa pun si capac cu filet, dar sa fie infiletat bine de tot. Eventual pui celofan si nu-l legi, pui peste capacul si infiletezi. Dupa ce umplii toate borcanele, le pui intr-o cutie tapetata cu ziare/hartie, iar deasupra lor pun ceva patura/perne si le lasi acolo 1-2 zile pana la racirea completa.
Acum mama isi pune la congelator ardeii kapia copti si vinetele in pungute si cand are pofta isi face cate o portie mica de zacusca pe care o pastreaza la frigider cateva zile pana se mananca.
#233
Postat 22 august 2007 - 15:37
Roxana Mi-ai luat-o inainte. Si eu cautam subiectul asta, sa-l scot de la naftalina... Aici, pe langa o multime de retete de conserve, sunt si instructiuni de pastrare.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
http://community.web...r/miana_dragnea
#234
Postat 22 august 2007 - 16:31
Alynutza, mersi de raspuns.
Roxana mersi pentru indrumare, am citit tot (adica referotor la zacusca) si acum sper sa-mi iasa conservele cum trebuie, asa e prima data cand faci la borcan, ca la congelator am mai pus
Louiza 18s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
http://www.flickr.co...61776@N07/sets/
#235
Postat 22 august 2007 - 16:37
Am gasit un site poate va ajuta, este www. artatraditional.ro
http://www.artatradi...ara-toamnei.php
Louiza 18s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
http://www.flickr.co...61776@N07/sets/
#236
Postat 25 august 2007 - 16:27
Darria eu sucul de rosii il pun cu citeva frunzulite de busuioc, in sticle/borcane, apoi le pun la fiert intr-un cazan. Se pastreaza foarte bine pentru iarna.
Daniela si micuta Isabella
Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , filmuletze
#237
Postat 25 august 2007 - 17:08
quote:fara sare si fara zahar? daca da: spune-mi te rog reteta, cat timp le fierbi? apa sa le acopere? adica intreg procedeul. Nu am mai facut niciodata, de aceea intreb tot procedeul. Stiu doar ca se cojesc si se arunca samburii. Multumesc frumos
Originally posted by Danelutza
Darria eu sucul de rosii il pun cu citeva frunzulite de busuioc, in sticle/borcane, apoi le pun la fiert intr-un cazan. Se pastreaza foarte bine pentru iarna.Daniela si micuta IsabellaNasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , filmuletze
#238
Postat 26 august 2007 - 19:27
Darria fara zahar, fara sare, asa se face in Calabria-Italia. Am invatat de la cumnate. Le-am fiert vreo ora si ceva, intre borcane/sticle am pus prosoape ca sa nu se loveasca la clocotit si sa se sparga. Iar apa, pui sa le acoperi, chiar un pic ma multa.
Intr-un vas pui apa la fiert si treci rosiile un pic prin apa aia fierbinte, asa se pot curata mult mai usor de pielita. Eu in general le las si simburii, dar se pot scoate, apoi le dai prin blender si le pui in sticle. Sper ca am explicat si ai inteles cum fac eu sucul. Spor la treaba
Intr-un vas pui apa la fiert si treci rosiile un pic prin apa aia fierbinte, asa se pot curata mult mai usor de pielita. Eu in general le las si simburii, dar se pot scoate, apoi le dai prin blender si le pui in sticle. Sper ca am explicat si ai inteles cum fac eu sucul. Spor la treaba
Daniela si micuta Isabella
Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , filmuletze
#239
Postat 27 august 2007 - 01:26
Danelutza: multumesc frumos m-ai salvat
Ai explicat clar, am inteles. E simplu de facut.
Busuiocul cred ca-l pui pt. aroma sau are rol de conservare?
#240
Postat 27 august 2007 - 16:23
Busuiocul e pentru aroma , iese bun sucul de rosii cind il fac pentru spaghete [pofta]
Daniela si micuta Isabella
Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , filmuletze