Multumesc frumos Daniela
Poate mai sunt mamici interesate: aseara am intrebat si pe mama sotului. La fel mi-a spus ca se poate face simplu(fara zahar, sare, conservant) si se pastreaza in camara, la temp. camerei. Daca 2 specialiste spun ca se poate, atunci asa e
in camara, pentru iarna
Deschis de
mirelaispir
, iul 20 2006 03:20
269 raspunsuri la acest subiect
#241
Postat 27 august 2007 - 17:21
#242
Postat 29 august 2007 - 20:09
Salut gospodine. Va impartasesc si eu niste retete de muraturi.
Ardei copti. 100 bucati de ardei gras,1 l. ulei,1 kg. zahar,l l. otet si sare dupa gust. Se spala ardeii si se sterg cu un prosop. In cratita se pune uleiul si se "prajesc" ardeii. Se scot,se pun intr-o cratita si se acopera. Se lasa macar o jumatate de ora. Se aburesc sa zic asa si se vor curata f. usor. Separat otetul se amesteca cu zahar si sare si se pune la foc. Se tine pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand. Ardeii curatati de coaja se pun in borcane. Se toarna zeama de otet peste ei.Se capacesc borcanele si se pun in paturi pana a doua zi.
Gogosari dulci in otet. 6 kg. gogosari,2l.apa,400 ml. otet,25 gr. sare,200 gr.zahar sau miere,4-5 lg. boabe de mustar,1 foaie de dafin, 2 frunze de telina, 1 lg. boabe de piper. Gogosarii se spala, se curata de cotor si se taie felii. Celelalte ingrediente se pun la fiert cam 5 minute. Feliile de gogosari se oparesc pe rand in aceasta zeama. Se tin pana isi schimba culoarea(nu mai stiu exact cat pentru ca am facut reteta o singura data-anul trecut). Se scot si se pun in borcane. Se toarna peste ei zeama racita putin. Borcanele se sterilizeaza cam 20-30 minute.
Sper ca nu am scris vreo boacana pe aici. Daca le faceti va doresc sa va iasa bune, bune de tot.[il]Bucatareala placuta.
alina
#243
Postat 03 septembrie 2007 - 18:19
mai fetelor ma mancat la niste prieteni muraturi exceptionale dar ce credeti ca erau mar,strugure ,castravete ,gogonea,morcov mai toate ,numai stiu exact, aveau un gust super nu ma gandea m ca pot fii atat de bune si as vrea si eu o reteta daca stiti ca de resp persoana nu pot da.
flori
#244
Postat 03 septembrie 2007 - 21:49
Flori, eu fac asa ceva; cauta in paginile dinainte si gasesti postate de mine 2 retete: una de gogosari umpluti cu struguri si cealalta de salata Pickles. Le combini si - gata! (Io asa fac ).
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
http://community.web...r/miana_dragnea
#245
Postat 04 septembrie 2007 - 22:06
Gospodinelor, anul acesta m am hotarat sa renunt la borcanele de zarzavat pt supe, din pricina lipsei spatiului dar si datorita faptului ca prin congelare se pastreaza mai multe vitamine ale legumelor. Astfel, m am gandit sa pun pungute, cat pentru o portie de supa, legumele in congelator. aveti idee daca este practica aceasta solutie si daca unele radacinoase, care se gasesc mai greu iarna, precum telina, patrunjelul isi schimba culoarea la frig?
#246
Postat 04 septembrie 2007 - 23:22
1. da, e practic. Radacinoase pun in conge doar in pachetelele pt. supa/bors. Pt. restul nu are rost sa ocup loc fiindca le gasesc in piata iarna.
2. nu-si schimba culoarea radacinoasele, nici in congelator si nici in supa/bors.
#247
Postat 05 septembrie 2007 - 00:26
Si eu pun la congelator atunci cand de exemplu nu folosesc tot la ciorbita prima data.
Pun direct din congelator in ciorbita data urmatoare. Gustul si culoarea e neschimbata
#248
Postat 05 septembrie 2007 - 00:42
Dragele mele,de ce sa ocupati congelatorul cu radacinoase cand la iarna se gasesc din belsug in piata ?Credeti-ma ca stiu deoarece lucrez la administratia unei piete.Spor la treaba gospodine!
#249
Postat 05 septembrie 2007 - 20:53
quote:mie nu-mi place cum se prezinta verdeturile congelate;pt. cine are posibilitatea sa procure din cele aromate din gradina,garantez ca daca le usuca,cum trebuie(va pot impartasii din exp. proprie),are iarna arome minunate la ciorbe(leustean,telina)si la mancaruri(marar,patrunjel,cimbru).
Originally posted by gibb
Gospodinelor, anul acesta m am hotarat sa renunt la borcanele de zarzavat pt supe, din pricina lipsei spatiului dar si datorita faptului ca prin congelare se pastreaza mai multe vitamine ale legumelor. Astfel, m am gandit sa pun pungute, cat pentru o portie de supa, legumele in congelator. aveti idee daca este practica aceasta solutie si daca unele radacinoase, care se gasesc mai greu iarna, precum telina, patrunjelul isi schimba culoarea la frig?
#250
Postat 11 septembrie 2007 - 17:16
Muraturile
jesiaIata ca se apropie si toamna si cam trebui sa ma gandesc la muraturi.
As avea nevoie de niste retete de muraturi care nu va dau gres niciodata, pentru ca ale mele in fiecare an mi s-au inmuiat
LiaC
Buna ziua Jesia ,
Te0as putea ajuta cu citeva sfaturi , mie mi-au reusit toate muraturile pe vcare le-am pus mai putin gogosarii .