Eu pun la congelator morcov + telina + radacina de patrunjel rase la pungute pentru ciorbe, sa nu ma complic cu zarzavatul la borcan am pus si ardei cubulete in cutiute mici cat de trei ciorbe asa (mi-am cumparat un set de mini cutiute foarte utile) am pus si morcov cubulete pentru supe, eu sunt genul care uita sa cumpere si cand sa fac nu am pun si patrunjel, marar si leustean tot la cutie (deinghetata de exeplu) e mai practic si asa macar fac o data ca am o lene sa toc la verdeata sau sa rad morcovu mereu de nu va spun si toate se pastreaza super. Chiar si pentru zacusca am preferat congelatorul am pus ardei capia curatati si de seminte si vinete gata tocate si folosesc suc de rosii la cutie iese super ca rosiile sunt prea scumpe anul asta si asa fac cam 5 borcane din fiecare pachet, radea sotul ca am o cutiuta draptunghiulara si pun in ea si vinetele cu punga sa pot sa economisesc loc la congelator ca daca sunt pachetele congelate frumos intra mai mult
Louiza 21s + 60%
candvine
poze cununie, nunta, luna de miere
in camara, pentru iarna
Deschis de
mirelaispir
, iul 20 2006 03:20
269 raspunsuri la acest subiect
#251
Postat 14 septembrie 2007 - 14:04
#252
Postat 28 septembrie 2007 - 11:49
quote:am facut anul trecut reteta asta si au iesit deliciosi eu m-am ofticat ca n-am facut reteta dubla ca in noiembrie nu mai aveam nici un borcan deja[cool]astazi e zi de conservaraie si bineinteles repet experienta de anul trecut cu gogosarii multumesc de reteta[pup]edit: vreau sa fac si niste compot de prune pentru iarna imi puteti spune cum procedez??il pun in borcane si sterilizez?
Originally posted by bubu05
O reteta deosebita, cu sos dulce-acrisor, pt. fripturi:Gogosari in sos5 kg de gogosari taiati fasiute, 1/2 l otet, 1/2 l ulei, 1/2 kg zahar, 2 linguri de sare, un borcan pasta de tomate de 800g, boabe de piper si mustar.Se amesteca ingredientele si se lasa la fiert 20 min. Oala sa fie destul de incapatoare. Apoi se adauga gogosarii si se lasa la fiert pana se inmoaie putin. Se scot gogosarii si se pun in borcane(de 400g) apoi se adauga sosul peste ei. Se inchid borcanele cu capace si se fierb la bain-marie cam o ora la foc mic.Eu am facut anul trecut jumatate de reteta si am plans apoi dupa ei cand s-au terminat. Anul asta fac toata cantitatea negresit!Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)Poze cu Vladutz
#253
Postat 15 octombrie 2007 - 11:11
Ardei copti pentru iarna
miria_cristina
Va rog, sa-mi dati si mie o reteta de conservare a ardeilor copti pentru iarna.
Sunetm mari mancatori de salata de ardei copti si din cauza asta, m-ar tenta chiar mai mult decat muraturile.
Darria
Cristina: la "in camara pt. iarna" parca vazusem reteta.
Stiu ca pt. a conserva ardeii copti la borcane(si vinetele) ai nevoie de o boxa sau beci racoros. Congelatorul e sigur, daca mai e loc.
Criss75
Cel mai bine stau in congelator. Eu am incercat odata sa-i pun in borcane si nu mi-a placut deloc, pentru ca si-au schimbat gustul. In final au ajuns in cosul de gunoi.
claudela
Am eu o reteta de ardei kapia copti:
Se coc ardeii, se decojesc, se pun la borcan cu urmatorul amestec fiert in prealabil: (cantitatea este pentru un borcan de 800 g):150 g otet, 50 g zahar, o lingurita rasa sare, 2 lingurite mustar sau o aspirina, o frunza telina, o foaie de dafin. Ideea e imediat decojiti ardeii, pusi in borcane iar in functie de cate borcane au iesit, facuta zeama de mai sus. Sunt absolut deliciosi!
gonghy
Miria si eu sunt o mare mancatoare de ardei copti mai ales iarna,mi se scurg balele de pofta.
Eu i-am copt,curatat,pus in pungi c-am cate 7-8 bucati,dupa care i-am bagat la congelator.
Asa pur si simplu. Sper sa te ajute.
bb_yasmi
miria, si eu la fel procedez. ii coc, curat apoi ii pun in pungulite la congelator
#254
Postat 16 octombrie 2007 - 12:26
CLAUDELA - Bine, dar sosul preparat de tine nu acopera 1 kg de ardei, nu?
Oare, nu se strica daca nu-s acoperiti cu lichid?
Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
#255
Postat 18 octombrie 2007 - 14:53
M-am inspirat din retetele voastre si am pus muraturi in saramura. Va rog sa imi spuneti in cate zile sunt bune de mancat! Multumesc.
Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu bebe mic in burtica (19+)
#256
Postat 18 octombrie 2007 - 16:56
Medeea: depinde de ce anume ai pus la murat(castraveti, gogonele, pepeni, capia, conopida, etc...) si de locul de depozitare(camara sau boxa/beci). Durata de murare difera in f-tie de leguma: de ex.: castravetii se mureaza mai repede decat gogonelele. In camara se mureaza mai repede decat in beci fiindca este mai cald.
In f-tie de leguma si locul de depozitare: dupa 2 saptamani sau o luna.
#257
Postat 19 octombrie 2007 - 15:31
HELP!!!!
Spanacul poate fi pus la congelator fara sa il oparesc?
Edit - l-am bagat fresh in congelator. acum fie ce o fi!
Monu, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Spanacul poate fi pus la congelator fara sa il oparesc?
Edit - l-am bagat fresh in congelator. acum fie ce o fi!
Monu, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
#258
Postat 20 octombrie 2007 - 12:17
quote:Da. Am pus anul trecut si a fost bun dupa decongelare. Eu nu oparesc legumele pt. congelator.
Originally posted by monu
HELP!!!!Spanacul poate fi pus la congelator fara sa il oparesc?Edit - l-am bagat fresh in congelator. acum fie ce o fi!Monu, mami de printeseAlexia Ioana si Iulia AntoniaSa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
#259
Postat 20 octombrie 2007 - 13:53
Nushulica, ma bucur mult ca ti-au placut gogosarii in sos! Eu anul trecut am facut 2 portii, anul asta doar una. Le-am dat reteta si unor prieteni si ei au facut 3 portii, din 15kg de gogosari . Oricum, sunt buni rau!
Pt. compot: pui fructele in borcane de 800 g, cam jumate de borcan, pui 2 linguri cu zahar, un plic de zahar vanilat, acoperi cu apa plata si pui capacele. Apoi borcanele le fierbi la bain-marie cam 2 ore, la foc mic, le scoti si le pui intr-o patura si le lasi asa sa se raceasca.
Anul asta am mai pus:
Varza rosie cu hrean: am luat 4 verze, dar mari, le-am facut la robot fideluta, am amestecat cu 4-5 radacini de hrean facut tot la robot, marunt, am pus varza in borcane de 800 g si am facut o compozitie cu 1l otet si 2 l de apa, 3 lg sare si 3 de zahar, piper si foi de dafin. Compozitia fierbinte am pus-o peste varza si le-am inchis bine capacele imediat.
Sfecla cu hrean: 8 bucati de sfecla, mai maricele, le-am curat de coaja si le-am fiert intregi, apoi le-am lasat putin la racit si le-am taiat feliute, cu un cutit ondulat, sa dea mai bine, apoi am ras 4 radacini mari de hrean si am amestecat cu sfecla. Le-am pus in borcane de 400g si am facut aceeasi compozitie de mai sus, am turnat-o peste sfecla si am pus capacele imediat.
In camara mai am ardei bulgaresti in otet, castraveti si gogosari tot in otet, gogonele asortate si bineinteles gogosarii in sos.
Oana 13+ si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
Pt. compot: pui fructele in borcane de 800 g, cam jumate de borcan, pui 2 linguri cu zahar, un plic de zahar vanilat, acoperi cu apa plata si pui capacele. Apoi borcanele le fierbi la bain-marie cam 2 ore, la foc mic, le scoti si le pui intr-o patura si le lasi asa sa se raceasca.
Anul asta am mai pus:
Varza rosie cu hrean: am luat 4 verze, dar mari, le-am facut la robot fideluta, am amestecat cu 4-5 radacini de hrean facut tot la robot, marunt, am pus varza in borcane de 800 g si am facut o compozitie cu 1l otet si 2 l de apa, 3 lg sare si 3 de zahar, piper si foi de dafin. Compozitia fierbinte am pus-o peste varza si le-am inchis bine capacele imediat.
Sfecla cu hrean: 8 bucati de sfecla, mai maricele, le-am curat de coaja si le-am fiert intregi, apoi le-am lasat putin la racit si le-am taiat feliute, cu un cutit ondulat, sa dea mai bine, apoi am ras 4 radacini mari de hrean si am amestecat cu sfecla. Le-am pus in borcane de 400g si am facut aceeasi compozitie de mai sus, am turnat-o peste sfecla si am pus capacele imediat.
In camara mai am ardei bulgaresti in otet, castraveti si gogosari tot in otet, gogonele asortate si bineinteles gogosarii in sos.
Oana 13+ si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
#260
Postat 20 octombrie 2007 - 16:35
Darria,
multumesc frumos pt raspuns.
Monu, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
multumesc frumos pt raspuns.
Monu, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.