Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Prezervative pentru adolescenti


108 raspunsuri la acest subiect

#91
pisigri

pisigri

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.432 mesaje

Postat 09 septembrie 2007 - 22:02

multe dintre voi faceti crize cind vine vorba ca un parinte in parc sa va atentioneze frumos copilul ca nu e bine/frumos ce face, ca "numai eu ii fac educatie" etc. pe de alta parte, constat cu stupoare ca exista mame de baieti care isi permit sa le sugereze prietenelor ADOLESCENTE ale fiilor lor sa foloseasca anticonceptionale???[alcool][bang][bang][bang]

pai eu cred ca as veni la voi la usa si as face un scandal MONSTRU sa aflu asa ceva. nu de alta dar un "nu e frumos ce faci" spus in parc nu are nici pe departe aceleasi consecinte ca si anticonceptionalele...

nu mai bine va invatati copiii (baieti si fete) sa foloseasca prezervativul? nu uitati ca o sarcina nedorita este poveste pe linga o BTS...cred ca ati prefera ca, ferindu-se de riscul de a face un copil la 16 ani, fiul/fiica sa se fereasca implicit si de infectia cu HIV...sau gresesc?

apropo de virsta...mie mi-a venit ciclul la 11,5 ani, deci virsta de 13 ani pentru inceperea discutiilor legate de sex mi se pare...absurda. in plus, informatia e una, sfatul "da-i, mama, inainte si fXXX tot ce misca" e alta. tinarul are dreptul sa stie cit mai mult despre cit mai multe. astfel va INTELEGE si argumentele si sfaturile noastre, DE CE nu e recomandabil sa incepi viata sexuala la 13 ani, DE CE fetele ar trebui sa astepte pina cind sint convinse ca au gasit baiatul potrivit (nu pina la casatorie, dar nici cu primul fat-frumos care pare sa le preseze), DE CE prezervativul este o necesitate, DE CE sint povesti textele cu prezervativul care reduce placerea (sau de ce aceasta reducere ipotetica a placerii este mai putin importanta decit altele). odata intelese aceste probleme, riscul ca anturajul (sau altceva) sa "provoace" un "accident" nedorit scade considerabil. atunci cind copilul (fata sau baiat) afla ca cel mai urit lucru care i se poate intimpla nu este doar sa devina parinte la o virsta mult prea frageda, ci sa moara in citiva ani sau sa nu poata avea NICIODATA copii din pricina unei boli crunte, se va gindi de 2 ori inainte sa se implice intr-o aventura "in asternut" fara a folosi protectia corespunzatoare...

eu am crescut intr-o familie care mi-a oferit informatiile importante legate de sex atunci cind le-am cerut, dar in care mama promova ideea de "ce-ti trebuie sex, ca doar asta nu e nici pe departe cel mai important lucru". fals, este foarte important, iar faptul ca s-a intimplat ca eu sa nu imi incep viata sexuala decit foarte tirziu (conform noilor "standarde") nu vine in nici un caz ca un argument in favoare atitudinii strutului cu capul adinc infipt in nisip

#92
marcellinna

marcellinna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 14 septembrie 2007 - 03:28

Fetele mamici de baieti,v-o spun cu mana pe inima si fara pic de rautate ca Ac nu sunt pt toata lumea dar cred ca asta o stiati si voi.
Uite de ex sa fi aflat eu ca mama baiatului i-ar fi recomandat fetei mele AC,fara stirea mea, as fi facut probabil vreo trei luni de puscarie pt agresiune.

Nu e cazul pt ca fata mea are toate informatiile de care are nevoie de multa vreme si le are de la mine, stie de multa vreme ca NU ARE VOIE sub nicio forma sa ia AC .La fel ca ea sunt cam 10% din populatia adolescentelor din timpurile astea moderne.
Daca iubita fiului vostru face parte din categorie ?


#93
Lemoni

Lemoni

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 943 mesaje

Postat 15 septembrie 2007 - 06:52

Marcellina eu consider ca stie ca face parte din aceal 10 % si stie ce are de facut. Mai sunt si mame ca tine care au o relatie apropiata.
Pisi girl nu stiu daca te refereai la mine cand ai scris , oricum nu ma simt ofensata pt ca am procedat corect.
Tu ai scris "nu mai bine va invatati copiii (baieti si fete) sa foloseasca prezervativul? nu uitati ca o sarcina nedorita este poveste pe linga o BTS...cred ca ati prefera ca, ferindu-se de riscul de a face un copil la 16 ani, fiul/fiica sa se fereasca implicit si de infectia cu HIV...sau gresesc" eu spun ca prezervativul si ac sunt doua mijloace bune de protejare si ar fi bine sa fie folosite impreuna .


"To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet."
Charles Haanel

#94
marcellinna

marcellinna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 16 septembrie 2007 - 05:37

Lemoni tu mi-esti draga,am vazut la tine mult bun simt in mesajele pe care le-ai scris pe-aici,asta nu inseamna ca am facut pe detectivul sa te urmaresc.

Crede-ma exista foarte multe posibilitati ca o fata sa nu stie ca face parte din cei 10%.
Am aflat de tumoarea la hipofiza a fetei mele dupa mai bine de un an de investigatii,imi pare rau sa o spun,am aflat si pt ca eram aici si nu in orasul meu de bastina.
In timpul asta o doctorita i-a recomandat Ac,pt a-i rezolva amenoreea,lucru ce ar fi fost o catastrofa
Amenoreea ei nu avea nicio legatura cu ovarele si activitatea lor.
De un sa sti (daca nu esti medic foarte bun)ca durerile de cap si tulburarile de ciclu pana la amenoree pornesc de la o tumoare la creier ce se agraveaza sau se intarzie descoperirea ei si ca tulburarile astea aparent ginecologice,n-au nimic de-a face cu activitatea ovarelor?

Cam asa au stat lucrurile la noi si am aflat cu stupoare ca 10% din populatia feminina in vremurile astea moderne sufera de asa ceva.
Zic ca am avut noroc ca nu i-am dat tratament cu AC si am avut insistenta sa caut mai departe.
Dar asa cum ai zis si tu ,asta-s eu.
Altele nu sunt asa ,iau Ac fara sa faca niciun fel de investigatii care chiar daca le-au facut nu sunt nici pe departe suficiente.

La noi a fost un caz extrem ca sa zic asa dar sunt foarte multe cazurile in care fete tinere nu ar trebui sub nicio forma sa ia Ac.

Repet noua ne-a trebuit un an sa aflam de treaba asta.Oricum Ac am fost avertizate demult sa nu ia vreodata ptca are niste probleme de circulatie periferica dar asta nu exclude faptul ca
i-au fost totusi prescrise si doar incapatanarea mea a facut in asa fel incat sa nu le ia totusi.

Atentie nu sunt impotriva Ac,le luasem si eu ani de zile dar acum nu m-as incumeta sa le recomand nimanui fara ca sa-si faca analize foarte detaliate la un medic foarte bu,daca se poate chiar la mai mult de un medic.
Crezi ca o fata ar face asta singura?

Si eu la fel ca si tine cred ca prezervativele singure nu elimina riscurile la care se expun tinerii,ca ar fi ideal sa se foloseasca impreuna.
Uite ca sunt cel putin 10% cazuri in care Ac nu este recomandat deloc dar deloc.
Tot in el prezervativul ne punem nadejdea.[:D]
Asa ca hai macar sa-i stimulam sa-l foloseasca...bine nu chiar din frageda pruncie dar acuma-i timpul potrivit inainte de 18 ani.
La cat am devenit de paranoica acum mai ca l-as lua pe prietenul fetei mele de-o parte sa-i fac instructaj...bine ar cam trebui sa ma droghez ca sa fac si pasul asta dar cred ca nu-i nevoie.



#95
Iael

Iael

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 343 mesaje

Postat 18 octombrie 2007 - 21:01

Prezervative pt adolescenti .....un subiect interesant .
Nu am avut rabdare sa citesc postarile anterioare .
M-ar interesa cum vedeti voi , mame de baieti sau de fete (adolescenti ) inceperea vietii sexuale a copiilor . Ce ii sfatuiti , santeti de acord sa inceapa viata sexuala la 18-19 ani ?

#96
marcellinna

marcellinna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 20 octombrie 2007 - 04:55

Pai mai citeste si din mesajele anterioare si ai sa-ti faci o idee.
Cat ,cum suntem de acord si cand?
Eu sunt mama de fata si am facut tot ce-am putut ca sa o educ/informez cat mai bine.
Nu i-am dat un start de la o anumita varsta.Ca nu-i poti zice fetei(si nici baiatului) "La multi ani draga ,ai implinit X ani,ti-a luat mama un cadou frumos,uite ce petrecere reusita ,aa si sa nu uit ai voie de-acum inainte sa faci sex"[:D]
In orice caz nu as fi fost de acord sa-si inceapa viata sexuala in pubertate.
Acum are aproape 18 ani si prea multe probleme la activ ca sa-si fi inceput viata sexuala pana acum.Daca si-a inceput de curand viata sexuala o sa mi-o spuna (acum are un boyfriend),daca nu,mai astept ca nu-mi displace[:D].
Nu vreau detalii gen "ziua ,ora si locatia" ma intereseaza sa stiu ca s-au protejat si mai ales daca evenimentul va ramane o amintire placuta,in rest picanteriile sa fim seriosi,nu ma intereseaza.
Daca va dori sa tina o vreme totul pt ea,pt mine si asa e bine,cand va fi pregatita si daca va dori sa-mi spuna ceva legat de eveniment o va face.Nu cred ca mi-ar ascunde, chiar si pt ca o "citesc" bine .

Stiu ca o sa-mi spuna daca are probleme, am avut grija sa am un dialog cu ea de muuulta muulta vreme si nu se teme sa discute cu mine despre sex.

Baiatul stie exact ce probleme are fata,ma stie cat sunt de buna dar si cat sunt de agresiva cand e vorba despre siguranta si sanatatea ei.


#97
Lemoni

Lemoni

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 943 mesaje

Postat 20 octombrie 2007 - 09:12

Iael ma faci sa rad , La 18-19 ani deja e tarziu in ziua de astazi viatza sexuala incepe mult mai devreme (exista si exceptii bineinteles) Daca incurajam ?! ha pe cine intereseaza parerea noastra ? sau poate ai gasit tu un adolescent care intreaba inainte pot sa am sex mami?
Fiecare isi incepe viatza sexuala cand e pregatit ca vrea" mami sau ca nu vrea mami" important este sa stie in momentul respectiv ce e important .
Nu stiu daca spun asa ca am baiat , probabil, desi cum spuneam inainte mi se pare mult mai greu sa ai baietii decat fete, dar si daca aveam fata cred ca as fi gandit la fel atiti timp cat se respecta si e dragoste , daca se protejeaza ce mai conteaza la ce varsta incepe .

"To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet."
Charles Haanel

#98
Lemoni

Lemoni

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 943 mesaje

Postat 20 octombrie 2007 - 09:15

Marcellina sincer imi pare rau pt fetitza ta ca trebuie sa treaca prin asa ceva , dar pana nu te lovesti de aceasta problema chiar nu sti uite am 40 de ani si nu auzisem de asa boala.Stiam ca Ac nu sunt pt toata lumea ci depinde de organism dar vad ca pt unele fete e chiar pericol mare .
sa auzim de bine

"To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet."
Charles Haanel

#99
marcellinna

marcellinna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 20 octombrie 2007 - 16:10

Lemoni nu te scuza ca nici eu nu stiam de boala asta pana am dat de ea ,desi fara sa ma laud am citit la carti si articole despre bolile copilului/puberului/adolescentului, destul de mult ca sa-mi fac o cultura in sensul asta mai ales cand fata era mica.
Am cazut ca din pom cand am auzit ca adenomul hipofizar are o frecventa de 10% in randul adolescentilor si a tinerilor(atat baieti cat si fete).

Am ajuns sa am si eu aproape 40 si nu stiam de boala asta.

Tot auzisem de facut analize inainte de a lua Ac,le-am facut si eu la vremea mea si sincer facutul analizelor pt asta mi s-a parut asa "o apa de ploaie",nici nu le luasem in serios.

Se pare ca am gresit bagatelizand . Nu le-am dat importanta cuvenita pana cand nu a fost vorba de fata mea.

Nu as fi vrut sa dau atatea detalii despre boala fetei mele,dar ma gandesc ca poate cuiva o sa i se aprinda un beculet citind despre riscurile Ac.
Repet nu sunt contra Ac.

Fata mea a fost operata in iulie si operatia a reusit.Dar pt ea AC ,raman in continuare interzise.



#100
anella

anella

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 58 mesaje

Postat 18 noiembrie 2007 - 14:12

Buna!Am venit si eu sa va spun din experienta mea.In ultimii patru ani am avut 4 elevi parinti.
O fata(Ana) a ramas insarcinata in clasa a 9-a(la inceput),prin iarna a nascut un baietel,avea o situatie materiala f proasta,am vorbit cu niste calugarite catolice(si eu si fata suntem ortodoxe)care au ajutat-o in primul an cu copilul:ii purtau de grija cand fata era la scoala si i-au asigurat toate cele necesare.Fata si-a continuat scoala,a terminat liceul,s-a casatorit cu tatal copilului si acum sunt toti trei in strainatate si lucreaza.Profesorii au ajutat-o mult si la fel de mult au ajutat-o si colegii.
Brandusa a ramas insarcinata in clasa a 11-a ,a nascut un copil pe care l-a dat spre infiere.Si-a facut viata praf,a terminat liceul dar relatia cu baiatul care a lasat-o insarcinata a distrus-o,nu intru aici in amanunte.
Roxana a ramas insarcinata in clasa a 12-a(anul trecut),fata studioasa,f cuminte, starea materiala foarte proasta.La jumatatea clasei a 12-a ,cand era cu burta mare a vrut sa renunte la scoala,am sfatuit-o sa nu faca asta.S-a chinuit mult si a terminat clasa a 12-a cu copil mic pe care-l alapta.A terminat liceul,a luat bacul(in timpul bcului a stat cu bebelusa in caminul liceului unde se sustinea bacul iar colegii faceau cu schimbul l hranit si adormit si schimbat copilul) ,s-a casatorit cu tatal copilului si se chinuie sa traiasca> Era o fata cu potential,putea merge la facultate dar n-a mai avut cum,neavand nici un spijin.
Edi,un baiat foarte destept ,cu situatie materiala f buna(tata doctor,mama in invatamant)a "ramas" insarcinat in clasa a 11-a si in clasa a 12-a.El este "fericitul" tata a doi copii de la doua fete diferite.Nu si-a asumat rolul de tata.
Anul trecut,Madalina,o fata de clasa a6-a ,cu zece pe linie(fara exceptie),f isteata ne-a pus in priza din nou.A ramas gravida cu unul din cei trei baieti cu care facuse "dragoste" in decursul aceleiasi saptamani(marturisirile ei)pentru ca,citez"prietenul meu-era unul singur,ceilalti doi fiind asa o gluma-a gresit,si-a dat drumul in mine pentru ca nu folosesc prezervativ decat cu altii)Ceilalti doi erau elevi de clasa a 11-a.
Sexul e in floare printre adolescenti si chiar copii.Nu toti il practica dar suficient de multi incat sa se impuna niste masuri in sprijinul lor.
Nu va puteti imagina cati sunt,copii la care te uiti si le vezi inocenta in priviri care vorbesc cu o nonsalanta despre sex ca si cum ar fi discutii despre masa de pranz.
Acestea sunt generatiile de azi si trebuie sa ne acomodam cu ideea fie ca ne place sau nu.Parintii trebuie sa inteleaga ca fetita care se uita la desene acasa ,cu aceeasi naturalete cu care vorbeste despre Tom si jerry ,poate face sex in aceeasi dupa amiaza.
Comunicarea dintre parinti si copii e esentiala aici,ascunzandu-ne dupa pudori mostenite nu va duce decat la dezastrul(sau nu) copilului nostru.
trebuie sa inteleaga ca sexul nu e o rusine,ca oraganele genitale sunt o parte a corpului nostru si e un lucru natural sa le cunosti asa cum stii si ce se afla in gura.Sexul nu e o rusine dar e bine sa fie facut cand esti pregatit(fizic si psihic)si sub nici o forma nu e o gluma,chiar e o responsabilitate foarte mare,de care daca nu esti constient iti poti pierde viata(din mai multe puncte de vedere)
Cand la o ora de dirigentie am inceput sa le spun despre toate,de la igiena cea mai elementara pana la bolile cu transmitere sexuala,in scoala a inceput sa se vorbeasca ca uite ce face "asta" la dirigentie:face sex.
De la prima mea ora de genul asta lucrurile s-au mai schimbat ,mentalitatile s-au mai muiat pentru ca tot mai multi colegi au inceput sa faca asta:medici ginecologi invitati,filme despre avort,viata sexuala,BTS,contraceptie dar cu toate acestea inca se mai intampla sa crestem cate un copil cu parinti adolescenti.



mama de DODO


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -