Bloguri

Jurnal de sarcina

Pregatiri de a fi o mama buna

 • Cred cu tarie ca a fi mama e ceva ce se invata din mers, iar informatiile pe care le primim la cursuri, de la alte mamici sunt doar orientative pentru ca fiecare bebelus este unic in felul sau iar noi trebuie sa invatat sa ne adaptam si sa comunicam cu el.  Insa, intotdeauna e bine sa ai un bagaj de cunostinte din care sa extragi diferite strategii/abordari in cazul in care situatii dificile apar ( si sunt convinsa ca vor aparea). 

   

  Date fiind acestea, am urmat mai multe cursuri online de puericultura si alaptare, pentru a avea o imagine cat mai de ansamblu si lipsita de bias asupra a cum va fi viata cu bebe si ce ar trebui eu sa stiu sa fac, cum sa descopar probleme si cum sa le adresez. Mai jos las o lista si pentru alte mamici care nu stiu de unde s porneasca ( cursurile de pana acum au fost gratis):

  *    curs de puericultura gratuit oferit de Farmacia BebeTei : https://copiisiparinti.ro/cursuri-puericultura/inscriere-curs-online-puericultura/  (este self-paced adica te inscrii si poti sa il faci cand ai timp -vei primi un link)

  *    curs de alaptare gratuit oferit de Farmacia BebeTei : https://copiisiparinti.ro/cursuri-alaptare/inscriere-curs-online-alaptare/ (este self-paced adica te inscrii si poti sa il faci cand ai timp -vei primi un link)

  *    https://www.facebook.com/promama.ro - cei de la ProMama organizeaza periodic cursuri de puericultura si alaptare gratuite, insa acestea sunt live, astfel ca aveti ocazia sa puneti intrebari la care sa prmiti raspunsuri la sfarsitul prezentarii ( si se lasa si cu ceva premii, daca pui intrebari )

  *    (PROMAMA offline) : https://www.facebook.com/435181656652630/videos/270359237636746/ - Ingrijirea Nou Nascutului – noțiuni de bază pentru viitorii părinți

  *    (PROMAMA offline) : https://www.facebook.com/435181656652630/videos/300685004312538  - Curs Alaptare: 10 Pasi pentru o Alaptare de Succes

  *    https://www.facebook.com/177815915587787/videos/3168551169937163/ - Curs "Sarcina și nașterea" din seria "Baby Care" cu Anca Bălășoiu, moașă, coordonator al programului Școala Mamei, de la Maternitatea Bucur

  *    https://www.facebook.com/177815915587787/videos/788220208406706 - Curs "Alăptarea" sin seria "Baby Care" cu Adina Popov, consultant în lactație, fondatoarea grupului de sprijin în alăptare „La pieptul mamei”

  Contra cost sunt multe alte optiuni, pe care le puteti gasi usor cu o cautare pe Google.

  Pentru alte informatii utile, am folosit site-urile :

  *    https://www.babycentre.co.uk/

  *    https://www.whattoexpect.com/

  *    aplicatia Odiseea Sarcinii : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pregnancyapp&hl=ro

  *    aplicatia Ovia Pregnacy :https://apps.apple.com/us/app/ovia-pregnancy-tracker/id719135369?shortlink=6ef2aee1&pid=Website&af_channel=marketing&af_adset=homepage (care se continua cu Ovia Parenting)

  O serie interesanta despre bebelusi este "Bebelusii" de pe Netflix,in care se abordeaza diferite teme din viata bebelusilor din primii doi ani.

  O carte pe care o recomand este "Cartea bebelusului vol I" - William Sears, Martha Sears, desi e posibil sa gasiti idei acolo pe care sa nu le impartasiti - dar mereu e bine sa vezi si dincolo de punctele proprii de vedere, ca sa iti largesti perspectiva.  Nu am apucat sa citesc vol. II.

   

  Dincolo de toate aceste informatii specifice, cred ca e bine sa facem si ceva curateni si pregatire spirituala pentru ce va urma, sa fim constiente ca vor fi momente frumoase dar si unele dificile, iar daca suntem constiente de asta, nu ne vor lua prin surprindere si deci nu ne vor "lovi" asa de tare.

   

  Sper ca va vor fi utile aceste informatii, dragi mamici! 


Comentarii

2 comentarii
 • Claudia Mote apreciaza asta
 • Mihaela0000
  Mihaela0000 Foarte frumos din partea ta ca ai impartasit aceste site-uri! Eu am 2 copii insa tot timpul trebuie sa ma mai documentez de cate ceva. Dupa nastere, indiferent de cate lucruri stii dinainte, multe dintre ele se vor sterge parca cu buretele. Urmeaza o peri...  mai mult
  9 noiembrie 2020 - 1 apreciaza asta
 • oana_tatiana
  oana_tatiana Multumesc pentru ponturi, Mihaela! Voi face intocmai ;-)
  9 noiembrie 2020

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

Din aceeasi categorie...