Retete pentru tine

De ce cade parul toamna si ce poti face ...

  • Trimis de redactor
  • 3 octombrie 2014, 13:53:38 EEST
  • 2.486 vizualizari
Trimite Denunta

Ca si cum nu ar fi destul ca vine vantul, frigul si noptile lungi iar vara de iar departe... toamna vine cu inca o tristete. Vezi peste tot fire de par de ale tale, la dus, pe perna - pfff parca nu erau asa de multe pana acum. Care ar putea fi cauzele si ce este de facut?

De ce atatea fire de par cazute?

Ca si cum nu ar fi destul ca vine vantul, frigul si noptile lungi iar vara e iar departe... toamna vine cu inca o tristete. Vezi peste tot fire de par de ale tale, la dus, pe perna - pfff parca nu erau asa de multe pana acum. 

Hmmmm de ce cade parul mai mult toamna, care ar putea fi cauzele si ce este de facut?

 

Da, toamna pierdem mult par

Rezultatele unui studiu efectual de dermatologi suedezi au confirmat de altfel acest lucru pe care il observam toamna: toamna femeile pierd mai mult par...

Ca sa intelegem ce se intampla cu parul nostru, trebuie sa aflam mai multe despre cum creste parul. Celulele parului sunt celule care cresc foarte repede  - de fapt au a doua viteza de crestere din corp dupa cele din maduva spinarii, iar din acest motiv, parul este primul element care are de suferit de unele imbalante ale organismului.

Un fir de par creste intre doi si sase ani. La un anume moment, 90 la suta din parul nostru creste in timp ce restul firelor de par nu mai cresc (stadiu telogen) pentru 2 pana la 6 luni, apoi cad.

Foliculul firului de par se ohihneste apoi in jur de 3 luni urmand ca dupa acest interval sa creasca din nou.  (cu exceptia barbatilor care chelesc, desigur)

Cercetatorii suedezi au descoperit in luna iulie - in miez de vara deci - femeile au cele mai multe fire de par care stagneaza - iar acest stadiu se sfarseste dupa 100 de zile - deci incepand in octombrie. Iata de ce, odata cu primele zile ale lui octombrie ... bang, cade parul..

Acest lucru se poate explica si din punct de vedere al evolutiei umane - vara, parul incearca sa protejeze scapul de soarele amiezii iar toamna, aceasta functie poate lua o pauza.

 

Parul este un barometru sensibil al sanatatii noastre

Cercetatorii sunt de parere ca datorita faptul ca parul nostru nu este esential pentru a supravietui, corpul decide ca e mai important sa aloce vitaminele catre alte organe decat catre par si in acest fel, parul nostru are de suferit. Citeste in continuare care sunt semnalele pe care le da parul despre sanatatea ta.

 

Parul tau va arata mai tanar cu 15 ani daca vei aplica aceste 4 sfaturi citeste si: Parul tau va arata mai tanar cu 15 ani daca vei aplica aceste 4 sfaturi

 

Despre par si frumusetea parului mai cititi

Forumul unde discutam si barfim totul despre frumusete 

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.