Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Ce gatim astazi?Cap.98


946 raspunsuri la acest subiect

#21
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 15:57

Ieri am facut supa de pui cu taitei si fasole cu costita, am si azi. Plus o pizza mica diseara , la cererea copilei. 



#22
valentinag

valentinag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.324 mesaje

Postat 19 octombrie 2016 - 08:29

Dana, varza calita la mine e si dulce si acra! Vara fac cu dulce, iarna cu acra. La asta dulce pun multe rosii, si asa o acresc un pic, la aia acra pun bulion sau suc de rosii, ca e ea deja acra. Dar procedeul si aromele sunt aceleasi. La aia acra iarna, pun si cate o foaie de dafin.

Azi dupa cum am zis, fac pizza, maine niste cartofi prajiti cu niste carnati de plescoa [:)]

In weekend ne ducem la munte, nexam gatit! [aerob]


Editat de valentinag, 19 octombrie 2016 - 08:29 .


#23
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 19 octombrie 2016 - 18:53

Doamnelor ,da-ti -mi o reteta d eplacinta de mere,ins avreau placinta de mere cum facea mama,cu aluat,cu mere rase si aluatul rulat,nu puse foile una peste alta ,ca la o prajitura.

 

Ce aluat imi recomandati,ca aici stau prost?



#24
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.699 mesaje

Postat 19 octombrie 2016 - 22:55

Doamnelor ,da-ti -mi o reteta d eplacinta de mere,ins avreau placinta de mere cum facea mama,cu aluat,cu mere rase si aluatul rulat,nu puse foile una peste alta ,ca la o prajitura.
 
Ce aluat imi recomandati,ca aici stau prost?


eu nu prea le am cu placintele, singra prajitura cu mere care imi place (numai calda) e a lui Emeril lagasse-apple coffee cake
http://emerils.com/1...own-sugar-glaze

#25
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.458 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 07:27

Ieri am fost home, asa ca am facut pentru pranz varza rosie calita, ciuperci la tigaie, pireu si gratar de porc.



#26
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 07:37

Doamnelor ,da-ti -mi o reteta d eplacinta de mere,ins avreau placinta de mere cum facea mama,cu aluat,cu mere rase si aluatul rulat,nu puse foile una peste alta ,ca la o prajitura.

 

Ce aluat imi recomandati,ca aici stau prost?

 

 

aluatul e foarte usor: 400grame faina, 200 grame unt, cam 100ml apa (nu o pui pe toata odata, cate putin sa vezi de cat are nevoie faina). eu pun si o lingura de otet - da fragezimea aluatului. amestecat totul, dat la rece, apoi intins in tava, merele deasupra, alt strat de aluat daca vrei, si la cuptor.



#27
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 08:06

aluatul e foarte usor: 400grame faina, 200 grame unt, cam 100ml apa (nu o pui pe toata odata, cate putin sa vezi de cat are nevoie faina). eu pun si o lingura de otet - da fragezimea aluatului. amestecat totul, dat la rece, apoi intins in tava, merele deasupra, alt strat de aluat daca vrei, si la cuptor.

    Rox,cred ca Dana vroia un aluat asemanator celui de placinta/paine care se ruleaza.

    Eu nu am facut asa pt ca am impresia ca va ramane crud la mijloc.Optez de obicei pt aluatul de strudel pe care il cumpar.



#28
valentinag

valentinag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.324 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 08:48

Eu mai fac foaia de placinta/strudel cu untura in loc de unt, o lingura zdravana de untura, o cana de lapte batut, un ou, sare si faina cat cuprinde...



#29
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:03

stai ca aia e foaie subtire, nu? sau cel putin la mine foaia de strudel e "subtire de citesti ziarul prin ea" :)



#30
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:22

aluatul e foarte usor: 400grame faina, 200 grame unt, cam 100ml apa (nu o pui pe toata odata, cate putin sa vezi de cat are nevoie faina). eu pun si o lingura de otet - da fragezimea aluatului. amestecat totul, dat la rece, apoi intins in tava, merele deasupra, alt strat de aluat daca vrei, si la cuptor.

Multumesc!

 

Si foaia asta o pot rula,adica pun merele pe foia intinsa si o rulez ca pe rulada?

 

Ca Dea a priceput ce vreau...vreau placinta de mere rulata,nu stratificata.




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -