Ieri am facut supa de pui cu taitei si fasole cu costita, am si azi. Plus o pizza mica diseara , la cererea copilei.
Ce gatim astazi?Cap.98
#21
Postat 18 octombrie 2016 - 15:57
#22
Postat 19 octombrie 2016 - 08:29
Dana, varza calita la mine e si dulce si acra! Vara fac cu dulce, iarna cu acra. La asta dulce pun multe rosii, si asa o acresc un pic, la aia acra pun bulion sau suc de rosii, ca e ea deja acra. Dar procedeul si aromele sunt aceleasi. La aia acra iarna, pun si cate o foaie de dafin.
Azi dupa cum am zis, fac pizza, maine niste cartofi prajiti cu niste carnati de plescoa
In weekend ne ducem la munte, nexam gatit!
Editat de valentinag, 19 octombrie 2016 - 08:29 .
#23
Postat 19 octombrie 2016 - 18:53
Doamnelor ,da-ti -mi o reteta d eplacinta de mere,ins avreau placinta de mere cum facea mama,cu aluat,cu mere rase si aluatul rulat,nu puse foile una peste alta ,ca la o prajitura.
Ce aluat imi recomandati,ca aici stau prost?
#24
Postat 19 octombrie 2016 - 22:55
Doamnelor ,da-ti -mi o reteta d eplacinta de mere,ins avreau placinta de mere cum facea mama,cu aluat,cu mere rase si aluatul rulat,nu puse foile una peste alta ,ca la o prajitura.
Ce aluat imi recomandati,ca aici stau prost?
eu nu prea le am cu placintele, singra prajitura cu mere care imi place (numai calda) e a lui Emeril lagasse-apple coffee cake
http://emerils.com/1...own-sugar-glaze
#25
Postat 20 octombrie 2016 - 07:27
Ieri am fost home, asa ca am facut pentru pranz varza rosie calita, ciuperci la tigaie, pireu si gratar de porc.
#26
Postat 20 octombrie 2016 - 07:37
Doamnelor ,da-ti -mi o reteta d eplacinta de mere,ins avreau placinta de mere cum facea mama,cu aluat,cu mere rase si aluatul rulat,nu puse foile una peste alta ,ca la o prajitura.
Ce aluat imi recomandati,ca aici stau prost?
aluatul e foarte usor: 400grame faina, 200 grame unt, cam 100ml apa (nu o pui pe toata odata, cate putin sa vezi de cat are nevoie faina). eu pun si o lingura de otet - da fragezimea aluatului. amestecat totul, dat la rece, apoi intins in tava, merele deasupra, alt strat de aluat daca vrei, si la cuptor.
#27
Postat 20 octombrie 2016 - 08:06
aluatul e foarte usor: 400grame faina, 200 grame unt, cam 100ml apa (nu o pui pe toata odata, cate putin sa vezi de cat are nevoie faina). eu pun si o lingura de otet - da fragezimea aluatului. amestecat totul, dat la rece, apoi intins in tava, merele deasupra, alt strat de aluat daca vrei, si la cuptor.
Rox,cred ca Dana vroia un aluat asemanator celui de placinta/paine care se ruleaza.
Eu nu am facut asa pt ca am impresia ca va ramane crud la mijloc.Optez de obicei pt aluatul de strudel pe care il cumpar.
#28
Postat 20 octombrie 2016 - 08:48
Eu mai fac foaia de placinta/strudel cu untura in loc de unt, o lingura zdravana de untura, o cana de lapte batut, un ou, sare si faina cat cuprinde...
#29
Postat 20 octombrie 2016 - 09:03
stai ca aia e foaie subtire, nu? sau cel putin la mine foaia de strudel e "subtire de citesti ziarul prin ea" :)
#30
Postat 20 octombrie 2016 - 09:22
aluatul e foarte usor: 400grame faina, 200 grame unt, cam 100ml apa (nu o pui pe toata odata, cate putin sa vezi de cat are nevoie faina). eu pun si o lingura de otet - da fragezimea aluatului. amestecat totul, dat la rece, apoi intins in tava, merele deasupra, alt strat de aluat daca vrei, si la cuptor.
Multumesc!
Si foaia asta o pot rula,adica pun merele pe foia intinsa si o rulez ca pe rulada?
Ca Dea a priceput ce vreau...vreau placinta de mere rulata,nu stratificata.