Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Ce gatim astazi?Cap.98


946 raspunsuri la acest subiect

#31
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:29

Dea are dreptate cu necoptul, deci nu trebuie sa o rulezi ca pe o rulada, ci ca un un strudel.



#32
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:30

nu, eu nu fac rulata, asta e pentru placinta intinsa in tava.



#33
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:32

    Rox,cred ca Dana vroia un aluat asemanator celui de placinta/paine care se ruleaza.

    Eu nu am facut asa pt ca am impresia ca va ramane crud la mijloc.Optez de obicei pt aluatul de strudel pe care il cumpar.

 

 

nici eu nu fac asa. adica fac strudelul doar cu foi de placinta (filo) cumparate.



#34
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:33

Dea are dreptate cu necoptul, deci nu trebuie sa o rulezi ca pe o rulada, ci ca un un strudel.

Adica asa mai lejer rulata sau cum?



#35
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:35

    Eu strudelul il fac din "aluat de foietaj" dar il mai intind putin pana isi dubleaza aria.Il fac ca un strudel nu ca rulada.Foile de placinta care se folosesc la strudel nu-mi plac...parca au gust de carton.

    Nu stiu daca reteta lui Rox e buna de rulat,fiind foaie frageda e posibil sa se rupa si sa se sfaramiteze chiar daca e rulata doar ca la un strudel.

    Bunica mea facea aluatul de placinta rulata cu putina drojdie si ceva ulei.Iesea buna cand o cocea in cuptorul de paine(cuptoarele alea taranesti)...in aragaz ramanea cruda la mijloc.



#36
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:40

La rulada, pui umplutura pe foaie, pe toata foaia si rulezi, la strudel pui umplutura la capat si rulezi. Foaia impraca umplutura,c are e numai la mijloc.



#37
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:41

Eu nu-s priceputa la prajituri,insa si eu cred ca reteta Roxanei nu e buna de rulat.

 

Am gasit o reteta ,apa,ulei,un pic de otet si faina.

 

Valentina reteta ta de aluat e tot asa de pus straturi,un rind de aluat ,apoi mere si iar aluat deasupra?



#38
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:43

La rulada, pui umplutura pe foaie, pe toata foaia si rulezi, la strudel pui umplutura la capat si rulezi. Foaia impraca umplutura,c are e numai la mijloc.

Am priceput!

 

Strudelul insa s eface cu aluat frantuzesc si eu nu am timp sa ma compluc.Iar ce gasesc in comert ,nu-mi place,ca se usuca si sare frate...e o corvada sa maninci un strudel.Stai cu aspiratorul linga tine [:-)))] [:-)))]



#39
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 09:53

Eu nu-s priceputa la prajituri,insa si eu cred ca reteta Roxanei nu e buna de rulat.

 

Am gasit o reteta ,apa,ulei,un pic de otet si faina.

 

 

 

 

eu am zis ca nu e pentru rulat.

 

dar care e diferenta intre reteta gasita de tine si cea postata de mine? ca untul se comporta la fel in acest aluat.



#40
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 20 octombrie 2016 - 10:22

O vecină făcea o plăcintă rulată cu o foaie care se întinde foarte subțire pe o față de masă de bumbac. Am găsit procedeul aici: Plăcintă rulată cu brânză. Iar aici Plăcinta rulată cu mere.




Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Trimestrul III - morfologie

    Ralu31031992
    - Astăzi, 13:54

  • saptamana 24-28 test glucoza

    Ralu31031992
    - Astăzi, 13:44

  • Prom Dress Dos And Don'ts to Steal The Spotlight

    Ozma123
    - Astăzi, 11:01

  • Vitaminele în sarcină 💊

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:38

  • Frățiorul

    Denisa1996
    - Astăzi, 07:04

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -