Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Jurnal de grasa”


195 raspunsuri la acest subiect

#21
ellinia

ellinia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.041 mesaje

Postat 13 ianuarie 2016 - 09:24

Si eu pe aici [:)] . Nu am chiar foarte multe kg in plus, insa suficiente cat sa ma deranjeze cand ma aplec sau cand vreau sa ma incalt [8)] , sau sa ma deranjeze estetic cand vreau sa ma imbrac cu ceva mai special. Cu dietele mi-am dat seama ca am o problema acum cativa ani, cand am realizat ca eram inscrisa pe la toate subiectele de slabit de la Femina, asa ca am disparut in peisaj, si le mai urmaresc fara sa-mi fac simtita prezenta.

 

Si la mine tot sedentarismul e de vina. Mai am unele scapari cand ma apuc de facut sport, dar nu reusesc sa fac constant. Asa ca se vede. Acum mi-am propus macar cinci kg. Aplic tactica pasilor marunti. Sportul l-am inceput iar de vreo doua zile, cu mancatul m-am mai potolit, desi tot se iveste cate vreun prilej sa mai gust din cate ceva. Nici petrecerile de dupa Sarbatori nu s-au terminat, inca, in fiecare wk gasesc cate vreo ocazie.

 

Acum vreo doi ani am avut o revelatie. Mi-am dat seama ca nu o sa mai am niciodata 55 de kg si ca e normal la varsta, inaltimea, structura mea osoasa, sa-mi arate mai mult cantarul. Si am invatat sa ma uit in oglinda mai atent, sa-mi placa formele mele, sa-mi dau seama ca sunt feminina, ca sunt frumoasa. Si am invatat sa ma iubesc pe mine, indiferent cat imi arata cantarul. Si de atunci cam totul s-a schimbat, am mai multa incredere in mine, asa mai pufoasa cum sunt. Asa ca mai mult imi place de mine acum, mai voluptoasa si mai increzatoare decat atunci cand ma chinuiam pentru fiecare gram si faceam cate o tragedie pentru fiecare centimetru in plus. Tot de acum doi ani mi-am schimbat garderoba, cam total. Si ala a fost un moment greu. Dar am trecut peste. La fel iti doresc si tie.



#22
Nana01

Nana01

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 435 mesaje

Postat 13 ianuarie 2016 - 09:54

Buna dimineata. Incep de azi! Gata, diseara merg la sport.

M-am gandit sa scriu si aici regulile pe care mi le-am propus pentru schimbarea regimului de viata.

1. Dimineata voi manca aproape orice. Inclusiv paine, pe saturate.

2. Elimin dulciurile, fainoasele, prajelile.

3. Mananc fructe in prima parte a zilei - de preferinta in jurul orei 11, ca gustare, sa nu le amestec cu alte alimente.

4. Evit combinatia carne-cartofi. Voi inlocui cartofii cu legume. Le ador, oricum.

5. Nu mai mananc dupa ora 6 seara.

6. Daca crap de pofta, mananc ciocolata neagra. Sau fructe, chiar daca e dupa masa.

7. Nu fac un caz din eventualele derapaje. Aici am gresit de multe ori: imi propuneam o dieta mult prea stricta, eram evident frustrata, si la prima incalcare a regulilor, renuntam. Ziceam ca am esuat. Daca se va intampla sa mananc seara tarziu uneori, sau daca voi manca o prajitura / inghetata din diverse motive, a doua zi o voi lua de la capat cu regulile. Am invatat ca ceea ce conteaza este rutina, si nu exceptia.

8. Voi bea mult mai multa apa, mai ales cand nu imi este sete. Am o problema cu asta.

9. Voi pastra distanta intre mese / gustari, cel putin 2/3 ore.

In esenta, voi incerca sa respect micul dejun consistent in jurul orei 7, gustarea (fructe) la 11, pranzul la 14 (orice, dar respectand regulile de mai sus), o alta gustare in jur de 16 (iaurt, sau felii de branza, sau carne, sau seminte) si cina la 18.

Cam asta mi-am propus. Dupa cum am mai zis, cu teoria stau bine. Sa vad daca o voi si putea aplica.

 

Si... dupa masa ma intalnesc cu Bebe! Revin cu impresii. Multumesc din suflet pentru sustinere! Conteaza mult!



#23
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 13 ianuarie 2016 - 10:40

Bafta cu Bebe. Cred ca e cea mai buna decizie luata. Cateodata ai nevoie de un profesionist si un ajutor din afara sa te focusezi.



#24
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.241 mesaje

Postat 13 ianuarie 2016 - 11:59

Hai, Nana ! ai sa reusesti !

 

La lista ta "to do and not to do" mai aduga una : nu bea alcool.

Depinde de organism, insa alcoolul ingrasa in general.

 

(cel putin la mine, doua pahare de vin baute in week-end se transforma in 300g in  plus peste 2 zile si care nu mai vor sa plece, si asta e automat, chiar daca e champanie, vin, bere, o tuica; liqueur dulce nu beau si nici alte minuni)



#25
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 13 ianuarie 2016 - 12:01

Care kg ai?
Eu sunt genul Care nu poate tine o dieta, nu am avut nevoie decat o data, pt a da jos 4 kg dar singura pe care am reusit sa o tin mai mult de jumatate de zzi a fost cea cu numaratul caloriilor. Ca psihic nu e nici o constrangere alimentara, poti manca si pizza si ciocolata doar ca nu una intreaga ci jumatate sau un sfert sau cum iti imparti. Incet incet am reusit sa mananc sanatos, in loc de 200 de calorii din gogoasa am preferat 200 din fructe. Nu mancam o pizza, mai degraba mancam o salata si jumatate de pizza. Am slabit intr-un final 7 kg dar nu mi-a placut pt ca eram slaba si atat, fatty skinny se numeste parca :))) . Am inceput iarasi cu sportul si s-a remediat.



Mama mea avea aceeasi problema ca tine. Yoyo, tinea regim, slabea, iarasi se ingrasa. Si asta de cand aveam vreo 12 ani, ca pana atunci a avut o greutate normala. Dar manca compulsiv.
In sfarsit a reusit sa ajunga la vreo 80 de kg, de la peste 120. Cum? 2 ore pe zi plimbare si mancat normal. Nu mult cantitativ, somon, legume, orez.
Fa-ti un plan si cauta ceva activitate fizzica unde sa vrei sa participi sau macar plimba-te

#26
dulcetica

dulcetica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.232 mesaje

Postat 13 ianuarie 2016 - 12:34

Buna!

Intru si eu in club!

Incepem de azi sa declaram cit avem si saptaminal cit am dat jos? Nu mai e nici un grup de sustinere,asa ca incepem noi doua? Daca vrei sa ramina doar jurnal personal , sa spui.

Eu am 66kg/1.58m. De profesie ballerina. [:-)))]

Miercurea viitoare declaram cit am dat jos?

Azi fac si eu sport acasa, gindindu-ma la BB si nu mai maninc nimic aiurea. In principiu o sa tin ceva combinat intre montignac cu postul intermittent 5:2.

Am si eu tentatia sa cedez ,moment in care maninc compulsiv si as vrea ca de la abatere sa revin miraculos pe calea cea dreapta.

  Terminati-o cu operatiile!

Pup si succes!



#27
Miriluta

Miriluta

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.272 mesaje

Postat 14 ianuarie 2016 - 00:21

Ma inscriu si eu in grupul de grasane [vampa] . Am slabit 18kg in ultimii 3 ani, 6kg le-am pus la loc insa le dau eu jos cu siguranta. Eu am slabit cu Weight Watchers - nu sunt suficient de disciplinata sa ma tin de alte diete si atunci cand sunt stresata as manca si frigiderul cu tot cu usa (mor de ciuda pe chiloadele care se plang ca nu mananaca cand sunt stresate-vreua si eu!!!!!!)

Si eu sunt prea ocupata pentru sport insa am constatat ca jogginul ma ajuta sa ma rlaxez, deci nu ma duc sa alerg ca sa slabesc ci doar ca sa fiu cu mine si cu gandurile mele (nu ascult nici muzica cand alerg). Incerc sa alerg de 3-4 ori pe saptamana. 



#28
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 14 ianuarie 2016 - 00:26

Cum a fost cu Bebe? 

Asa obosita ca nu ne spui si noua, eu una abia aștept sa ne povestești. ..bine, imaginându-mi ca a fost minunat, ai gasit exact ce trebuia,  o sa fie usor... asa, totul pozitiv!!



#29
Nana01

Nana01

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 435 mesaje

Postat 14 ianuarie 2016 - 08:02

Aici sunt, aici sunt! 

Andaghe, m-ai ginit. Am fost asa de obosita aseara incat nu am putut sa scriu, si nu e o figura de stil, efectiv imi tremurau degetele pe taste. 

Dar doamne ce bine a fost...

Bebe asta e un fost culturist cu premii pe la concursuri, mi-a facut o impresie buna. Chiar buna. Baiat frumusel de altfel si cu bun simt, pare sa stie ce spune si destul de echilibrat. Un pic mi-a fost teama sa nu fie ca aia care, din exces de zel, adopta stilul ala american motivational "hai, ca poti, you can do it, toata lumea mainile in aeeeer". Nu, e calm baiatul. Si mi-a mai fost "teama" de ceva; pozele lui de pe fb sunt foaaaarte faine, cu muschi conturati artistic, cu tot ce vrei. Ma gandeam ce dezamagita as fi sa aiba, in compensatie, vreun metru cincizeci, asa, ca pentru un Bebe. N-are, e numa' bun, ramane. Glumesc, da?

Deci. 

Am facut un prim antrenament de "getting to know each other", am lucrat cam toate gupele de muschi mari fara sa insistam asupra uneia anume. Zice, si are dreptate, ca trebuie sa stie care sunt limitele mele si de unde pornim si cat de tare sa insiste. Fain, mi-a placut asta. A adecvat exercitiile pentru genunchiul meu cu ligamentul intins, pentru hernia de disc si pentru spondiloza proaspat diagnosticata. Mi-a corectat pozitiile, mi-a recomandat variante mai usoare / mai grele,  am stabilit program. Voi merge de trei ori pe saptamana. 

Mi-a mai dat niste liste cu alimente si numarul lor de calorii si, de asemenea, o sugestie de meniu cica "dieta metabolica" - n-am auzit de asta. Este pe zile, pentru trei saptamani care se repeta si este absolut rezonabila si in concordanta cu convingerile mele despre ce trebuie sa contina o dieta sanatoasa. Marea mea problema e ca nu voi reusi sa gatesc acele feluri de mancare in fiecare zi, asa ca voi adapta. Voi aplica principiile de baza si, in combinatie cu sportul, nu am cum sa nu am rezultate. Zic eu.

Mi-a dat exemple de succes din activitatea lui, pe una dintre 'eleve' o cunosc personal, o mamica a trei copii care a pornit de la 96 de kilograme si, cu sport, masaj  si regim de viata sanatos, a ajuns in 10-11 luni la 67 de kilograme. Da, se poate. Asta trebuie sa-mi bag in cap, si mai ales ca depinde de mine ca sa se poata.

Ma bucur ca se alatura si alte grase - nu va suparati ca va spun asa, nu? Eu, una, m-am saturat de alintaturi :) Hai ca ne motivam reciproc si la vara etalam o super silueta. 

Da, alcoolul categoric nu are ce cauta in lista. Noroc ca nu beau decat ocazional. Ba, sa nu mint, vara trecuta am facut o obsesie bolnava pentru cidrul Strongbow. Pe canicula aia, era o mana cereasca; beam in fiecare zi o sticla (si o data, pacalita de gustul de suc, am uitat ca are, totusi, alcool, si m-am urcat la volan. Am realizat in mijlocul unei intersectii si, in ciuda caldurii de afara, am inghetat). 

Pfuai, am incercat sa scriu cate kile am, dar nu pot. Nu pot, nici macar sub anonimat. Secretul asta e mai ceva ca documentele clasificate de la Nasa. Cifra unitatilor e ok, dar aia a zecilor (ca la sute n-am ajuns, thank God) imi da fiori. 

Dar promit sa raportez cat slabesc. 



#30
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 14 ianuarie 2016 - 09:07

bun inceput. sa te tot tii de el. imi si place de Bebe asta al tau, desi eram cam circumspecta la inceput. ar trebui sa imi gasesc si eu unul.. dar timp.. de unde timp???




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Ieri, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -