Care sunt criteriile de alegere a unei jucarii?

  • Trimis de Anda08
  • 11 aprilie 2013, 13:59:54 EEST
  • 4.733 vizualizari
Trimite Denunta

Gasirea jucariei potrivite pentru un copil (mai ales pentru unul mic, sub 5 ani) poate fi o sarcina dificila. Ce trebuie sa faci?

Cum pot gasi jucaria perfecta pentru acest copil? Iata provocarea fiecarui parinte sau persoane care trebuie sa ofere cadouri micutilor. O jucarie care este distractiva pentru el, stimuleaza dezvoltarea copilului si se potriveste varstei si abilitatilor sale...

Fiti atenti la varsta marcata pe ambalajul jucariei!

 

Este, desigur, important sa stiti ce-i place copilului, dar este chiar mai important sa se ia in considerare varsta sa in procesul de alegere.

Ca o regula generala, o jucarie buna este una cu care copilul se joaca in mod activ. Una care ii pune la incercare abilitatile pe care le poseda la acea varsta. In cazul in care jucaria "se joaca singura", copilul isi va pierde repede interesul. Daca este prea sofisticata sau greu de manevrat, il va frustra. Si daca este prea simpla, pur si simplu il va plictisi. Acesta este motivul pentru care varsta marcata pe ambalaj este un ghid important atunci cand cumparati jucarii.

Observati copilul jucandu-se!

Observand cu ce tip de jucarie ii place sa se joace si care ii capteaza cel mai mult interesul, va veti face o idee de ce jucarie sa alegeti. Pe masura ce copilul creste, felul lui de a se juca va deveni mult mai sofisticat. O jucarie noua ar trebui sa corespunda, prin urmare, interesului copilului si etapei lui de dezvoltare.