DESPRE LEGO® DUPLO®

Caramizile LEGO DUPLO: de 2 ori mai mari, la fel de distractive!

LEGO® DUPLO® reprezinta o colectie de jucarii de constructie pentru prescolari între 18 luni si 5 ani, cu mâini mici si imaginatie mare.

Marca de jucarii LEGO DUPLO a fost creata in 1969 si face parte din portofoliul de produse al companiei LEGO Group, creatoarea emblematicei caramidute LEGO. Ideea din spatele inventarii caramizii LEGO DUPLO a fost simpla: copiilor mici le e de obicei greu sa construiasca folosind caramizile standard LEGO. Asa ca, pentru a permite si mainilor micute sa realizeze creatii mari, s-au inventat caramizile DUPLO- de doua ori mai mari decât caramizile standard LEGO (DUPLO = DUBLU).

Inca de la inceput, cuvintele cheie pentru marca DUPLO au fost: distractie, dezvoltare si siguranta.

Astazi, LEGO DUPLO reprezinta una dintre cele mai cunoscute jucarii adresate prescolarilor si gama contine o varietate mare de produse - de la caramizi „vrac” pentru constructii creative pana la seturi tematice cu minifigurine, anumale si vehicule, perfecte pentru jocul de roluri.

Calitatea si siguranta produselor in compania LEGO

In LEGO Group ne dorim sa inspiram constructorii de maine si, ca o companie producatoare de jucarii, avem datoria de a ne asigura ca jucariile noastre sunt sigure pentru copii si pentru parinti.

LEGO impune standarde inalte de siguranta a jucariilor. Caramizile, figurinele si animalele LEGO DUPLO trebuie sa indeplineasca cerinte foarte stricte pentru a fi aprobate. Jucariile sunt vandute in intreaga lume, prin urmare ele sunt supuse la cele mai dure teste in laboratorul LEGO. In cazul in care jucaria nu trece testul, modelul respectiv este modificat sau anulat.

Jucariile LEGO DUPLO - de la teste la incredere absoluta

Stiati ca o caramida LEGO DUPLO poate rezista la o presiune de 15 KG? Sau ca o cutie de depozitare LEGO DUPLO este gandita sa nu se sparga daca un copil se urca pe ea?

In laborator, caramizile LEGO sunt testate de catre diverse masini in conditii controlate. De exemplu, o jucarie trebuie sa reziste la caderea de la mare inaltime fara sa se rupa sau sa formeze margini ascutite care ar putea sa taie copilul. De asemenea, capul figurinei LEGO DUPLO trebuie sa nu poata fi indepartat chiar daca este tras cu mare forta.

Ne asiguram ca fiecare produs trece urmatoarele teste: de muscare, de tragere, de presiune si de calcare.

Test de muscare: toate caramizile si elementele LEGO DUPLO trebuie sa treaca un test de muscatura, echivalent cu o presiune de 22,5 kg. Fluierele si alte jucarii care sunt folosite cu gura trebuie sa reziste la o presiune de cel putin 50 kg fara sa se rupa.

Test de tragere: toate caramizile si elementele LEGO DUPLO ce includ o zona de care copilul poate apuca cel putin cu degetul mare si aratatorul trebuie sa fie testate prin tragere. Piesa trebuie sa reziste la o forta de tragere de 10 kg.

Test de presiune: caramizile si elementele LEGO DUPLO sunt supuse unei presiuni de 15 kg. Ele nu trebuie sa se rupa sau sa formeze bucati mici si colturi ascutite.

Test de calcare: elementele pe care copilul poate calca sau sta, sunt testate sa reziste unei presiuni de 50 kg fara sa se rupa sau sa se sparga.