Imitarea

  • Trimis de Anda08
  • 25 octombrie 2013, 09:49:45 EEST
  • 1.502 vizualizari
Trimite Denunta

Prima metodă pe care o folosesc copiii pentru a înţelege lumea din jur este să imitarea celorlalți. Înainte de a-şi crea propriile lucruri, se inspiră de la lucrurile din jur. Acelaşi lucru se aplică seturilor LEGO® DUPLO®.


Construiți un model care să inspire
Construiți un obiect pe care copilul dumneavoastră să îl copieze. Cu cât copilul este mai mare, cu atât mai complicate pot fi piesele şi tiparele pe care le folosiți. Construiți obiecte (o floare, o casă) sau pur şi simplu folosiţi diverse forme şi culori.

Ajutaţi-vă copilul
Copilul dumneavoastră trebuie să copieze obiectul respectiv şi să construiască unul identic sau asemănător. Este posibil ca copiii mai mici să aibă nevoie de ajutor la început, dar nu vă fie teamă şi lăsaţi-i să îşi folosească imaginaţia. Veţi fi surprinşi de soluţiile pe care le vor inventa.

Numărat şi memorat
Pentru ca acest joc să dureze cât mai mult, modificaţi-l astfel încât să se muleze pe vârsta şi abilitățile copilului dumneavoastră. Copiii mai mari pot număra toate piesele folosite. De asemenea, le puteţi arăta doar puţin modelul care trebuie reprodus şi apoi încurajaţi-i să îl creeze din memorie.