Cum alegeți jucăria potrivită?

  • Trimis de Anda08
  • 19 septembrie 2013, 14:11:45 EEST
  • 2.027 vizualizari
Trimite Denunta

Fiecare jucărie ar trebui să fie amuzantă pentru copii, dar în acelaşi timp trebuie să ajute și la dezvoltarea lor. Seturile LEGO® DUPLO® sunt marcate cu un simbol care indică grupa de vârstă adecvată, ceea ce vă ajută în alegerea jucăriilor. Ce alte principii trebuie să luați în consideraţie atunci când alegeţi o jucărie?

În primul rând, trebuie să fiţi atenţi la modul în care copilul dumneavoastră se joacă. Astfel, vă veți forma o părere despre alegerea pe care trebuie să o faceți; pe măsură ce cresc, copiii vor jocuri din ce în ce mai interesante.

18-24 luni – descoperă universul înconjurător
La această vârstă, jocurile îi ajută să descopere lumea. Orice obiect care se deschide sau se închide, are mânere, butoane, poate fi construit sau emite sunete este interesant şi minunat. Acest aspect trebuie să se regăsească în alegerea jucăriilor:

- Cărţi 3D în relief,
- Cărămizi/cuburi de construit,
- Jucării cu părţi mobile şi/sau mânere.2-3 ani – încearcă să imite
La doi ani, copiii încep să imite şi să copieze tot ce văd în jur. Jocurile care îi determină să reprezinte o persoană sau un obiect şi folosirea următoarelor jucării sunt tipice pentru această grupă de vârstă:

- Costume,
- Păpuşi şi animale,
- Clădiri şi maşini,
- Seturi, cărămizi de construit şi jocuri de puzzle.


 
Seturile de construit şi jocurile de puzzle  ajută copiii să îşi dezvolte abilităţile de rezolvare a problemelor.

3-4 ani – îşi folosesc imaginaţia
Pe măsură ce imaginaţia se dezvoltă, copiii devin tot mai creativi şi îşi construiesc propriul univers. Băieţeii sunt cavaleri, fetiţele vor să fie prinţese. Jucăriile trebuie să urmeze această linie.

                      

4-5 ani – colaborează
Creativitatea naturală a copilului dumneavoastră atinge apogeul. Copiii realizează la nesfîrşit desene, clădiri şi obiecte din plastilină. De asemenea, încep să manifeste interes față de numere şi litere, care reprezintă un întreg univers nou ce aşteaptă să fie explorat.

Seturile LEGO® DUPLO® sunt deosebit de utile în această perioadă, deoarece copiii pot număra cărămizile sau pot folosi seturile speciale de numărat care le dezvoltă imaginaţia şi gândirea logică.

Citatul 1: Jucăriile trebuie să corespundă întotdeauna intereselor copiilor.
Citatul 2: Jucăriile prea complicate au tendinţa de a frustra copiii şi nu de a-i amuza. Pe de altă parte, jucăriile simple nu contribuie la dezvoltarea lor. Iar jucăriile care fac totul singure încetează să mai fie interesante înainte ca respectivul copil să exploreze tot ceea ce are ea de oferit.

Articole asemănătoare:
Prin ochii unui copil – cum văd copiii universul înconjurător?