Bine ați venit în locul de joacă digital

  • Trimis de Anda08
  • 24 iulie 2013, 11:33:08 EEST
  • 1.896 vizualizari
Trimite Denunta

Ştiaţi că în prezent mai mult de jumătate din preşcolari folosesc frecvent tableta sau smartphone-ul? La fel ca părinţii lor, copiii iubesc noile dispozitive. Aparatele mobile au trecut în lumea jocurilor.

Ar trebui să vă faceţi griji atunci când copiii dumneavoastră preşcolari vă cer iPad-ul? Desigur, părerile sunt împărţite, dar ajută să ştim de ce copiii sunt fascinaţi de aparatura mobilă şi ce pot câştiga din folosirea acesteia.

 

Copiii de vârste fragede folosesc aplicaţii şi jocuri pentru dispozitivele portabile ca un mod de explorare: “Ce se întâmplă când apăs aici? Cum ajung de aici acolo?”. O aplicaţie bine dezvoltată invită copilul să exploreze şi să investigheze într-un antrenant univers creat de joc şi îi permite să facă aceste lucruri în propriul lui ritm.

 

Beneficiile acestui tip de joc digital sunt clare: se rezolvă problemele de învăţare, se dezvoltă vocabularul şi învață cum să fie insistenți.  În plus vor deveni experţi în folosirea acestor dispozitive.

 

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că jocul este sigur este de a testa aplicaţia dumneavoastră. Este aplicaţia adecvată vârstei copilului? Oferă un mediu închis de joacă? Are reclame sau trimiteri spre alte jocuri? Acestea sunt câteva din lucrurile care trebuie făcute înainte de a lăsa copilul să se joace pe smartphone-ul sau tableta dumneavoastră de unul singur.

 

LEGO DUPLO oferă o gamă largă de aplicaţii pentru copii cu vârste între 2-5 ani. Toate au la bază teme DUPLO şi sunt create pentru a oferi un mediu sigur de joacă, fără reclame sau legături externe. Aplicaţiile DUPLO sunt 100% gratuite. Le găsiţi în iTunes sau DUPLO.LEGO.com