Cărămizile construiesc încrederea

  • Trimis de Anda08
  • 17 iunie 2013, 13:20:42 EEST
  • 1.633 vizualizari
Trimite Denunta

“Uite ce am făcut!” Faptul că ai realizat ceva și te simți mândru de asta este cel mai puternic impuls de încredere care există. Cu cărămizile potrivite, puteți contribui la consolidarea încrederii copilului dumneavoastră.

Cercetările au demonstrat că acei copii care sunt încurajați să își folosească imaginația și să se exprime în mod creative vor deveni indivizi puternici și descurcăreți.

 

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să vă trimiteți copilul la școala de arte la 3 ani. Creativitatea și încrederea pot fi ușor cultivate și dezvoltate în viața de zi cu zi.

 

Joc cu final deschis

Unul din cele mai bune moduri de a vă ajuta copilul să își consolideze încrederea este prin a-i oferi jucării care îi pun imaginația la contribuție și oferă experiența unui joc cu final deschis.

 

Ca adulți, nu ne este întotdeauna ușor să găsim o astfel de jucărie. Dar gândiți-vă că “mai puțin este mai mult”. Există un motiv pentru care un simplu set de vopsele sau o cutie cu cărămizi este valoros pentru copii:  le permite să se joace și să creeze tot ce vor ei.

 

Fii creativ cu LEGO® DUPLO®

Cărămizile LEGO® DUPLO® sunt unele din jucăriile care pun la încercare imaginația, stimulează creativitatea și sporesc încrederea tuturor copiilor. Cu cărămizile DUPLO, copilul dumneavoastră poate construi orice își imaginează, inclusiv animale, case, castele, propriile creații, etc.

 

Deoarece cu cărămizile DUPLO se pot construi având mâinile mici, ele permit copiilor dumneavoastră să fie creativi de la o vârstă fragedă. Iar diferitele moduri de a combina cărămizile și de a le pune în creații mari asigură faptul că copilul dumneavoastră va fi interesat și va continua să își dezvolte creativitate timp îndelungat. Pe scurt, cu cărămizile DUPLO, copilul dumneavoastră își poate construi primul turn ca și copil mic și poate să își creeze castelul de vis ca pre-școlar.

 

Sporirea încrederii

Deci, cum ajută construcția de turnuri și de castele cu cărămizile DUPLO pe copilul dumneavoastră să fie mai încrezător?

 

Puteți vedea acest lucru prin observație. Privirea intens concentrată atunci când copilul dumneavoastră pune cărămizile una peste cealaltă. Uimirea tăcută atunci când turnul stă drept. ”Am reușit...” Sau când preșcolarul dumneavoastră vă strigă din sufragerie: “Uite, mama! Am construit o casă mare. Strigă-l pe tata!”

 

Faptul că a reușit să creeze un model de unul singur dă copilului dumneavoastră un sentiment de mare mândrie. La rândul său, acest lucru sporește încrederea și stima de sine.

 

Ceea ce ne aduce înapoi la speranța fiecărui părinte de a crește copii puternici și inventivi. Din fericire, copilul dumneavoastră nu vede la fel. El crede că este amuzant de a crea lucruri. Dar dacă dați copilului dumneavoastră cărămizi pentru a avea succes în a crea, îl veți ajuta să crească într-un individ încrezător.

 

 

Aflați mai multe informații despre jocul creativ și LEGO DUPLO la DUPLO.LEGO.com