Cum sa construiesti o colectie buna de jucarii

  • Trimis de Anda08
  • 24 mai 2013, 10:21:17 EEST
  • 4.631 vizualizari
Trimite Denunta

Nu este o sarcina usoara sa gasiti jucaria potrivita pentru copilul dumneavoastra. Pentru ca jucariile nu trebuie sa fie doar distractive la joc. Ele trebuie sa fie si potrivite pentru varsta copilului, sa ii stimuleze dezvoltarea si sa tina mai mult de cateva luni. Ce e de facut?

Alegerea jucariei potrivite se aseamana mult cu petirea. Desigur, trebuie sa cunoasteti preferintele si interesele copilului dumneavoastra. Dar mai important este sa luati in considerare varsta.                                                   Ca regula de aur, o jucarie buna este una care il face pe copilul dumneavoastra sa se joace in mod activ cu ea. Una care provoaca copilul dumneavoastra la nivelul lui actual de dezvoltare. Daca jucaria face totul, atunci copilul dumneavoastra isi va pierde rapid interesul. Daca este prea sofisticata sau dificil de manevrat, il va frustra. Si daca e prea simpla, il va plictisi pur si simplu. De aceea, varsta marcata pe cutie este un ghid extrem de important atunci cand cumparati jucarii.

Atunci cand copilul dumneavoastra are in jur de 1½ ani, este foarte interesat sa exploreze lumea. Orice se deschide si se inchide, are manere si intrerupatoare si scoate sunete este extreme de interesant. Jucariile cu piese interconectate, jucarii pop-up, sortarea jucariilor, a masinutelor etc. il vor tine pe copilul dumneavoastra ocupat pentru mult timp.

Noile seturi de jucarii LEGO® DUPLO® pentru copii mici reprezinta un loc bun de a incepe colectia de jucarii ale copilului dumneavoastra. Cu caramizi DUPLO foarte mari, elemente amuzante si decoratiuni, culori vii si prietenoase, seturile pentru copii sunt concepute pentru a-i permite copilului dumneavoastra sa exploreze, sa se joace si sa creeze pe cont propriu. Jucaria perfecta de care sa iti placa, nu de care sa fii prea matur pentru a te juca.

Vedeti mai multe pe DUPLO.LEGO.com