Postat 30 septembrie 2004 - 13:20
V-am citit povestile si nu pot sa nu ma gandesc cat de urat a fost si pentru mine. Pe scurt, cand eu eram gravida, el s-a cuplat cu alta, iubita celui mai bun prieten al sau. Nu am stiut nimic. M-a mintit luni in sir. Abia nascusem si el a plecat chipurile in delegatie, ulterior am aflat ca era cu respectiva la mare... La un moment dat, mi-am dat seama ca ceva nu e OK intre noi si l-am intrebat ce se intampla, daca e vorba despre altcineva... Raspunsul lui a fost ca nu, ca nu e vorba despre nimeni altcineva, dar ca pur si simplu nu mai simte nimic pentru mine. Asta dupa ce cu numai o saptamana inainte imi spunea ca sunt iubirea vietii lui. Adevarul l-am aflat intr-un mod absolut oribil... Tata, care lucreaza la o agentie de detectivi particulari, a primit un telefon de la fostul cel mai bun prieten al ex-sotului si a facut o investigatie. Asa ca m-am trezit cu un dosar in fata... N-am crezut nici atunci, n-am vrut sa cred si n-am putut. Cata avea trei luni. In aceste trei luni, nu stiu daca fostul a stat acasa in total o saptamana, adunate toate orele si minutele. "Delegatiile" lui veneau una dupa alta. Dupa circul care a avut loc acasa la ai mei, am mers cu el intr-un bar si l-am intrebat daca e adevarat sau nu. Cum eu nu puteam sa cred asa ceva si nu acceptam, l-am crezut !!! Culmea ! Oricum, dupa acel scandal, fostul sot mi-a zis ca din clipa aceea eu raman la ai mei si mai vedem ce se va intampla. Si ce s-a intamplat ? La o saptamana dupa, am primit un telefon de la o prietena si am aflat ca respectiva se si mutase cu el ! In clipa aia, am pus mana pe telefon si dupa o ora de discutii in care am fost facuta nebuna si paranoica am gasit modalitatea de a-l face sa recunoasca. Era adevarart ! Am luptat si am tras foarte mult de el. Revelionul l-am facut impreuna, departe de Bucuresti si totul a fost superb. La intoarcere, ( stateam separat ) el iar s-a distantat de mine. Se reintorsese la respectiva. Am luptat si am luptat ca de Paste ( cand m-am mutat in apartamentul meu, pe care l-am cumparat cu ajutorul alor mei ) s-a mutat cu mine. Am petrecut 3 zile foarte frumoase. Mi-a dat inapoi inelul de logodna, si-a pus la loc verigheta pe mana, au urmat declaratii, promisiuni, juraminte din partea lui. Miercuri, la trei zile dupa, pleaca din nou in delegatie. S-a intors in loc de vineri duminica, spunandu-mi tot felul de minciuni la telefon. La intoarcere, abia am zarit ca nu avea verigheta pe mana si i-am spus: arata-mi mana ta ! In clipa aia, si-a dat seama si, un gest infantil, a fugit spre baie, zicand ca are o nevoie urgenta. L-am oprit si aproape ca l-am tinut in loc cu forta, Nu m-am inselat, nu avea verigheta. Atunci am rabufnit si s-a terminat totul. Am divortat. El a "divortat" si de copil, nu vine s-o vada, nu-i pasa... nici macar obligatia legala nu si-o indeplineste. Am plans luni intregi, am slabit enorm, uneori nici macar pentru Catalina nu puteam zambi. Am trecut de la iubire la ura si acum sper la indiferenta. Acum, au trecut cateva luni si m-am detasat de toate astea. Incerc sa-mi vad de viata mea si sa fac ceva. Insa cea mai mare problema e alta. Nu pot sa am incredere in nimeni, tot ce spune oricine mi se pare o minciuna. Cum poti sa-ti recapeti increderea in oameni ? Chiar si la modul general... Dupa ce ani de zile ai avut incredere oarba in cel de langa tine, iar el te-a mintit intr-un mod de nedescris, inimaginabil... Cum sa treci peste aceste lucruri ? Aici ma impiedic acum...
Stiu ca o sa vina vremea cand o sa inceapa intrebarile din partea Catalinei. Unde e tata ? Ce o sa-i spun ? Nici eu nu stiu, dupa ce l-am vazut cum se batea cu pumnii in piept ca va avea o fetita si ca o sa darame muntii pentru ea. Sau, poate, si mai rau... De ce nu e tata cu noi ? Ce sa-i spun ? Ca si-a dorit-o imens si brusc nu i-a mai pasat ? Care e raspunsul ? Poate ca doar timpul. Timpul si fiecare clipa ne vor arata cum sa procedam sau ce sa spunem.
Ioana & Maria Catalina