Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamica de mai-iunie (38)


144 raspunsuri la acest subiect

#121
Iulia P.

Iulia P.

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 301 mesaje

Postat 03 mai 2004 - 19:53

Christina, wow, esti curajoasa, daca vrei sa mergi in saptamana 38 de la Ottawa pana la Montreal. Nu sunt decat doua ore de drum, dar eu nu as avea acest curaj... Si soacra mea va sosi in vizita la noi la inceputul lunii iulie. Din nefericire, ea aterizeaza la Toronto, deci sotul meu va fi cel care se va duce sa o ia de la aeroport. Iulia P. si bebe Thomas (34 saptamani)

#122
monet

monet

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 291 mesaje

Postat 03 mai 2004 - 19:56

dragelor, voi sinteti in 'febra' pregatirii pentru marea intilnire - si nu pot decit sa ma rog pentru voi s-aveti ingerii dragi linga voi sa v-ajute cind o sa fie un piculet greu sa treceti repede peste! si totul a fi bine!! o sa fie un moment unic, o sa vedeti, care va trece tare repede..... aproape c-o sa va doriti sa tina mai mult:). nu va speriati, maria , tu, de faptul ca n-o sa sti sa-l impingi pe bebe - aia-i ultima faza si-i cea mai faina. fiti hotarite ca vreti sa-l scoateti pe bebe afara cit se poate de repede, urmati sfatul asistentei/doctorului/ cine-i linga voi si va fi usor si bine. asta va doresc, va tin pumnii. iar cu grijila "cind-cind", "poate-poate", lasati mama natura sa-si urmeze cursul si cind a fi, a fi! inca o data, sa porniti spre spital cu mare incredere ca PUTETI! fiti hotarite si puternice! personal, eu traiesc cea mai grea faza din toata 'afacerea bebe':) - sarcina pentru mine a fost extrem de usor de dus, fara complicatii, fara nimic. nasterea a fost si ea usoara, zic eu uitindu-ma in spate. dar astea 10 zile de cind e bebe la lumina, pot sa spun ca sint mahmura de ne-somn, sint habauca de luat bebe la tzitza, sfircurile mi-s plate, laptele nu vine in tromba, trebuie sa suplimentez cu furtunel si liei ii e mai greu sa apuce tzitzu (care si-asa ii prostanac, saracu':)), ne luptam uneori minute si e o frustrare de partea amindurora (eu si fata).....of, of. de-abia astept sa vina laptele siroaie (mi-au spus ca vine-vine, dar numai la cam 3 saptamini se instaleaza puternic. ce mult mai e pina atunci!!!). de-abia stept sa-i pot da cite un alaptat cu sticluta (tati poa' sa faca) -abia dupa ce tzitza e perfect 'instalata'! si sa-i pot si pune cite o suzeta in gurita cind plinge copila ca orice prunc mic........ asa ca, dupa mine, aici e greul. nu ar trebui sa fie asa, eu sint o exceptie (care nu intareste nici o regula!!!), ca de obicei, mamicile au sinii bine inzestrati cu sfircuri meseriase (nu ca mine, finute si vai-si-amar!!:)) si alaptatul e un deliciu, nu un supliciu.............. na, hai, ca asta nu-i 'plingoiala', vroiam doar sa impart cu voi citeva din simtirile foarte primitive ale mele in zilele si noptile astea (azi noapte am plins, am zis ca renunt la alaptatul la sin, ca nu reuseam s-o fac pe lia sa doarma, tot mai vroia tzitzi, dar se punea (cu chiu, cu vai, din partea mea) si numai molfaia, fara sa inghita laptic (care vine, da' cu picatura). deci, ma folosea ca suzeta!!!!) kilograme date jos: 7.5 din totalul de 18.5 mai am 11 de dat jos, oi vedea..... nu prea mi-i foame, ca mai mult mi-e somn si de-aia nu ma pot gindi la mincare, da' ma fortez sa maninc. de baut, beau multe lichide. jumate ma fortez:). va pup, ca trebe s-o pregatesc pe lia de papa. mai vin eu cind apuc. va sarut si va string la piept si ma gindesc la fiecare din voi!!! mona si lia.

#123
Irinel

Irinel

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 602 mesaje

Postat 03 mai 2004 - 20:15

Mona, draguta de tine, nu esti exceptie, si mie mi-e teama de partea de dupa si traiesc doar cu speranta (amagirea???) ca va fi bine si nu voi avea probleme, da cred ca se intampla rar asa. Sper din tot sufletul sa iti vina laptic mult-mult ca Lia sa nu mai aiba probleme cu mancatul iar tu sa te poti relaxa. incearca pe cat posibil sa nu mai plangi, sa nu te mai agiti, ca asta n-ajuta, desi probabil ca e foarte greu daca asta simti. Si nu-ti mai face griji ca te plangi, spune-ne tot ce te necajeste, ca de-asta suntem aici, si vom fi si noi in pielea ta. Fetele, tot legat de alaptat o sa va pun si eu o intrebare care ma chinuie de mult. de vreo cateva luni mi-au aparut ca niste alunite da in relief, ca niste negei, nu stiu cum sa le spun, pe areola mamara. I-am aratat doctorului acum vreo 2 saptamani fara prea mari sperante si nici nu m-am inselat, s-a uitat de la jumate de metru la ei, de parca ii era teama sa nu ia ceva, si a zis ca nu e nimic, sa dau cu crema hidratanta. Ce puteam sa mai zic? Eu cred ca nici n-a observat ce ii aratam eu, ca mai sunt si niste pete maronii mai inchise la culoare decat restul areolei, da alea nu ma preocupa, ci doar cele care sunt reliefate ca undeori se irita datorita frecarii de sutien. Ori, cand s-o naste bebe si o papa, o sa traga nu gluma si ma gandesc ca o sa am probleme mari. Mai multe alunite din astea am pe sanul stang da am cateva si pe dreptul. Sunt doar pe areola mamara (pe portiunea maronie a sanului) si sunt tot maronii la culoare, da sunt iesite in relief si deci sensibile la frecare. Aveti vreuna din voi asa ceva? Sau poate ati auzit pe altcineva... Eu dau cu crema si par intr-adevar sa nu mai fie iritate da acum nici nu prea au de la ce sa se irite, da cand o veni bebe ce ma fac? Monet, revarsa-ti mama nelinistile aici, nu-ti face tu probleme, ete ca eu nici nu il am pe bebe si deja ma vait ce-o sa fac la alaptat... Pupici dulci si tie si Liei. Irina, burtica cu baietel 34+ saptamani (DPN 9 iunie)

#124
Christina

Christina
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 03 mai 2004 - 21:38

Monet, imi pare rau sa aud ca treci prin asa momente grele. Si mie mi-e putin teama sa ma gandesc la alaptat mai ales dupa ce-am citit aici pe forum prin ce chinuri trec alte mamici care au rani pe sani etc. Din pacate, daca vrei ca Lia sa beneficieze de laptele tau bun trebuie sa perseverezi si sper ca in curand veti fi amandoua fericite. Irinel, stiu despre ce pete maronii vorbesti. Si mie mi-au aparut cand eram prin luna a 4-a , a 5-a si tot asa i-am mentionat doctorului despre ele (al meu nici n-a vrut sa le vada macar) dar mi-a spus ca-s normale si ca au rolul sa hidrateze sanul. Eu nu m-am ingrijorat deloc din cauza lor. Iulia, stiu ca e o nebunie sa merg la Montreal si inca nu-s ferm convinsa ca voi merge. Depinde cum ma voi simti in ziua respectiva. Am intrebat insa doctorul daca as putea sa merg si m-a intrebat cate ore imi ia sa mergem pana acolo si i-am zis 2,5 ore si dupa m-a intrebat cate ore ia travaliul si i-am zis in medie cam 10-12 ore. Atunci el a zis ai timp berechet sa te duci fara griji. Dar ma mai gandesc... pentru ca de fapt e drumul dus si intors, deci de fapt vor fi cam 5 ore de stat in scaun si cam am dureri de spate...cu toate ca sotul meu intentioneaza sa se opreasca pentru o cafea la un amic ca sa ne mai intindem oasele. Ma gandesc si la tati al meu c-o sa-i fie urat pe drum si ca se vor intoarce noaptea si in caz ca e nevoie de ceva soacra-mea nu-l va putea ajuta cu nimic ca-i prima ei vizita la noi. Oricum miercuri merg din nou la doctor si-l mai intreb o data. Si-o sa va spun si voua ce hotarasc ca sa-mi tineti pumnii sa nu nasc prin tufisuri. Pupici.

#125
monet

monet

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 291 mesaje

Postat 03 mai 2004 - 21:55

bebe lia e linistita, nu doarme, dar a mincat ok si e bine acum. eu, in loc sa dorm, vin la voi:) - na, ca acuma cind as putea dormi o tzara, nu mi-e somn!!! irinel, alea-s normale, porii din areola, iesiti inafara. si eu am avut si se pregateste sinucu' de 'alaptat'. vorba vine, ca la mine, ni! nu-ti face probleme, eu deloc nu m-am gindit la asta!! ooo, sa va mai spun ceva, fete dragi: sutien pentru alaptat - eu normal port 36C (marimi americane, nu stiu convertirea la europa:(). la sfirsitul sarcinii purtam 38D, iar acum 40F ma cam stringe!!! da' io am niste uriase de tzatze care macar de-ar fi bune la ceva............ multumesc mult pentru incurajari! eu stiam ca majoritatea femeilor au sfircuri bune, care stau 'sus' in orice stare. la mine nu e asa: sfircurile mele sint subtirele si micute (io eram mindra de ele, da' uite ce nepractice sint!!) si stau 'sus' numa' cind "m-agit", stiti[;)].... asa ca, io cre' ca majoritatea dintre voi veti fi ok si veti pasi (sau re-pasi) in rolul de mamica cu zimbetul pe buze. ma duc sa maninc o supica... mona si lia.

#126
Irinel

Irinel

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 602 mesaje

Postat 03 mai 2004 - 22:15

Christina, Monet, da nu sunt numai pete, am si de-alea da nu mi-am facut griji, sunt ca niste negei, iesite in relief, incerc sa am grija cand ma sterg cu prosopu sa nu le iau in raspar sa le rup. Asta mi-e mie problema de fapt. Ca prosopul il manuiesc eu da gurita lui bebe... Monet eu citisem undeva despre sani cu sfarcul pe invers, care nu e iesit in afara. Ma uit un pic sa vad daca era aici pe site, da cred ca mai degraba am citit in cartea mea de acasa "What to expect the first year". iti dadeau cateva idei cum ai putea sa rezolvi problema da nu mai stiu cum era ca eu nu am problema asta. Mona incearca sa te odihnesti chiar daca acum nu ti-e somnic, probabil ca ai trecut de pragul maxim de oboseala, de-asta nu mai simti ca ai vrea sa dormi, da organismul tau are nevoie de odihna (si papica - pofta buna!)Cand te vei intoarce la serviciu cu cine va sta Lia? Pupici Irina, burtica cu baietel 34+ saptamani (DPN 9 iunie)

#127
Irinel

Irinel

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 602 mesaje

Postat 03 mai 2004 - 22:23

Monet, uite asta am gasit intr-un articol de aici de pe site. Nu sunt sigura daca asta era ce citisem sau mai era si altundeva. Daca gasesc iti scriu. Pregatirea sfarcurilor inainte de nastere Înainte de nastere, nu este necesara o pregatire speciala in vederea alaptarii de mai tarziu. Este bine insa sa va asigurati ca nu aveti sfarcuri plate sau înfundate. Sfarcurile plate sau infundate pot face dificila sau incorecta pozitionarea (fixarea) copilului la san pentru alaptare. Pentru a afla raspunsul la acest lucru, faceti un test simplu. Puneti degetul mare si cel aratator pe areola (portiunea intunecata la culoare din jurul sfarcului) deasupra si respectiv dedesubtul sfarcului. La baza sfarcului apasati usurel dar ferm. Daca sfarcul se aplatizeaza sau se infunda in interiorul sanului, este recomandat ca in ultimele saptamani ale sarcinii sa purtati in asa numitele “cupe de san” (breast-shells). Aceste cupe de plastic sunt fixate sub sutien si creaza o presiune usoara la baza sfarcului, tragindu-l afara. Este important sa faceti acest test deoarece desi unele sfarcuri par normale, se vor aplatiza sau înfunda atunci cind areola este apasata. Nu stiu daca te ajuta cu ceva, da ma gandesc ca poate cupele alea pot fi purtate si acum, dupa nastere si poate ajuta... P.S. Scuze, am uitat sa iti spun, ca la mine nu e vorba nici de pori inflamati, ecu totul altfel...:-(( de-aia m-am si ingrijorat... Irina, burtica cu baietel 34+ saptamani (DPN 9 iunie)

#128
Irinel

Irinel

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 602 mesaje

Postat 03 mai 2004 - 22:31

Christina, parca si eu as zice sa nu iti asumi riscul sa te duci cu tati la Montreal. E cam departe. Eu una amortesc asa rau si ma doare spatele, incat nu am curaj sa plec in deplasari lungi. E drept ca, daca nu se intampla nimic deosebit, poti sa il mai opresti pe drum pe tati, da daca sa zicem ca intri intravaliu, atunci drumul ala va fi un chin. Chiar daca ai timp sa ajungi sa nasti la spital, dar ca sa stai cumintica atatea ore in masina cand ai contractii, poate apa rupta...cred ca ti-ar fi tare greu. Imi dau seama ca si sotiorului tau i-ar fi greu, cunosc sentimentul ca nici al meu nu e incantat nici la cumparaturi sa se duca singur si asta nu de lene, da ii place sa mergem impreuna, dar la drum asa lung...insa de data asta, avand in vedere ca tu esti destul de aproape de nastere, parca ar fi mai bine sa il lasi singurel...Pupic. Irina, burtica cu baietel 34+ saptamani (DPN 9 iunie)

#129
Christina

Christina
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 03 mai 2004 - 22:44

Irinel, si eu am chestiile alea despre care vorbesti- niste bucatele de piele iesite in relief. Cand mi-a aparut prima am crezut ca-i doar o pielicica ratacita (unele persoane au aceste excrescente in tot felul de alte locuri)si-am tras de ea pana s-a rupt. Dupa cum ti-am zis, am vorbit cu doctorul si-a spus ca-s perfect normale. Si eu am mai multe pe sanul stang. Cat despre excursie... inca nu ma pot hotara. Sa vedem cum merge treaba. Nici acasa n-as sta singurica... Pupicei.

#130
Irinel

Irinel

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 602 mesaje

Postat 03 mai 2004 - 22:54

Deci nu sunt singura, Christina...Si nu ti-e teama ca bebelica o sa le rupa cand o sa suga? Cam asa arata si ale mele cum descrii tu. Si tie ti-au aparut tot acum, graviduta fiind? Bineinteles ca tu stii mai bine, tu vei lua decizia daca mergi sau nu, si ma gandesc ca probabil ai unele semne, nu te apuca naterea chiar asa fara nici un fel de avertizare, da nu-s prea sigura. Irina, burtica cu baietel 34+ saptamani (DPN 9 iunie)


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -