Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Pedeapsa cuvenita ? Voi ce ziceti ?


20 raspunsuri la acest subiect

#11
camelia-daniela

camelia-daniela

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 24 august 2003 - 23:27

Dragä Alba, pot sä-ti spun cä si eu impärtäsesc aceeasi pärere cu tine!!!..dar din päcate, nici eu nu am avut puterea financiarä, ca sä pot ajuta in acest fel...in schimb, am ajutat altfel si personal pe cit posibil, cä asa este bucuria mai mare. Dacä as fi avut eu aceastä discutie cu maestrul reiki, i-as fi spus clar si räspicat, cä eu nu-i impärtäsesc pärerea si sä nu mai incerce sä-mi explice mie "adevärul" lui, de care eu nici mäcar nu am auzit si pe care il consider o aberatie!!! Acest "adevär" trebuie si atestat!!! Mie imi pare cä tine de vreo sectä ciudatä, care crede in acest "adevär" si in cele mai multe cazuri acesti sectanti se cred cei mai credinciosi din lumea asta!!...nu are decit sä träiascä in universul lui si sä-i lase pe altii in pace!!! Eu am gonit nu stiu citi din fata usii, care veneau din tot felul de secte si care se dädeau asa de credinciosi, incercind sä mä convingä si pe mine sä cred ceea ce cred si ei!!![:D]...i-am läsat sä-si consume energia, cä eram curioasä sä aud ce aberitäti le ies prin gurä, dupä care le-am täiat macaroana, spunindu-le cä din credinta si convingerea mea, nu mä scoate nimeni!!! Eu zic sä nu-ti mai faci ginduri negre din cauza unor aberatii de genul ästa, care tin de sectorul fantasticului!!! Rämii asa cum esti, iesi din starea de soc cit mai repede si uita cä mai existä si astfel de oameni!!...aparentele insealä, de multe ori...iar dacä il mai vezi, fä un ocol cit mai mare in jurul lui!!! Pupici de la Cami.[pup]

#12
Victoria

Victoria

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 942 mesaje

Postat 25 august 2003 - 12:51

Eu zic ca nu trebuie aruncat cu rosii in nimeni. Alba a deschis un subiect deosebit, si merita felicitari. Iar dl. reiki nu cred ca e nici sectant, si nu-l putem cataloga nici rau, pt. ca crede in principiile religiei budiste care considere ca totul are o cauza si un efect, si ca viata actuala este efectul faptelor tale dintr-o viata anterioara. Asta este religia lor si nu o comentez, fiecare e liber sa creada in ce/cum vrea. Vreau sa spun ca si eu inclin sa cred in cauza/efect, de multe ori am primit "lectii" in viata asemanatoare cu ce am aplicat eu altora, pana am ajuns sa inteleg pe pielea mea ca 'ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.." Acum, revenind la acei copii, si sa zicem ca asa ar fi, cum zice reiki, ei au optiunea sa-si "curete" soarta prin fapte bune, si noi avem aceeasi optiune, ajutandu-i. Vreau sa va spun ca am citit mult (am si predat pe vremuri istoria religiilor), si concluzia trasa de mine pana acum, ca o suma a tot ce am citit/observat pe pielea mea e ca soarta, probabil, nu ti-o faci tu, dar poti sa ti-o schimbi prin modul de viata, de gandire.Sunt dispusa sa discutam oricat pe aceasta tema... V. veni, vidi, Victorie!

#13
janib

janib

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 27 mesaje

Postat 25 august 2003 - 13:34

Parerea mea este ca oricat demult as vrea sa cred in reincarnare si in ispasirea greselilor mie aceasta afirmatie imi suna ca ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.Dar daca stau bine sa ma gandesc credinta ortodoxa spune sa nu raspundem cu razbunare la rau si sa intoarcem si obrazul celalalt. Este intr-adevar crunta soarta copilasilor maltratati dar daca ar fi asa cum zice reikul roata nu s-ar opri niciodata. Adica vom avea mereu copii chinuiti si oameni care se vor intoarce in vietile lor viitoare pentru a fi chinuiti. Nu pot sa cred asa ceva. Cred ca soarta omul o are scrisa dar si-o poate si imbunatati sau ameliora. Pentru cei care maltrateaza copii nu ar trebui sa existe nici o clementa. jb

#14
camelia-daniela

camelia-daniela

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 25 august 2003 - 14:04

quote:
Originally posted by Victoria
Eu zic ca nu trebuie aruncat cu rosii in nimeni. Alba a deschis un subiect deosebit, si merita felicitari. Iar dl. reiki nu cred ca e nici sectant, si nu-l putem cataloga nici rau, pt. ca crede in principiile religiei budiste care considere ca totul are o cauza si un efect, si ca viata actuala este efectul faptelor tale dintr-o viata anterioara. Asta este religia lor si nu o comentez, fiecare e liber sa creada in ce/cum vrea. V. veni, vidi, Victorie!
Dragä Victoria, eu o sä arunc cu rosii in el, dacä nu se potoleste!!![:D] De felul meu nu sint religioasä si nici nu mä duc pe la altii sä-mi exprim credinta...respect toate religiile, cu tot ce le incadreazä, chiar dacä nu sint de acord cu ele!! Dar dacä imi vine unul ca ästa, si-mi spune convins astfel de aberatii( pt mine), il trimit la el acasä imediat!!! Dacä are credinta asta, sä si-o tinä pt. el si sä nu deranjeze pe altii, care nu vor s-o asculte !! Cred cä maestru are nevoie de un impuls, prin care sä-si revinä la realitate...vreau sä spun, cä trebuie si el, la rindul lui, sä-i respecte pe ceilalti, care nu impärtäsesc aceeasi credintä cu el!!! Si eu impärtäsesc aceaasi idee ca tine: cä fiecare e liber sä creadä in ce vrea si cu intensitatea pe care si-o doreste!!!....dar sä mä scutascä pe mine cu ideile ästea, cä nici eu nu m-am dus la el sä-i fac capul mare cu religia mea!!! O solutie de compromis, ar fi in cazul ästa, respectul reciproc, de care el nu a dat dovadä, spunindu-i lui Alba, cu atita convingere, cä a reusit sä o dea peste cap, pe säraca fatä, despre ceea ce crede el!!! Pupici de la Cami.

#15
Anina_n

Anina_n

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.842 mesaje

Postat 25 august 2003 - 14:13

Este prima data cand aud asa ceva si nu-mi vine sa cred ca acel om, cand vede un copil napastuit, gandul il duce la ce a facut bietul sufletel intr-o viata anterioara. O fi adevarat sau nu, acesti copii au sufletelele curate in aceasta viata si trebuiesc ajutati si ocrotiti, nicidecum priviti cu ochi acuzatori. Nina & [copil] Nina-Cristina (1 an si 7 luni)

#16
descintec

descintec

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 207 mesaje

Postat 25 august 2003 - 16:04

Religia budista spune doar ca cei care nu si-ai trait viata cum trebuie, cei care nu au facut eforturi sa devina, sa isi atinga potetialul maxim, trebuie sa mai traiasca o data. Sufeltul lor inca nu si-a gasit linistea si se reincarneaza, faptul de a mai trai o data e suficient ca pedeapsa. Inca o data au datoria sa isi implineasca destinul. Ce divinitate ar crea un cerc vicios atit de absurd ca cel despre care vorbeste maestrul tau? Cel care agreseaza trebuie sa plateasca la rindul lui, devenind un copil care sufera. Un copil care nu intelege de ce trebuie sa sufere. Suferinta poate rascumpara un pacat numai prin asumare si constientizare. Are sens numai cind te scoate la un liman, cind e un tribut platit pentru a intelege. Altfel nu are nici un sens, e pur si simplu absurda si monstruoasa. Numai ca mila si neputinta mai ales, care ne coplesesc cind vedem oameni, si in special copii in suferinta, ne fac sa gasim tot felul de justificari. Ce frumoasa e viata cind nu ne mai bantuie umbra lor! D.

#17
Flower

Flower
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 25 august 2003 - 18:40

Draga Alba , vorbind despre sensibilitatea in ceea ce-i priveste pe copii , sporita si prin experienta maternitatii , parca ma recunosc in cuvintele tale... Io una nu pot rezista in fata unor ochi tristi ! Iar cand cineva imi cere un ban ( indiferent ca e un copil , un batran , o babutza , indiferent de "natie" - nu vreau sa amestec "rasele" sau sa-i pun pe acelasi plan , dar si bietii caini , batrani si bolnavi , ma impresioneaza pana la lacrimi ) si , uitandu-ma la el/ea vad in ochilor o tristete sfasietoare , nu rezist... Ba ma mai apuc si de bocit[q] pana acasa imaginandu-mi prin ce trece si de ciuda ca nu pot face mai mult! Altfel nu le dau ! Ochii nu mint ... poate gresesc eu ! Doamne - ajuta !

#18
gila

gila
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 09 septembrie 2003 - 19:23

Sunt de acord intr-o oarecare masura cu ce a spus domnul respectiv.Cred ca iadul celor rai este tot pe pamant .Cei care au gresit aici se intorc pentru a-si primi rasplata.Mi se pare singura explicatie viabila pentru un lucru atat de greu de acceptat si de suportat de catre cei in cauza.Trebuie sa fie asta, fiindca daca nu ar fi, atunci cei care au gresit in trecut nu ar mai avea nici o sansa sa-si indrepte greselile si abia atunci ar fi intr-adevar tragic.Nu sunt totusi de acord cu ideea de a nu le da o mana de ajutor acestor copii sau oameni nefericiti.Prin ei, cred eu, au sansa si alti oameni de a se indrepta si de a deveni mai buni.Fara rau nu ar exista nici bine corect?

#19
Yasmine

Yasmine

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.020 mesaje

Postat 09 septembrie 2003 - 22:42

Draga Alba, nu shtiu cu ce se maninca reiki, de aia nu o sa-mi dau cu parerea despre domnul, dar shtiu ca nimeni nu merita sa sufere. Hai sa-tzi spun eu ce mi-a spus odata un preot batran: "afla ca ceea ce credincioshii cred ca e iadul nu exista, ci iadul e aici pe pamint, pedeapsa tutuor pacatoshilor care mor este sa se nasca din nou ca sa traiasca din nou o viatza, poate mai rea decit au dus-o, daca pacatele lor au fost foarte mari, sau mai buna, daca nu au fost atit de mari; iar cei cu adevarat credincioshi shi care nu au greshit nici cu vorba nici cu fapta, doar ei vor ajunge in Rai, shi nu vor mai trebui sa traiasca o noua viatza!" Dar shi daca chiar copiii care sufera ar fi pacatoshii din alta viatza, tu, sau oricine ii ajuta nu poate decit sa fie placut inaintea lui Dumnezeu, daca le alina suferintzele. Pt. ca sa iertam, este lucrul esentzial care ne invatza credintza. Cred ca incep shi eu sa joc Lotto! Corinna P.S. ...nu am sa scriu despre Apocalipsa, promit :PP

#20
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 10 septembrie 2003 - 03:34

quote:
Originally posted by alba
In afara de aceasta afirmatie, este un om foarte realist,nu bate cimpii (e capricorn) si cu picioarele pe pamint!
O argumentatie intr-adevar imbatabila!!! [:D][:D][:D] "Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -