quote:
Originally posted by arabella
Fetelor eu am noroc ,sotiorul nu este mofturos la mancare;el papa tot.Beleau sunt eu ca-s tare mofturoasa,iar daca-am gatit ceva a doua zi vreau ceva nou.Cu toate ca meniurile la mine in casa sunt fff diversificate,mancaruri romanesti si exotice(ffffffffff picante).Nu mi-ar strica niste retete noi daca aveti. multumesc si va pup
Da' barbatii vostri ce mai mananca???
Deschis de
piskot
, sep 26 2002 11:17
74 raspunsuri la acest subiect
#31
Postat 26 septembrie 2002 - 19:21
#32
Postat 26 septembrie 2002 - 19:30
Hop si eu cu retete! Nu sunt eu prea gospodina fac in general mancaruri usurele.... Dar am cateva care-i plac sotului:
Mancare greceasca
15 g Unt, 2 catei mari de usturoi, o ceapa medie, 2 cartofi medii, 500 g fasole verde proaspata (nu congelata!), o conserva de 400g de rosii cu ceapa, putin oregano, putin zahar brun, piper negru proaspat macinat si sare, o conserva (100g) de pasta de rosii, aproximativ 300 g branza feta (asta-i un fel de telemea!!) maruntita. [/i]
Cureti usturoiul si ceapa apoi le tai marunt. Le prajesti in unt pana cand s-au inmuiat. Cartofii curatati si taiati cubulete si-i pun peste ceapa cu usturoi. Pui apa si fierbi pana sunt gata cartofii. Apoi adaugi fasolea verde, rosiile din conserva, zaharul si condimentele. Pui pasta de rosii si completezi cu apa pana se umple cratita. Lasi sa fiarba la foc mic pana este gata fasolea. Apoi dai deoparte si cand mananci, pui branza feta framantata.
Merge ca si garnitura.
Chilli con Carne
Carnea de vita taiata bucatele mici (200g) o prajesti apoi pui boia, usturoi(2 catei mici). Pe urma pui pe rand: 2 rosii taiate cubulete, apoi chilli (un vf de cutit) apoi fasole rosii (o conserva), 2 ardei grasi taiati, porumbul dintr-o conserva si zeama de carne. Sare dupa gust si gata! Servesti cu orezul fiert separat fara nimic prin el.
#33
Postat 26 septembrie 2002 - 19:31
Apropo de mâncaruri exotice, ce ziceti de un Hawaii Toast?
E simplu si usor de facut. Aveti nevoie de felii de pâine pt prajit(patrate), putin unt sau margarina(dupa preferinte), sunca presata sau de care va place, un compot de ananas felii si brânza topita felii(tot patrata). Se prajeste pâinea, se unge cu unt/margarina, se pune sunca, deasupra se pune felia de ananas si se acopera cu brânza. Astfel facut Toast-urile se pun la cuptor(preâncalzit) pt 5-10 minute.
Reliana
#34
Postat 27 septembrie 2002 - 01:26
vai fetelor,mi se face foame la ora asta...
Daca tot e despre mincaruri,stie cineva cum se gateste rosenkohl?Astea sint niste varzuci micute,cica provin din Olanda.
Eu m-am pricopsit cu 2 pungi de rosenkohl,si nu prea stiu cum sa le gatesc,desi o data am mincat asa ceva intr-un restaurant nemtesc si mi-au placut.Am cautat in cartea de bucate nemteasca si nu am gasit mare lucru.
Sa va mai povestesc ceva.Camelia face un Tiramisu de nota 20,asa ca o rog muuult sa vina cu reteta la apel.
Va pup pe toate ,
Alina
#35
Postat 27 septembrie 2002 - 11:40
Sarmaleeeeeeeeee în foi de vitzä smântânite....ardei umpluti, ciorbä de perisoare, borsuri (cä noi cäräm tarâtze de pe un continent pe altu' ca sä ne acrim), musacale, tochituri,supä de täitzei fäcutzi în casä,de galusti...si cam tot ce înseamnä mîncare românescä.
Präjituri eu: clätite si înghetzatä, Ionu cozonaci. breeee si ce cozonaci avem de särbätoooooori....am sä scanez pozele sä vä umplu de pohte:-)
päpä
#36
Postat 27 septembrie 2002 - 12:27
Papa,
Sa nu-draznesti sa pui poze fara sa adaugi reteta de cozonaci.
Eu stiu sa fac insa mi s-a cam acrit de reteta asta (deh, reteta soacra-mii) si vreau ceva spectaculos care sa merite tot efortul depus.
Multam fain!
Copii sanatosi si parinti voiosi
#37
Postat 27 septembrie 2002 - 12:33
Sorina,
promit ca-l pun pe ionu sa va scrie reteta:))))
Am uitat sa va spun ca facem si mici yammy yam***
päpä
#38
Postat 27 septembrie 2002 - 12:35
alina, rosenkohl, le cureti de primele foite si le tai putin cotorul dupa care crestezi cu un cutit o cruce de unde ai taiat cotorul.
le fierbi in apa cu sare , dupa ce sa fiert le pui la scurs intr-o strecuratoare.
intr-o cratita de teflon calesti in fff putin unt ceva costita( din cea taiata bucatele mici) si rosenkohl.
se servesc la garnitura la fripturi, evident si cu cartofi, asta este reteta pur nemteasca.
daca mai vrei retete, vezi ca de obicei in supermarket(ex.real daca aveti in zona) sunt niste automate pe langa raioanele de legume, tastezi leguma respectiva si iti insira o gramada de retete
ari&celine
#39
Postat 27 septembrie 2002 - 12:48
Buna fetelor. Este un subiect la care nu pot sa nu raspund. Imi place sa gatesc si sa si mananc. Sotul meu cand a venit de la mama soacra nu manca decat cartofi prajiti cu carne si salata. Eu i-am spus: Scumpete mica, la mine se manaca orice si oricat. Daca faci mofturi, mananca mata in oras. PUNCT! Rezultat: dupa doi ani ii place si "paine cu painica" ca sa zic asa (si asta se cam vede la burtica lui). Va dau si eu o reteta luata tot din carte lui Nea Radu Anton.
Adio vara!
Dovlecei, cartofi, vinete, rosii, ardei, foi de vita(in functie de cat de mare este cratita). Eu le fac intr-un ceaun mare.
Totul se scobeste si se umple cu carne tocata (mixta),o felie de paine inmuiata in lapte, un ou + multa ceapa. Miezul de la legume impreuna cu apa, condimente, bulion si un pic de ulei vor forma sosul care trebuie sa acopere legumele umplute. Se lasa sa fiarba pe aragaz si apoi spre sfarsit se baga la cuptor pt. rumenire.
Pofta Buna si daca mai vreti mai stiu.
Laura V.
#40
Postat 27 septembrie 2002 - 15:00
CHIFTELUTE DE DOVLECEI
Ingrediente:
1 1/2 kg dovlecei
2-3 oua
1 ceasca de pesmet
125gr brinza rasa(cascaval)
2 cepe tocate marunt
2 linguri unt sau margarina
sare si piper,patrunjel
faina si ulei pentru prajala
Spala-ti dovleceii si fierbeti in apa sarata.I-i stoarcet-ti apoi de apa si i-i pasati.Adaugati ouale,pesmetul,brinza rasa,ceapa,pe care inainte a-ti calit-o cu untul,piper si patrunjel tocat.Face-ti chiftelute,dati-le prin faina si le prajiti in ulei incins.
Pofta buna!!!
Love you all...
THEODORA,GIANNIS,ALEXANDROS