Eu citesc acum Capote- "Music for Chameleons"- am gasit-o la Carturesti, in engleza, asa ca n-am stat pe ganduri, o cautam de mult. Am fost surprinsa ca mai sunt care-l citesc, nu e printre scriitorii foarte populari in Romania (cred ca nici nu s-a prea tradus, iar in engleza, nu se prea gasesc aici cartile lui, eu mi-am luat "Breakfast at Tiffany's" in State). Si apropo de Breakfast at T's, intre carte si film aproape ca nu exista nici o legatura. Cel mult filmul s-a inspirat putin din carte, si cam atat. Asa ca, Adrienne, poti citi cartea linistita.
Am terminat recent "Pururi tanar infasurat in pixeli", a lui Cartarescu, si mi-am dat seama ca mie tot mai drag scriitorul acesta, desi la inceput a fost un fel de on/off romance, ca sa zic asa. Prima carte a lui pe care am citit-o a fost "Orbitor-aripa stanga", si recunosc ca nu mi-a placut. Am citit-o totusi pana la capat, si am concluzionat ca e "prea viscerala". M-am gandit insa la cartea asta cativa ani, asa ca am hotarat ca o fi fost totusi ceva cu ea, si am citit si "De ce iubim femeile", pentru ca mi-a placut mi-am luat si "Nostalgia", apoi am primit "Pururi tanar..." si uite asa am ajuns sa-l ador pur si simplu pe Cartarescu.
Numai bine.
Ganguriciul