Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Copil cu ADHD la scoala. Cum va descurcati???


193 raspunsuri la acest subiect

#31
anuscha2009

anuscha2009

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 681 mesaje

Postat 03 octombrie 2012 - 16:29

Nu ma supar Ramonika, cum sa ma supar, pentru ca ea tine ritmul si are alte calitati, la waldorf am incercat desi e foarte departe de noi dar pana la urma nu ne au primit din lipsa de locuri (in clasa a intaia)

De la step a plecat prietena mea cu baiatul ei care deasemena are mici dificultati, stepul este o aceeasi Marie cu alta palarie.

Inca odata spun, nu ma supar, m am calmat, pentru ca si eu am avut dificultati de invatare (iesita din mama invatatoare si tata profesor)am mancat la bataie pentru ,,carte'' pana a durut o pe mama mana si pe tata gura. La 17 ani m-am pornit la ,,munca'' singura si la 20 m-am apucat pe ascuns de invatat, ca munca era grea.
Dar nimeni nu mi a pus stampile, mama nu era chemata pentru ca alergam pe hol, ma ducea la ghips cand era cazu..si era destul de des si cu asta basta. Cand m-am trezit am facut singura ce trebuia sa fac, pentru ca am avut de acasa niste valori pe care nu le am uitat niciodata ca de exp: caritate, compasiune, veselie, corectitudine.

Sunt o gramada de ,,multinationalisti'' si MBA - isti care ti se face lehamite cand deschid gura asa ca sunt linistita, vreau ca fata mea sa mearga in ritmul ei, ca am nevoie de sustinere, dar in rest ,,zambim ca maine poate fi mai rau''

ANNA

#32
ra_mi_ella

ra_mi_ella

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 159 mesaje

Postat 03 octombrie 2012 - 17:40



Ca sa nu mai zic de atitudinea unora dintre parinti, care am senzatia ca ma privesc ca pe o ,,criminala'' divortata care nu ,,are '' capacitati educationale.
O alta categorie de persoane din exterior nu inteleg de ce copiii lor rezolva sarcine scolare in 20 de min si al meu in doua ore si cred despre mine ca sunt o ticaloasa care suprasolicit copilul.
Ma bucur de acest subiect pentru ca am cu cine sa impartasesc acelasi sentimente, pentru ca eu stiu calitatile copilului meu, stiu cat este in felul ei de constincioasa, de iubitoare si de sensibila in acelasi timp.
Intr-o zi s-a suparat ca nu putea sa retina niste chestii si m-a intrebat cu lacrimi in ochi ,,mami eu sunt proasta"
Nu am stiut ce sa- raspund. Uneori gresesc si eu ca trag de ea foarte mult ma supar cand acasa rezolva temele foarte bine si la scoala da foia agoala.

ANNA
[/quote]

Draga mea, ai descris exact situatia noastra. Si eu sunt divortata #351;i pe mine ma privesc toate cunostintele ca pe o ciudata in privinta cresterii copilului, nu pot intelege de ce munceste atat fara niciun rezultat (aparent, pt. ca noi vedem progresele).
Si baietelul meu e foarte sensibil si plange mult cand vede ca numai la scoala nu stie. Acelasi test rezolvat acasa ii iese aproape perfect.
Nu e vina lor si nici a noastra. E vina celor care nu vor sa intelega ca acesti copii au aceleasi drepturi si merita tratati cu iubire, ingaduinta, intelegere, nu cu bata si cu amenintari.

#33
anuscha2009

anuscha2009

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 681 mesaje

Postat 03 octombrie 2012 - 18:00

[quote]citat din mesajul lui ra_mi_ella
Acelasi test rezolvat acasa ii iese aproape perfect. DAR DE CE?[bang][bang][bang][bang]]Pe mine ma inebuneste chestia asta si nu stiu de ce acasa merge si la scoala nuCare este explicatia?ANNA

#34
cristina30

cristina30

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 930 mesaje

Postat 03 octombrie 2012 - 18:50

Buna,

Eu nu prea sunt in cunostinta de cauza...dar vin ai eu cu o opinie, daca de jos in sus nu merge de ce nu incercati invers, de sus in jos, inspectorar sau ceva de genul asta; poate se poate rezolva cumva, copiii trebuie sa fie toti impreuna, chiar daca unul e mai rapid si altul mai incet.... Trebuie sa existe integrare, poate daca vorbiti cu directoarea sau ceva fundatii bazate pe asa ceva.

O zi buna,

Cristina

Cristina [fetita] Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

#35
arminad

arminad

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 893 mesaje

Postat 04 octombrie 2012 - 03:09

Citat:
i nu in ultimul rand, nu mi-o lua in nume de rau, ca nu vreau sa sune jignitor, insa ar fi bine sa ne gandim ca poate nu toti sunt facuti pt. a invata multa scoala in viata asta, facultati, mastere, sau mai stiu eu ce. poate foarte bine sa fie si coafeza, croitoreasa sau bucatareasa, mai ales in afara ai mai multe sanse cu o meserie din asta decat cu studii superioare.


Nu e cu suparare doar ca e inexact. Copiii cu ADHD au aceleasi abilitati intelectuale ca si colegii lor, inteligenta medie sau chiar peste medie. Deci nu vad nici un motiv pentru care n-ar face facultati si mastere si cei mai multi chiar fac. Cred ca pentru majoritatea nu ADHD ul in sine e o problema ci impactul pe care il are ADHD ul asupra lor din punct de vedere emotional. Cand ti se spune de mic la scoala ca esti prost, nu esti cuminte, nu faci nimic bine, nu incerci mai mult, si tot asa pana la urma renunti. Si nu e de mirare de ce.

#36
arminad

arminad

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 893 mesaje

Postat 04 octombrie 2012 - 03:17

Am uitat[:D] sa spun ce era mai important...copiii cu ADHD sunt cam neindemanateci asa ca pica alea cu meseriile. Eu daca nu faceam scoala muream de foame ca am doua maini stangi[alcool]

#37
ela-mari

ela-mari

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 04 octombrie 2012 - 15:01

buna draga mea iti scriu ptr. a te incuraja eu am baiatul de 8ani in cls a-3-a are adhd si vreau sa-ti spun ca din primul an scolar a luat numai premiul intai sa stii ca totul se rezolva cu rabdare si nervi de o#539;el.si eu m-am speriat la inceput dar vorbind cu invatatoarea lui care a fost o doamna extraordinara a inteles de prima data situatia,a vazut ca este copil bun si s-a ocupat de el foarte bine in comparatie cu invatatoarea de clasa a-2-a care parca l-a izolat intr-un fel dar am stiut sa-l incurajez si a luat iar premiul intai asa ca trebuie sa fii tare si nu te speria de la inceput,capul sus si curaj. de la ela-mari

#38
oanaib

oanaib

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 289 mesaje

Postat 04 octombrie 2012 - 15:44

Hai sa mai inveselim putin atmosfera!
Azi Iulia a avut o zi buna si a fost atenta si a scris si la romana dar mai ales la mate. Din pacate de atita efort de concentrare la ultima ora a inceput sa planga si a trebuit sa o iau acasa.
Azi a demonstrat ca daca i se acorda putina atentie ea poate, chiar poate.
F multa munca si infinit de multa rabdare.
Ma bucur din suflet ca ne-am gasit aici pe forumul asta si ne putem impartasii suferintele si frustrarile, pentru ca numai cine este in locul nostru poate intelege ce simtim cu adevarat.
Maine este o zi mai usoara. Vestea buna este ca a mai trecut o saptamina de scoala, au mai ramas 4 saptamini pina la prima saptamina de vacanta.
Rabdareeeeeeeeeeee si capul sus. Noi suntem cu adevarat niste mame model, pt ca e mult mai usor sa educi un copil fara probleme decat un copil special.

#39
anuscha2009

anuscha2009

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 681 mesaje

Postat 04 octombrie 2012 - 16:20

[quote]citat din mesajul lui arminad
Nu e cu suparare doar ca e inexact. Copiii cu ADHD au aceleasi abilitati intelectuale ca si colegii lor, inteligenta medie sau chiar peste medie. Deci nu vad nici un motiv pentru care n-ar face facultati si mastere si cei mai multi chiar fac. Cred ca pentru majoritatea nu ADHD ul in sine e o problema ci impactul pe care il are ADHD ul asupra lor din punct de vedere emotional. Cand ti se spune de mic la scoala ca esti prost, nu esti cuminte, nu faci nimic bine, nu incerci mai mult, si tot asa pana la urma renunti. Si nu e de mirare de ce.[/quoteFata mea nu are ADHD doar deficitul de atentie este dimilar ca in cazul acestei suferinte.Din pacate deficitul de atentie, materia prea incarcata, solicitarile mele poate, o obosesc foarte mult.Ea face si spor (atletism) ii place foarte mult dar si aceste exercitii probabil o obosesc peste masura caci nu se poate concentra.Ella mari poate ne spui si nouacum il ajuta invatatoarea ta la scoala pe baiat? poate le sugeram si alor noastre.ANNA

#40
anuscha2009

anuscha2009

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 681 mesaje

Postat 04 octombrie 2012 - 19:27

Vreau sa va mai zic ceva
La fata in clasa e o alta fetita fosrte inteligenta, participa la toate concursurile, are num ai fb, daca fata se claseaza a doua in loc sa se bucure de rezezultate o intreba ,,prima cine a fost? de ce nu ai fost tu prima? si iar o indoapa cu meditatii o taraie prin concursuri,spunandu-i ceva de genul tu esti cea mai frumoasa, cea mai bine pregatita de ce esti a doua? Concluzia? la cat este fata asta de desteapta atata e de rea si de agresiva, nu se joaca cu toti copiii, permitandu-si cu ocordul mama-si sa-i faca prosti, ridica tot timpul mana de-i scoate ochii doamnei si alte chestii.
De multe ori la sedinte doamna o da exemplu negativ la conduita. A spus ofata doamna in sedinta ca ar vrea sa nu treaca 4 clase pana nu o vede si pe Adela ca face o fapta buna.
In parc odata fata mea i a cerut mingea si nu a vrut sa i-o dea si maica -sa in loc sa intervina, a ras si a zis ca minunata ei copila are un simt asa de dezvoltat ca nu da nimic, eu i am zis ca nu e ok cum face, deoarece intodeauna o sa fie cineva cu un lucru pe care fiica sa o sa-l doreasca si mi-a raspuns ca familia lor are de toate de la bunuri materiale la inteligenta(facand probabil referire la intreaga noastra situatie)

Si atunci pentru ce sa-mi doresc eu sclipire? La ce e buna inteligenta in exces daca nu stii sa pierzi, sa accepti, daca nu esti sociabil, daca nu ai intelegere si caritate fata de cel de linga tine?

Fii-mea nu o fi campioana la invatatura, dar eu am fost mandra cand doamna a spus in fata tuturor parintilor ca ea rupe prajitura in doua si ii da o bucatica frecvent si lui Lucian (Lucian este un copil de la casa de copii) care saracutul nu este ingrijit deloc, cam infometat si fura de la copii mancare) Ca sa nu va mai zis ce zice ,,asta'' si de acest copil.



ANNA


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cu bebe in burtica la Zoo

    Pau26
    - Astăzi, 13:17

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -