Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 8 voturi

No Comment!


114 raspunsuri la acest subiect

#101
histamina

histamina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.285 mesaje

Postat 31 iulie 2012 - 11:29

am si eu un regret,domnle.
trebuia sa apara si panouri cu:
Basescu mi-a luat biberonul, somnul, mi-a distrus cutia de viteze la masina si din cauza lui nu gasesc pantofi 33 cu toc.
sa se faca referendum.


http://forum.desprec...ian-Minunea-mea

#102
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 31 iulie 2012 - 11:29

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Mada, pentru ca ai acces la informatii mai bine ca noi, poti sa ma ajuti si pe mine cu raspunsul la 2 intrebari:
1. Copy-paste discurs basescu: care articol din constitutie l-a incalcat grav?
2. De ce campania usl s-a axat pe taieri de pensii si salarii, in locul motivului pentru care e de fapt suspendat? Noi trebuia sa il sanctionam sau nu pentru incalcarea constitutiei, de ce usl-ul nu m-a infornat si pe mine de faptele grave facute si mai ales de consecintele lor asupra romaniei/romanilor?

1. Cand a pretins imunitatea absoluta pentru a nu fi judecat, a incalcat
ARTICOLUL 16
(1) Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.


Imunitatea presedintelui este la fel cu a parlamentarilor, pentru arestul preventiv si pentru activitati in exercitarea functiei. Pentru alte fapte penale nu are imunitate. Nu are imunitate absoluta. Din cauza ca parlamentarii i-au acceptat tacit imunitatea, va tot spun ca exista o complicitate si un interes al clasei politice, sa mentina in functii inalte oameni santajabili, oameni cu dosare.

A a incalcat spiritul Constitutie care-i rezerva rol de arbitru si de mediator, si el a suprimat functionarea Parlamentaului sa devina "jucator". Rolul de presedinte jucator, pe care l-a afirmat si l-a exercitat, excede prevederile constitutionale.
Deci a incalcat Constitutia atat in spiritul cat si in litera ei.

2. Pentru ca asumarea si exercitarea atributiilor executive au produs efecte asupra nivelului de trai. Basescu a declarat ca isi asuma masurile. Asumarea insemana sa suporti efectele electorale. El voia doar o asumare declarativa, mediatica, asa cum a condamant comunismul.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

#103
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 31 iulie 2012 - 11:36

Citat:
citat din mesajul lui lucialu


"Referitor la aceste sustineri, Curtea retine ca, potrivit art.102 alin.(1)
din Constitutie, Guvernul „asigura realizarea politicii si interne si externe a
tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice”, iar, potrivit
art.80 din Constitutie, „(1) Presedintele României reprezinta; statul român si
este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a
tarii.
(2) Presedintele României vegheaza la respectarea Constitutiei si la
buna functionare a autoritatilor publice. În acest scop, Presedintele exercita
functia de mediere între puterile statului, precum si între stat si societate.”
Faptul ca Presedintele României, prin comportamentul sau politic, si -a
asumat public initiativa luarii unor masuri economico-sociale, înainte ca
acestea sa fie adoptate de catre Guvern, prin asumarea raspunderii
, poate fi
retinut ca o încercare de a diminua rolul si atributiile primului ministru.De aceea, aceasta atitudine imputata domnului Traian Basescu nu
poate fi încadrata în conceptul „opinii si optiuni politice”, astfel cum acesta
a fost stabilit de Curtea Constitutionala prin Avizul consultativ nr.1 din 5
aprilie 2007, potrivit caruia Presedintele României poate, în virtutea
prerogativelor si a legitimitatii sale, sa exprime, sa formuleze observatii si
critici cu privire la functionarea autoritatilor publice si a exponentilor" (
http://194.88.148.22...a327a4f8357cca4

in rest, cum spuneam, nu la mine se gasesc explicatiile. Ori ca USL nu si-a argumentat bine acuzatiile.

Concret si juridic, Cosntitutia si avizul consultativ al CCR si decizia CCR care a validat suspendarea presedintelui
http://www.ccr.ro/de...12/D0730_12.pdf





am ajuns sa ma citez[alcool] asta am scris cateva pagini mai in spate.

Desigur, fiind campanie fiecare a manipulat.
Unul a manipulat insa mintind cras, afirmand ca suspendarea lui este o lovitura de stat.

[mamica]in[9cer]de[fetita]
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine



#104
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje

Postat 31 iulie 2012 - 11:44

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Fraierii uita ca referendumul este ilegal.
Pentru ca Basescu nu a incalcat (grav sau nu) Constitutia, asa cum cere tot Constitutia drept conditie pentru demararea suspendarii.

Ce-a fost duminica a fost un circ ce n-are legatura cu Constitutia si democratia.



Referendumul a fost perfect legal. Nu mai sustine ceva ce insasi CCR a validat. Procedura a fost respectata ca la carte.Parlamentul decide si judeca dc au fost sau nu fapte grave. Si e tot la voia Parlamentului cand constata/crede ca se intampla astfel de fapte dc il suspenda au ba. CCR poate sa dea si aviz nefavorabil(in acest caz a fost nici-nici) si nu conteaza! Vorbesc de suspendare!

[mamica]in[9cer]de[fetita]
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine




Aici lucialu are dreptate. Parlamentul poate, conform legilor in vigoare sa suspende si un presedinte ca o floricica. Nu conteaza avizul CCR, e doar consultativ, adica pot sa ia decizii contrare linistiti, daca au majoritate.

Singurul lucru care ne ramane este sa gandim cu capul nostru daca e OK sau nu. Sper ca asta nu a devenit ilegal.

Contrar spiritului democratic au fost actiunile premergatoare, planul pus in aplicare matematic aproape, care a prevenit orice cale de atac a viitoarelor decizii, precum si faptul ca s-au incalcat regulamente in vigoare. Nu stiu ce putere au acele regulamente si cat de mult conteaza ca au fost incalcate. Contrar spiritului democratic a fost faptul ca parlamentarii cu sentinte penale definitive sunt lasati sa voteze ca sa faci cvorumuri si majoritati asa cum ai nevoie.

Insa schimbarea in cascada in cateva zile a unor legi si persoane in functii foarte importante in stat astfel incat sa poti ajunge la suspendarea presedintelui fara ca nimeni sa nu mai poata contesta asta, nu este democratic. Deasemenea somarea presedintelui si a CCR sa-si spuna in 24 de ore punctele de vedere este comunista, dupa parerea mea. Mai ales ca CCR i s-a pus in vedere ca daca nu-si spune in mai putin de 24 de ore punctul de vedere procedura de suspendare merge mai departe fara a mai tine cont de ea.

Intr-o democratie normala, o procedura de acest gen dureaza, se lasa termene in care sa se poata contesta pasii, se argumenteaza in liniste o pozitie sau alta iar lucrurile decurg intr-un ritm mai putin aiuritor, tocmai pentru ca este o procedura exceptionala.




#105
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 31 iulie 2012 - 11:47

"Cand a pretins imunitatea absoluta pentru a nu fi judecat" - vreau si eu o dovada palpabila pentru aceasta acuzatie - altceva decat o declaratie de presa. Vreau sa vad undeva, negru pe alb, ca basescu a pretins aceasta imunitate. Nu presupuneri, supozitii, talk-show-uri antena3. Asa cum la nastase cand s-a cerut inceperea urmaririi penale s-a revoltat tot parlamentul si a votat contra, asa vreau sa vad si pentru basescu.

"A incalcat spiritul Constitutie" - iarasi e bazat pe declaratii, nu pe fapte concrete. Ca a anuntat el masurile, inseamna ca si le-a asumat, nu ca a scos parlamentul si guvernul in afara legii si a dat un decret prezidential prin care se iau aceste masuri.

"Pentru ca asumarea si exercitarea atributiilor executive au produs efecte asupra nivelului de trai. Basescu a declarat ca isi asuma masurile. Asumarea insemana sa suporti efectele electorale. El voia doar o asumare declarativa, mediatica, asa cum a condamant comunismul"

Exercitarea e nedovedita, e doar la stadiul de "noi credem". Nivelul de trai e influentat de situatia economica, e responsabilitatea parlamentului si a guvernului sa creeze conditii pentru cresterea economica, nu e vina presedintelui ca scade nivelul de trai. Conform aceleiasi logici, ar trebui sa-l suspendam si pe Crin, pentru ca in scurtul lui interimat euro a avut o depreciere masiva, care a scazut nivelul de trai al platitorilor de credite in euro cu 5% doar intr-o singura luna! E vina presedintelui, nu?!

"Asumarea insemana sa suporti efectele electorale" - ai dreptate 100%, dar ce-are primaria cu prefectura??? Efectele electorale sunt cuantificate la primele alegeri, cand lumea te sanctioneaza, nicidecum pe parcursul mandatului, oricand au puscariabilii chef. Efectele electorale n-au nicio treaba cu incalcarea constitutiei! Plus ca eu vreau sa suporte efectele electorale toata gasca de traseisi si oportunisti din parlament, de ce nu se face un referendum si pentru asta.

Sorry deceneus, dar mi-ai dat doar motive puerile. Astept ceva pe care sa putem discuta cu subiect si predicat, asta-i doar gargara electorala, si nici macar de buna calitate.

#106
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje

Postat 31 iulie 2012 - 11:57

Un articol interesant de citit (scris de Europa Libera) chiar si pentru USL-isti. Lucrurile au evoluat pe scena politica internationala, iar ceea ce s-a intamplat in ultima luna in Romania nu este nici macar ceva original.


„Azi puciul nu se mai face prin generali mustaciosi, vacsuiti in par si cu uniforme de portari de la Ritz, ci printr-un vot al parlamentarilor.“

„Neopucismul“, altfel zis „lovitura de stat parlamentara“, e un termen lansat recent de un ziarist al cotidianului argentinian La Nación (Juan Tokatlian, analiza reluata in Courrier International no. 1133). In ultimul deceniu, nu mai putin de sase „neopuciuri“, nu toate reusite, au avut loc in America de Sud: in Venezuela, Haiti, Honduras, doua in Ecuador, si cel mai recent luna trecuta in Paraguay.

Reteta neopuciului e aproape intotdeauna aceeasi: azi nu se mai intervine cu generali mustaciosi, vacsuiti in par si cu uniforme de portari de la Ritz, si nici printr-o mina de revolutionari devotati, cum ne invatasera Curzio Malaparte si Che Guevara, ci se rastoarna abuziv presedintele tarii printr-un vot al parlamentarilor corupti (in tari ca ale noastre epitetul fiind redundant).

Neopuciul, scrie analiza argentiniana, „e condus de civili, in cadrul unei aparente respectari a institutiilor statului, nu implica neaparat o putere straina, si pretinde, cel putin la inceput, ca urmareste sa scoata tara dintr-un impas social sau politic“.

Analiza lasa cu totul deoparte ideologia afisata a neopucistilor. Este irelevant daca ei se declara de dreapta sau de stânga, reteta neopuciului e invariabila: „Pucistii invoca aceleasi argumente pentru a-si justifica comportamentul antidemocratic: un vid de putere ingrijorator, tendintele autoritare ale presedintelui, criza politica stirnita ad-hoc, ambitia nemasurata a presedintelui, dorinta executivului de a se „agata de putere“.

Conform acestei analize, România (nenumita in text) se plaseaza perfect in contextul sud-american: „In majoritatea cazurilor, rolul Parlamentului e decisiv si se invoca Constitutia, dupa o lectura literala, pentru a fabrica o legitimitate.“

Intr-adevar, „neopuciul“ care a avut loc acum o luna in Paraguay s-a desfasurat exact ca cel actual din România, pina la ultimul detaliu: pe 21si 22 iunie, parlamentul paraguayan s-a reunit, iar deputatii principalului partid de opozitie, condus de echivalentii perfecti ai lui Voiculescu, Vântu si Patriciu (unii dintre ei sub ancheta judiciara), detinând majoritatea, au anuntat destituirea presedintelui Fernando Lugo.

Lugo a avut doar o zi pentru a-si pregati apararea - inutila - in fata Parlamentului. Mandatul sau ar fi expirat peste un an. Toate tarile din regiune au numit asta o lovitura de stat, dar pucistii, controlând presa, sint acum pe cale de a stârni populatia impotriva strainatatii.

Intre timp, capii si finatatorii neopuciului au scapat de procese si inlocuiesc acum rapid si sistematic sefii si structurile tuturor institutiilor statului.

Similitudinea este totala. Daca la noi se mai planteaza si anul asta palmieri pe litoral, românii vor avea astfel in sfârsit ce si-au dorit: „o tara ca afara“.


sursa:
http://www.europalib...e/24653099.html



#107
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 31 iulie 2012 - 12:30

http://www.realitate...scu_975017.html
"Presedintele ELDR, Graham Watson, a declarat miercuri, referindu-se la decizia PDL de a boicota referendumul pentru demiterea presedintelui, ca, din moment cu presedintele CE Manuel Barroso si presedintele Traian Basescu au insistat pentru cvorum, ar trebui sa indemne cetatenii sa voteze."

http://www.jurnalul....roso-619729.htm


Constitutia Romaniei.

ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
(2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea în nume propriu


ARTICOLUL 61
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii.
(2) Parlamentul este alcatuit din Camera Deputatilor si Senat.

ARTICOLUL 80
(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman #351;i este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.
(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

ARTICOLUL 95
(1) In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Pre#351;edintele Romaniei poate fi suspendat din funct#355;ie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.
(2) Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputa#355;ilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostin#355;a Presedintelui.

(3) Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.

OBS: a cere poporului pe care il reprezinti in calitate de presedinte ales(tot prin vot) sa nu se prezinte la referendum, stiind ca prin invalidarea referendumului, obtii clar un rezultat favorabil nedestituirii tale...ooo! spune muuulte!

Suspendarea lui este fluturata de USL de anul trecut.
Ori se pare ca si dl in cauza si-a facut un plan si mai mult, l-a legiferat! Vorbesc desigur despre OUG-ul 103/2009 si de legea 62/2012 apr. in completarea legii 3/2000.Vorbesc desigur de cvorum si de conditia ca majoritatea cetatenilor romani cu drept de vot sa se exprime pt ca un presedinte sa poata fi destituit.[xx(]








[mamica]in[9cer]de[fetita]
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine



#108
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje

Postat 31 iulie 2012 - 12:37

Citat:
citat din mesajul lui lucialu
[OBS: a cere poporului pe care il reprezinti in calitate de presedinte ales(tot prin vot) sa nu se prezinte la referendum, stiind ca prin invalidarea referendumului, obtii clar un rezultat favorabil nedestituirii tale...ooo! spune muuulte!




[mamica]in[9cer]de[fetita]
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine




Acum e numit presedinte ales (nici macar suspendat), cand a fost scandalul telefoanelor STS era simplu cetatean. In functie de context, nu ?



#109
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 31 iulie 2012 - 17:13

Dincolo de USL, PDL, Basescu, Crin Antonescu, Ponta, s.a, am citit cu stupoare limbajul folosit de Badea&Ciutacu la adresa Alinei Dumitru (judo) ca n-a votat, ca e o vaca, ca o doare mana sa voteze etc etc ... Si asta pt ce? Ca nu s-a dus la vot...Eh, nu s-a dus si ce? Pana la urma, la noi in tara, votul nu e obligatoriu... La atatea alegeri au fost oameni care nu au votat... Nici eu nu am votat la toate alegerile desfasurate, de cand am drept de vot.

Fata asta a castigat totusi o medalie olimpica, reprezinta tara la JO, chiar asa limbaj la adresa ei? Doar ca nu a votat... Zau, m-au dezgustat comentariile alora 2.... Ei ce lucru maret au facut pt tara?

S-a ajuns prea departe in disperarea asta nebuna de a aduce oamenii la urne...



Monica, mami de 2 [zana]: Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)



Ele doua



Povestea sarcinii si a nasterii Andreei



Povestea nasterii super rapide a Anei Maria



#110
Lali

Lali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.893 mesaje

Postat 31 iulie 2012 - 18:18

Citat:
citat din mesajul lui monicabo
Dincolo de USL, PDL, Basescu, Crin Antonescu, Ponta, s.a, am citit cu stupoare limbajul folosit de Badea&Ciutacu la adresa Alinei Dumitru (judo) ca n-a votat, ca e o vaca, ca o doare mana sa voteze etc etc ... Si asta pt ce? Ca nu s-a dus la vot...Eh, nu s-a dus si ce? Pana la urma, la noi in tara, votul nu e obligatoriu... La atatea alegeri au fost oameni care nu au votat... Nici eu nu am votat la toate alegerile desfasurate, de cand am drept de vot.Fata asta a castigat totusi o medalie olimpica, reprezinta tara la JO, chiar asa limbaj la adresa ei? Doar ca nu a votat... Zau, m-au dezgustat comentariile alora 2.... Ei ce lucru maret au facut pt tara?S-a ajuns prea departe in disperarea asta nebuna de a aduce oamenii la urne...Monica, mami de 2 [zana]: Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)Ele doua Povestea sarcinii si a nasterii Andreei Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Eh, isi permit domnii astia doi sa scrie ce vor, nu degeaba spunea Ciutacu, la finalul unui articol unde sustine ca astea nu sunt jigniri :"Restu-i poveste si frustrare de oameni fara performante jurnalistice la adresa liderilor pietei de profil. Fiindca, asta-i realitatea, Mircea Badea si Victor Ciutacu sunt, azi, in televiziune, cam ceea ce era-n judo Alina Dumitru acum patru ani. "Acum 4 ani Alina castiga aurul olimpic la Beijing.Sursa citatului e blogul lui Ciutacu.


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -