Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Weekend In Thassos :)


68 raspunsuri la acest subiect

#1
mariana90

mariana90

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 16 mai 2012 - 13:30

Salutare :)



Dupa cum am promis in alt post, deschid un topic despre Thassos.



Am fost anul trecut (sa zicem un weekend prelungit in Thassos) pe cont propriu adica cu masina si cazare cautata pe net.



Drumul e probabil elementul cel mai stresant din calatorie... Noi am ales Bucuresti -> Ruse -> Veliko Tarnovo -> Stara Zagora -> Haskovo -> Zlatograd -> Xanthi -> Keramoti -> Thassos aproximativ 570km. Pe orice traseu ai prefera sa mergi, nu ai cum sa ocolesti soselele bulgaresti pline de limitatoare de viteza a caror logica mi-a fost greu sa o inteleg.



Drumul cu ferryboat-ul este o incantare si dureaza doar 30 de minute (am platit 28 EUR masina + 4 persoane doar dus), iar pescarusii iti tin companie pe tot parcursul calatoriei.



Oferte de cazare sunt pentru toate gusturile. Personal prefer partea de sud a insulei unde scapi de haosul si zarva din nord unde capitala e intesata de turisti (din pacate nu mai retin exact numele pensiunii la care am stat si nici nu o gasesc pe net). Preturi pentru toate buzunarele si oferte mai mult decat avantajoase pentru perioada asta de sezon. Iar o sa mi se reproseze ca fac nu stiu ce reclama dar cu mare usurinta cazare gasiti aici: http://www.hotelscom...htm?a_aid=61467



Am stat 4 zile (3 nopti), costuri in total 400 eur :) De asta am zis ca este o destinatie destul de ieftina.



Daca aveti intrebari nu ezitati :)



























#2
ch_dana

ch_dana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.546 mesaje

Postat 17 mai 2012 - 10:37

Mariana, exista vreun post in care sa nu mentionezi site-ul ? Ca vad ca nu mai tii minte numele pensiunii, detalii despre drum nu prea - ai prins vreun radar ? Cum e traversarea muntilor - ai stat in spatele TIR-urilor ? Mai sunt drumuri in lucru, cu indicatoare care arata acelasi oras in directii opuse ? Mai multe detalii te rog..

Noi am stat la Alexandra Beach in Potos (nu mi-a placut plaja, e prea ingusta) si la Semeli Studios in Skala Potamia - dupa mine, Skala Potamia are cea mai faina plaja.

Dana & [copil] Amelia (21.06.2011)

#3
mariana90

mariana90

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 17 mai 2012 - 17:12

Da, nu mai tin minte numele pensiunii.

Despre drum v-am spus ce ruta am ales, dupa cum probabil stie toata lumea Bulgaria are drumuri pline de cratere, despre indicatoare nu prea am ce sa spun pentru ca noi am folosit gps IGO (de asta v-am spus traseul Bucuresti -> Ruse -> Veliko Tarnovo -> Stara Zagora -> Haskovo -> Zlatograd -> Xanthi -> Keramoti -> Thassos)

Pe drumul Zlatograd - Xanthi - Keramoti (portiunea cea mai dificila cred) am impresia ca tir-urile sunt interzise (nici macar nu incap prin curbele alea), daca alegi varianta Sofia atunci o sa dai de greu cu tirurile !

Vad ca iar sunt acuzata ca pun link-ul cu site-ul ...

Eu ma gandesc ca un utilizator care cauta ceva pe internet (in general)... sa zicem caut "vacanta thassos" si dau de acest forum, citesc pareri, recomandari, etc ... ma ajuta sa am link-uri in postari, sa ma duc direct la vila x sau plaja y sau mai stiu eu ce ... Tu ai zis asa: "Noi am stat la Alexandra Beach in Potos (nu mi-a placut plaja, e prea ingusta) si la Semeli Studios in Skala Potamia" Acum eu ce trebuie sa fac?

1. deschid un now browser

2. caut pe google "Alexandra Beach", gasesc x hoteluri care se numesc asa si renunt ...

Cand e mai simplu ca utilizatorul sa puna link direct ...

Inteleg daca eram nu stiu ce agentie si incercam sa-mi promovez site-ul ... dar asa ??? nu vi se pare mai ok pentru toata lumea cand ai ceva de recomandat sa trimiti omul direct acolo ?

In cazul in care ma insel rog administratorul sa stearga posturile / link-urile fara nicio suparare !

#4
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 17 mai 2012 - 18:27

Mariana, eu zic ca exagerezi acum. si vorbesc ca simplu user - pasionat de calatorii.
cand citesc despre o destinatie, noua sau nu, cu recomandari de hotel, restaurante, mai stiu eu ce, apreciez parerea persoanei care scrie despre el, pun in balanta parerile pro si contra, etc.
nu am nevoie de booking, sau hotelscombined sau trivago sau expedia - cel putin nu pe moment. ca stiu si eu sa pun date si hotel acolo, mai ales ca preturile difera enorm de la o perioada la alta. dar niste preturi nu ma ajuta sa aleg o destinatie - pot, cel mult, sa o ghideze spre marja mea de buget.
iar link-urile direct la site-ul hotelului sunt mult mai utile. iar cu faptul ca gasesc 20 de hoteluri care se numesc asa si renunt... permite-mi sa zambesc. cred ca stim cam cu totii cum sa facem o cautare eficienta intr-un motor de cautare.



#5
mariana90

mariana90

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 17 mai 2012 - 19:20

vezi tu roxana, tu te gandesti doar din perspectiva ta, nu esti chiar asa de noua pe acest forum ... daca citesti un pic printre postari o sa ai o surpriza referitor la "cred ca stim cam cu totii cum sa facem o cautare eficienta intr-un motor de cautare"

Daca tu stii sa cauti, sa te interesezi, sa te descurci sau mai stiu eu ce nu inseamna ca toti utilizatorii stiu sa faca asta.

Si in continuare sustin ca si tie ti-ar fi mai simplu link direct catre hotel ! sau catre o destinatie sau un link spre o harta google facuta deja ...

Sincer nu stiu ce ai cu mine si cu postarile mele :) Adica de la vacanta ajungem sa discutam de nu stiu ce promovez eu ... (vezi ca sunt link-uri directe spre o agentie de turism, sau link-uri directe catre okazii - unde gasesti nu stiu ce de cumparat, alea nu-ti bat un pic la ochi ?)

Prea mult offtopic pentru nimic ... asta este punctul meu de vedere ...daca am incalcat regulile forumului va rog sa stergeti toate postarile si link-urile, daca nu haideti sa discutam de calatorii !

Multumesc

#6
Fomalhauti

Fomalhauti

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.629 mesaje

Postat 17 mai 2012 - 23:14

Mie mi se par utile link-urile. Adica mie, cu cat imi da cineva o informatie mai...."mura-n-gura" cu atat sunt mai multumita. Mai ales in planuri turistice - eu imi fac numeroase planuri pana cand ma decid. Planuri diferite, dar diferite tare de tot. De exemplu, pentru vacanta de primavara a elevilor care tocmai a trecut am facut planuri pentru zona Bran, litoral romanesc, Polovragi, zona Hateg, litoral Bulgaria, Thassos, Viena. Pana la urma ne-am dus la Budapesta. (Probabil am mai avut si alte planuri pe care intre timp le-am uitat. Si uneori imi fac planuri si nu reusesc sa plec nicaieri. In vara anului 2010 cred ca am cautat zeci de variante de litoral (Spania, Italia, Tunisia, Egipt, Grecia, Bulgaria...) si nu am plecat nicaieri.

Eu personal as incuraja indicatiile foarte exacte. Daca folosesc cuiva, bine. Daca nu folosesc, oricum nu strica.

(Mie mi s-a parut complet in plus informatia care aparea pe aici ca pentru a trece granita copilul are nevoie de pasaport. Adica, cine nu stie asta?! Si am vazut atunci ca unii nu stiu. Asa ca e foarte bine ca s-a gasit cineva sa scrie asta daca i-a fost cuiva util.)

Scuze de off-topic dar chiar nu vad de ce s-ar porni un razboi impotriva link-urilor (am inteles ca nu ai voie sa faci reclama propriului hotel, dar, in opinia mea, aici ar trebui sa se opreasca interdictiile).

#7
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 18 mai 2012 - 12:08

Mariana, aceasta este ultima mea interventie pentru ca nu am fost in Thassos si nici nu intentionez sa merg in viitorul apropiat. nu am absolut nimic cu tine si nici cu postarile tale.

#8
buli

buli

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.547 mesaje

Postat 18 mai 2012 - 15:02

eu intentionez si chiar ma bucura unele directii precise.

ma intereseaza daca la ferryboat se face rezervare dinainte si daca poate cineva sa-mi spuna ce zone sunt mai putin populate, dar cu plaje cu nisip.

#9
mariana90

mariana90

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 21 mai 2012 - 08:56

@buli pe departe cea mai frumoasa plaja din thassos este Paradise Beach :)

Problema este ca toata lumea stie de ea, asa ca daca te duci in plin sezon acolo recomandarea mea este sa ajungi pe aceasta plaja inainte de 10 dimineata.

Ai un link aici cu harta insulei pentru plaje: http://i325.photobuc...08Jun081111.gif

Sper sa te ajute, cel putin iti faci o idee ce sa mai cauti :)

#10
geta_florina

geta_florina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 628 mesaje

Postat 21 mai 2012 - 14:28

buli, nu trebuie facuta rezervare la ferryboat, biletele se iau de pe chei, este acolo un chiosc unde se vand biletele.
plaje frumoase cu nisip sunt mai multe, intr-adevar paradise beach e f frumoasa, dar noi mergem la golden beach - skala panagia. mie nu mi s-a parut prea aglomerata, cel putin in perioada in care am fost noi - inceputul lui iulie. am inteles ca in august este mult mai aglomerat peste tot. oricum, plaja e cu nisip si intrarea in mare f lina si nu sunt pietre in apa.

am si eu o intrebare: merge cineva in Thassos in iulie? noi mergem din 12 iulie si eram curioasa daca mai merge cineva de pe aici ...

Geta




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -