Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Calendarul gradinarului vesel (12)


312 raspunsuri la acest subiect

#291
simali

simali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.349 mesaje

Postat 31 mai 2010 - 15:50


leeloo - im pare rau pentru trandafir. Dar e mai bine ca s-a uscat acum ca sa faci inlocuirea si sa nu te mai fiarba cu iluzii desarte. Si eu am last in primul an o flare la trandafirii cataratori. Muream daca nu vedeam cum arata, iti dai seama. Dar dupa ce se scutura e bine s-i tunzi imediat pentru ca incepe sa faca fructe si-si consuma emergia cu asta in loc sa dea tufa de jos si sa se indeseasca. La cataratori este foarte important s ai o tufa bogata, cu cel putin 4-5 ramuri date de jos...

emaimee - si tu, ca si mine, cu plante inca mici. Dar crestem noi mari! Superba clematita. Am si eu o tufa de garofite ca cea careia i-ai pus tu un suport circular. M-am gandit ca trebuie sa le pun si eu un cerc ca se cam lasa tijele de greutatea florilor.
"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

#292
lbelciug

lbelciug

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.033 mesaje

Postat 31 mai 2010 - 16:09

Olympia, Gabriela, multumesc frumos, am petrecut bine, vremea a tinut cu noi desi se preconizau ploi si ieri. O sa pun poze zilele urmatoare.

Olympia, daca iti raman in plus, as fi si eu amatoare de trandafiri cataratori. Crinii de la tine au boboci, abia astept sa-i vad infloriti. Cu fasolea cam tot asa si la mine, nu au iesit din toate cuiburile. Mie castravetii nu mi-au iesit si am renuntat la ei mai ales ca la mine nu e deloc adapost.

Tala, multumesc pt info cu conopida, am scos rasadurile afara si sper sa le mearga bine desi sunt mititele. Asteptam pozele cu florile de pe rocarie si nu numai,

Lali, e ceva munca cu rasadurile facute in casa si multi considera ca mai bine le cumperi. Eu insa acum ma felicit ca le-am crescut cu mana mea: am vorbit cu o fata de la Breaza care vindea in p-ta Rahova rasaduri si mi-a zis ca multi din cei ce vand asa ceva isi cresc rasadurile cu azot, motiv pt care dupa plantare multe rasaduri mor. Eu am patit asa cu rasadurile de vinete pe care le-am cumparat caci cele din casa nu crescusera. Acum am luat de la ea si sper sa le mearga bine.

emaaimee, f frumoasa jardinierele tale, tare mult mi-ar fi placut sa le am si eu asa, insa nu prea mi-au crescut din seminte. Cu chiu cu vai am reusit sa cresc petuniile si abia astept sa le vad inflorite. Pt mine e o satisfactie maxina cand pot sa vad lucrurile evoluand de la 0 din mana mea (samanta->floare). Zi-ne si noua te rog cum se face un aranjament floral in Wicker basket?



Rosiile mele au facut un soi de paduchi sau nu stiu cum se cheama, noste gandacei mici si negri. Cum pot sa le ajut? Cu Championul de care zicea Olympia?



Socrul meu mi-a facut o "surpriza" vineri: mi-a taiat ambii brazi. [bang]Erau uscati, dar eu tot nu ii vroiam eliminati. Acum mi se pare gol locul fara ei.[q]



Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

My Family

#293
leeloo2004

leeloo2004

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.804 mesaje

Postat 31 mai 2010 - 16:22

Citat:
citat din mesajul lui simali
leeloo - im pare rau pentru trandafir. Dar e mai bine ca s-a uscat acum ca sa faci inlocuirea si sa nu te mai fiarba cu iluzii desarte. Si eu am last in primul an o flare la trandafirii cataratori. Muream daca nu vedeam cum arata, iti dai seama. Dar dupa ce se scutura e bine sa-i tunzi imediat pentru ca incepe sa faca fructe si-si consuma emergia cu asta in loc sa dea tufa de jos si sa se indeseasca. La cataratori este foarte important sa ai o tufa bogata, cu cel putin 4-5 ramuri date de jos...Alice
Am inteles, asa am sa fac cu florile. Deocamdata are 2 sau 3 tije date de jos, trebuie sa ma uit mai bine. Am vazut ieri unul alb, trandafir catarator ma mai gindesc sa vad daca-l iau sau nu...Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si [bibe] Tudor Andrei (21 Mai 2008)PozePovestea nasterii lui TudorelGiving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understandingJohn D. Rockefeller, Jr.

#294
micha08

micha08

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 95 mesaje

Postat 31 mai 2010 - 20:37

Dragi gradinarese.... ajutor!!! Sunt disperata...gradina mea e plina de limacsi... Cum sa scap de ei???? Mananca tot...de la bulbi de lalele la flori de garofite, petunii...cam tot ce prind!!! Cum pot sa-i fac sa plece din gradina mea sau sa-i extermin?

#295
emaaimee

emaaimee

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.876 mesaje

Postat 31 mai 2010 - 20:44

leeloo, mersic. despre cum am reusit, pls citeste laFemina intim, Abdomen extraplat, cap26, 1-17 daca ai rabdare( ce am scris eu, nu prea mult[:D])

Alice, da micute. gradina frumo-tare in 5-6 ani. sper... gradinaru' asteapata. de 3 ani m-am mutat, asa ca incet-incet[:I]

Lavinia, mersic. si eu am o satisfactie mare sa le vad crescute de mine, din seminte, asa ca am nursery in spate[:)]

Pt rosii socra mea(experta adjunct de statiune cercetare& sera) zice ca Decis de la Bayer e cel mai bun sau Fastac.

Wicker backet& chain& hook- l-am cumparat gata dublat pe interior cu plastic. am pus pamant& ingrasamant& plante. Bracket idem cumparat.

Si eu sunt inca trista ca am taiat un copac ca aveam 4 dar asta e, era compromis.



ALAPTATUL HELPLINE




[mamica]de piticotu' uriash



m-am facut maricica





POVESTEA MINUNII

#296
emaaimee

emaaimee

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.876 mesaje

Postat 31 mai 2010 - 20:46

uite limax:

http://www.lumeasatu...ii-starpim.html



ALAPTATUL HELPLINE




[mamica]de piticotu' uriash



m-am facut maricica





POVESTEA MINUNII

#297
speed

speed

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.334 mesaje

Postat 31 mai 2010 - 23:05

emaaimee, foarte frumoasa gradina,superba [:)],sa-ti traiasca si sa-ti infloreasca ...[:)] ai un green thumb definately...[olala]

eu n-am facut prea multe prin gradina, am inlocuit plantele care mi-au degerat peste iarna, am mai mutat citeva ca sotul meu a construit un fel de storage pe peretele din stinga, citeva plante s-au cam ofilit din cauza mutarii etc. acum am cam terminat cu plantele plantate la sol, in rest pun diverse plante de sezon prin ghivece...am pus aici niste poze cu gradina,asa mai de ansamblu dar le-am facut cu telefonul asa incit e indoielnica acuratetea si calitatea :)

m-au uns la inima clematitele tale fiindca am luat si eu asa clematite de la lidl anul asta ca sa-mi inlocuiesc clematita alba degerata peste iarna...acum incepe sa infloreasca si a mea, florile sunt mari si superbe...azaleele au inflorit frumos anul asta, am mai pus si niste garoafe in ghivece pentru miros...chiar am remarcat ca in general florile/arbustii din irlanda sunt inodori... :( tufele de trandafiri au inceput sa "produca" din nou aphids, le-am sprayat ieri dar cred ca e necesar inca un tratament de shoc...

#298
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 31 mai 2010 - 23:34

A plouat de m-am saturat! O parte din rosii iar s-au palit-albit-invinetit... da daca nu sta ploaia eu le tratez, ploaia spala solutia...

Din trandafirii cataratori inca n-a inflorit la mine niciunul. Pana acum am flori doar la caldaruse , in decorativ, bujori si stanjenei. Voi incerca sa prind din cataratori cun am facut cu acela din buchet, pus la mustacit in apa si apoi in ghiveci, ca tot am multe vase de smantana ramase de la rasaduri. In gradina de legume mi-au inflorit dovleceii. Trebuie sa tratez si fasolea ca si pe ea o papa cineva, cred ca un tip de paianjen.

Rasadurile de cumparat sunt tratate cu un stimulator hormonal, asta le face si mai rezistente la boli. Eu tot pornesc bine in casa cu ale mele, eco si cum le scot in gradina se imbolnavesc si raman iar doar cu cele cumparate...

Am culcat lastarei de hortensie, i-am ingropat partial cu pamant si am pus cate-o pietricica deasupra, acum trebie sa-i verific periodic sa nu se salte la loc, altfel n-o sa am pui la toamna.

Vestea buna e ca am reparat sistemul la computer si voi putea pune iar poze...

[cool]



Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina

#299
simali

simali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.349 mesaje

Postat 01 iunie 2010 - 10:27

Olympia, bafta cu marcotajul la hortensie. Ce culoare ai?

Ieri am fost uimita de cum au inflorit brusc trandafirii la noi in oras. Un trandafir de la firma, care nu dadea niciun semn ca se pregateste de inflorire este tot plin de flori galbene.

La mine a inflorit clematita mov inchis (florile sunt imense) iar cea alba e plina de boboci.

Din cei 20 de trandafiri cumparati de la Coral inca nu a inflorit niciunul (sunt probabil soiuri de vara) dar se dezvolta bine si sunt plini de boboci. Cataratorii din soiul Yasmin au crescut cam 1m anul acesta iar tijele de anul trecut au fost foarte rezistente la ger. Imi place foarte mult la acesti trandafiri ca au frunze lucioase si de un verde foarte frumos ceea ce-i face foarte decorativi si cand nu sunt infloriti. Toti trandafirii au fost msiv atacati pe mugurii de crestere de catre paduchii verzi dar i-am starpit prin... omorare cu mana.

Singurul trandafir inflorit acum este unul prins dintr-o tulpinita furata din fata unei benzinarii. Zau ca devin superstitioasa cu florile de furat despre care se zice ca le merge cel mai bine. Dintr-o ramurica infipta in pamant anul trecut anul acesta a iesit o floare superba! Ador trandafirii!
[olala]

Rosiile cherry din rasad propriu se dezvolta frumos si nu sunt inca atacate de nimeni. Le-am pus prin stratul de flori, printre flori daca puteti sa credeti pentru ca de cand se lucreaza la casa nu am unde pune in alta parte. Dupa ce e gata casa o sa amenajez in spate o mica gradina de legume. Oricum, am citit ca atat rosiile cat si fasolea si mazarea, cand au fost aduse din America au foat multa vreme folosite ca plante decorative in gradinile palatelor. Deci nu sunt eu singura nebuna.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

#300
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 01 iunie 2010 - 11:12

Alice, am hortensie de-un singur fel, roz, cred ca-i de-o varsta cu mine, deci e aclimatizata.

Tu ai pus tija trandafirului direct in pamant si s-a prins? Eu am incercat asa in mai multe randuri, chiar cu pet in cap si nu mi-a mers... In schimb in trei etape: mustacitin apa, apoi mutat in pamant in ghiveci si apoi in gradina, da! Daca-mi iese figura cu mai multi pui, dau la toata lumea [pup]

Sa stii ca ma gandeam si eu cum ar arata cherry printre flori [:)] Eu nu stiu unde sa pun ardeii, astia ce vecini iubesc?



Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -